2020. november; 5. szám Megtekintés böngészőben
TECHTRANSZFER
A Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóságának Hírlevele
2020. november; 5. szám

A szeptemberi iskolakezdés után felpörögnek az események az Egyetemen. Az egyik innovációs versenyt már lezártuk, a másiknak a jelentkezési ideje a napokban lejár. Betekinthetnek a Gépészmérnöki és Informatikai, valamint a Műszaki Földtudományi karok munkájába, továbbá hírt adunk egy 3 milliárd Ft keretösszegű pályázatról és felhívjuk a figyelmet egy műanyaghulladékos európai online konferenciára is. 

Jó olvasást!

István Zsolt
Igazgató
Igazgató
Aktuális hírek és események


GYŐZTES ÖTLETEK

Az első „PROOF OF CONCEPT” pályázati felhívásra 13 pályamű érkezett, amelyekből 3 győztest hirdetett ki a zsűri. Tovább...

START ME UP

November 5-én lezárul a jelentkezési határidő a START ME UP online ötletversenyünkre! 
Tovább..

ELŐKELŐ LISTÁKON A GÉPÉSZMÉRNÖKI KÉPZÉS

A tavaly 70 éves gépészmérnök képzés kapcsán, a kar dékánjával, Dr. Siménfalvi Zoltánnal készült interjú az ipari kapcsolatokról, a kreativitásról és a szabálykövetésről is.
Tovább..

BÁNYÁK ÉS GEOPOLIMEREK

A Műszaki Földtudományi Kar új dékánja, Prof. Dr. Mucsi Gábor beszél a kar életéről,  a csökkenő hallgatói létszámról, a növekvő mérnök igényről a hazai iparban. Tovább..

RAW MATERIALS UNIVERSITY DAYS 2020

Európai Innovációs és Technológiai Intézet lehetőséget nyújt a nyersanyag szektor szereplőinek, hogy ismertessék az ágazat kihívásait, lehetőségeit. 
Tovább

EGYÜTTMŰKÖDÉS A MOL PETROLKÉMIÁVAL

Dr. Siménfalvi Zoltán dékán videóüzenetében beszél az együttműködés útjairól a vegyipar tiszaújvárosi zászlóshajójával.
Tovább a videóra...

SCIENCER, AZ ONLINE MEGOLDÁS

A Miskolci Egyetem is csatlakozott az újszerű kezdeményezéshez, amely az innovatív vállalkozások munkáját segíti.  Tovább 

PÁLYÁZATOK
START ME UP

November 5. lezárul a jelentkezési határidő a START ME UP online ötletversenyünkre!  A résztvevők értékes tudásra, kapcsolatokra és nyereményre tehetnek szert.  Tovább..

H2020 Green Deal Call

Pályázatok főként nagy volumenű kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogására, amelyek nemzetközi konzorciumokban valósulnak meg. 
 Tovább..

EUREKA-PÁLYÁZAT: 3 MILLIÁRD FT KERETÖSSZEGGEL

A NKFIH pályázattal támogatja a magyar piaci szereplők - köztük kiemelten a kis- és középvállalkozások - részvételét a nemzetközi innovációs együttműködéseket ösztönző programban. Tovább a teljes cikkre.


A pályázati felhívás a https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/eureka-programban-valo-magyar-reszvetel-tamogatasa-2020-123-eureka oldalon érhető el.

KONFERENCIÁK
PLASTICS RECYCLING SHOW

A három napos konferenciára (PRSE) idén a virtuális térben kerül sor a Plastics Recyclers Europe szervezet rendezésében (2020. december 09-11.)

A PRSE konferencia a műanyagfeldolgozás legújabb fejlesztéseit, a műanyagok fenntartható és körforgásos használatának gyakorlati megoldásait mutatja be, illetve foglalkozik a műanyag hulladékok témájával is. Tovább

RING2017

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának szervezésében valósul meg a IV. Fenntartható Nyersanyag-gazdálkodás Nemzetközi Projekthét november 25-27 között. Tovább..

Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága

Miskolci Egyetem, Miskolc
Hungary

facebook youtube website
techtransfer@uni-miskolc.hu


Leiratkozás