A Tether 7500 dollárra nyomta fel a Bitcoin árfolyamát. A hirtelen áremelkedés azzal magyarázható, hogy a Tether árfolyama 0,9 dollár alá csökkent.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

A Bitcoin azáltal lesz sikeres, hogy olyan kiemelkedő terméket kínál a piacnak, amely a versenyben túlszárnyalja a bankokat és a nemzetállamokat. ~ Jameson Lopp, a satoshi.info megalkotója

A piac alakulása

BTC: 5 634,63€ | -2,30% az előző héthez képest

ETH: 178,03€ | -9,36% az előző héthez képest

BCH: 381,22€ | -15,85% az előző héthez képest

LTC: 45,75€ | -9,58% az előző héthez képest

A kriptopiacon egy ideje viszonylagos stabilitás volt tapasztalható, egészen múlt csütörtökig, amikor a Bitcoin árfolyama néhány perc alatt 5690 euróról 5390 euróra zuhant. A kriptopiaci esés véletlenül egybevágott az amerikai tőzsdeindex csökkenésével. A Bitcoin 5400 euró környékén mozgott, mígnem hétfő reggel egy ugrásszerű árfolyam-emelkedés be nem következett, amelynek eredményeképp a Bitcoin 6450 eurót ért a Tetherrel is kereskedő kriptotőzsdéken. A hirtelen áremelkedés azzal magyarázható, hogy a Tether árfolyama 0,9 dollár alá csökkent. A Tether teljes állománya 3 milliárd darab, amely most mind arra vár, hogy egy biztonságosabb és erősebb kriptovalutára - Bitcoinra vagy Etherre - váltsák át. Jelenleg, a múlt heti adatokhoz képest a Bitcoin 2,3%-kal ér kevesebbet, ami 5634,63 eurót jelent. A múlt héten az altcoinok árfolyama is csökkent, több mint 9%-kal.

Heti kvíz

Mi az a Bitcoin bányászati jutalom?

  1. A blokkban lévő összes tranzakció tranzakciós díjai együttvéve  
  2. Újonnan létrejött Bitcoinok, amelyek a blokkot kibányászó bányászt illetik
  3. A blokkban lévő tranzakciós díjak együttvéve és az újonnan létrejött Bitcoinok, amelyek a blokkot kibányászó bányászt illetik

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A kriptovaluták tehetnek a „buborékokról”

Az amerikai szenátus bankügyekkel foglalkozó bizottsága 2018. október 11-én meghallgatást tartott a kriptovaluták és a blokkláncok ökoszisztémájának vizsgálatáról. Az egyik felszólaló egy amerikai közgazdász, Nouriel Roubini volt, aki ismertette a kriptovalutákkal kapcsolatos nézeteit. A 2008-as pénzügyi válsággal kapcsolatban tett előrejelzései miatt Dr. Doomnak (Fátum Doktornak) is nevezett közgazdász meglehetősen negatívan nyilatkozott a Bitcoinról és más kriptovalutákról, és a „buborékok” előidézőinek nevezte őket. Ez beindította a kripto-közösséget a Twitteren, ahol a Nouriellel folytatott párbeszéd egyenesen személyes sértegetésig fajult. Nouriel Vitalik Buterint, az Ethereum kitalálóját is kritizálta amiatt, hogy 2013 óta tettek nélkül ígérgeti egy skálázható blokklánc megalkotását. Végül Vitalik és Nouriel megállapodtak abban, hogy egy élőben közvetített vita során ütköztetik nézeteiket a kriptovalutákról.  

Telegram

A Tether 7500 dollárra nyomta fel a Bitcoin árfolyamát

Hétfő reggel a Bitcoin árfolyama 11%-kal nőtt, mindössze két óra leforgása alatt, miután a stabilnak nem mondható Tether (USDT) stablecoin 10%-ot esett az USD-hez kötött árfolyamához képest. A gyanús piaci mozgás azért következett be, mert számos befektető adott túl a Tether-tartalékán. A USDT és a fiat pénz közötti 1:1 arányt fenn kell tartani. A Tether körül sok szkeptikus vélemény fogalmazódott meg, hiszen nem lehet tudni, hogy valóban áll-e mögötte elegendő és fenntartható USD tartalék. A Tether elsődleges tartalékbankját, a Noble Bankot nemrég eladásra kínálták, és a Tetherrel közös menedzsmenten osztozó Bitfinex tőzsde is nemrég banki problémákat jelentett. A veszteségek elkerülése érdekében a Tether-tulajdonosok igyekeznek megválni a Tether coinjaiktól, hogy másik kriptovalutába fektessenek be, ez vezetett a Bitcoin átmeneti árcsúcsához.

Reddit

Elindult a Liquid, a Bitcoin első melléklánca

A Bitcoin Core fejlesztőinek nagy részét foglalkoztató cég, a Blockstream bemutatta a Liquid hálózatot, amely egy kriptotőzsdék közötti elszámolási hálózat, ahol gyorsan és privát módon lehet nagy mennyiségű Bitcoint mozgatni. A Liquid tulajdonképpen a Bitcoinra épülő melléklánc. Saját eredetei tokennel rendelkezik, ez a Bitcoinhoz 1:1 arányban kötött Liquid Bitcoin (L-BTC). A Liquid mellékláncon percenként keletkezik új blokk, amelynek hitelesítéséhez csak 2 megerősítés szükséges. A Liquid hálózat megítélése elég vegyes, mivel a blokkokat egy jelenleg 23 tagból álló tőzsdei szövetségnek kell jóváhagynia. Tehát a Liquid Bitcoin egy centralizált token, amelyet a 23 tőzsdéből álló szövetség, és a Blockstream felügyel és tárol.

Telegram

Óriás Bitcoin patkányt állítottak fel a Wall Streeten

Egy hatalmas, Bitcoin patkányt ábrázoló felfújható alkotást állítottak fel a New York-i Federal Reserve Bank előtt. A patkánynak óriási „Proof of Work” szemei vannak, a testét pedig a Bitcoin forráskódja borítja. Az installációt a korábbi matematikusi és Wall Street-i derivatíva-üzletkötői karrierjét a művészet kedvéért elhagyó Nelson Saiers alkotta meg, aki kiállított műalkotásaival a pénzügyi rendszer elemeire világít rá.  A felfújható Bitcoin patkány például a központi bankok rossz pénzkezelésére kívánja felhívni a figyelmet. Andreas Antonopoulos nevezte a Bitcoint a "kriptovaluták csatornapatkányának”, mert engedély nélkül létezik, és mivel mocsokban él, semmire nem allergiás. A Bitcoin rendszere dinamikus, erőteljes és nehezen lehet megtörni.

Bitcoin Mining

A Coinbase már a 0x-et is jegyzi

Az egyik legnépszerűbb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase felvette a kereskedési portfóliójába a 0x-et (ZRX). A 0x egy ERC20 token, vagyis olyan token, amely az Ethereum hálózaton jött létre, és csak azon a hálózaton használható. A 0x tulajdonképp az Ethereum alapú tokenek peer-to-peer módon történő decentralizált kereskedéséhez hoz létre protokollt. A kriptovaluta-rajongók számára nem volt meglepetés, hogy a Coinbase elkezdte a 0X kereskedését, mivel ezt egy nagy projektnek tartották. A Coinbase-en történt jegyzés elindulása óta a 0x árfolyama több mint 20%-kal emelkedett. A Coinbase célja az összes olyan minőségi kriptovaluta jegyzése, amelyek megfelelnek a tőzsde követelményeinek és a helyi jogszabályoknak. Jelenleg négy másik coin, a Cardano (ADA), a Basic Attention Token (BAT), a Stellar (XLM) és a ZCash (ZEC) tesztelése folyik. Kitaláljátok melyik coin lesz a következő a Coinbase portfóliójában?

Egy bank befagyasztotta az egyik kriptotőzsde 28millió dollárját

A Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) bank megtagadta Kanada legnagyobb kriptotőzsdéjének a hozzáférést a bankban tárolt 28 millió kanadai dollárjához (kb. 18,7 millió euró).  A QuadrigaCX tőzsdét 2013-ban alapították, és napi 789 170 eurónak megfelelő forgalmával ma Kanada legnagyobb kriptotőzsdéjének számít. A tőzsde azt állítja, hogy 2018 januárja óta nem fér hozzá a pénzéhez, miután a CIBC a tőzsde pénzforgalmi szolgáltatásait végző Costodian Inc. vállalat öt számláját befagyasztotta. A bank pedig arra hivatkozik, hogy nem tudta beazonosítani a számlák tulajdonosát, ezért került sor a befagyasztásra.  A CIBC bírósághoz fordult egyrészt a számlák tulajdonjogának átvételét kérve, másrészt annak eldöntése miatt, hogy a számlákon lévő pénz a Quadriga CX tőzsdét vagy a 388 érintett ügyfelét illeti-e.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Feleződés

A teljes kibányászható Bitcoin mennyisége véges, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin szűkösen áll rendelkezésre. A teljes kibányászható mennyiség 21 millió Bitcoin. A blokkonként generált Bitcoin mennyisége minden 210 000 blokk után feleződik, ami körülbelül négyévente következik be. Ezt nevezzük feleződésnek. Eredetileg a jutalom 50 Bitcoin volt, ami négy évvel később 25 Bitcoinra csökkent. Jelenleg minden kibányászott blokk után 12,5 BTC keletkezik. A jelenlegi feleződési ütemmel átlagosan 1800 BTC keletkezik naponta. A következő feleződés 2020-ban fog bekövetkezni, ekkor a jelenlegi 12,5 BTC jutalom 6,25 BTC-re fog csökkenni.

A kvíz megfejtése

Mi az a Bitcoin bányászati jutalom?

A helyes válasz: "B"

A blokk jutalom a Bitcoin hálózaton a blokkokat sikeresen kibányászó bányászt megillető új Bitcoinokat jelenti. Mindegyik bányász blokkjába bekerül egy különleges tranzakció, amely a bányász címére kifizeti a bányászati jutalmat a blokkot alkotó tranzakciók tranzakciós díjak összegével együtt. Ha a bányász megtalálja a blokkot hitelesítő megoldást, a blokk hozzáadódik a blokklánchoz, és a blokkba bekerült jutalom-tranzakció költhetővé válik.   

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem