Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 6/2018

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Turun NMKY näkyvillä katukuvassa
  • Katusovittelua kiusaamisen ehkäisyyn
  • Ippe muutti Runosmäkeen
  • Ilmoittautuminen namikan rippikouluihin on käynnissä
  • Ohjaajakoulutuksiin ehtii vielä mukaan
  • Markku aloitti Maahanmuuttajapalveluissa
  • Kuntokämppä siirtyi tagi-aikaan, treenausaika pitenee
  • Senioriaamukahvit jatkuvat 18.9.
  • Ainot laulavat kissoille
  • Naskalit ja tangoilta

Oletko bongannut Nuorten Kirjaimet?

Viime viikon aikana Turun bussipysäkeillä oli mahdollisuus törmätä meille tuttuihin kirjaimiin - julisteissa kerrottiin miten YMCA tarjoaa toimintaa YHDESSÄ - JOKAISELLE - KAIKKIALLA ja VÄLITTÄEN.

Tällä viikolla Turun kauppatorin laidalla olevista videotauluista voi löytää tuttuja kasvoja - Turun NMKY:ssa PELATAAN, SEIKKAILLAAN ja PIDETÄÄN HAUSKAA - YHDESSÄ!

Käy bongaamassa #nuortenkirjaimet !

Katusovittelumenetelmää aletaan hyödyntää kiusaamisen ehkäisyssä

Turun NMKY aloittaa syksyllä 2018 uuden hankkeen, jonka tarkoituksena on tuoda Turun peruskouluihin ”lisäkäsiä” kiusaamista ehkäisevään työhön. Hanke täydentää koulujen omaa kiusaamista ehkäisevää työtä tarjoamalla mahdollisuuden myös vapaa-ajalla tapahtuvaan kiusaamiseen ja häiriökäyttäytymiseen puuttumiseen katusovittelun keinoin.

Hankkeen erityisenä tarkoituksena on päästä ennaltaehkäisemään ja puuttumaan tilanteisiin jo hyvissä ajoin sekä vaikuttaa nuorten kärhämiin ja huonoihin väleihin sekä sosiaalisessa mediassa tapahtuvaan kiusaamiseen ennen kuin tilanne eskaloituu kiusaamiseksi. Lue lisää...

Ippe muutti Runosmäkeen ja Lyseon kouluun

NMKY:n iltapäivätoiminta on siirtynyt Hirvensalosta Runosmäen Turun Lyseon kouluun. Lapsimäärä on tällä hetkellä 40 ja ohjaajia on kolme. Iltapäivätoiminta sisältää vapaata- sekä ohjattua toimintaa, välipalan, ulkoilua sekä rutkasti iloista mieltä.

Samalla iltapäivätoiminnan vastuuohjaaja vaihtui, Henna Härkönen lähti opiskelemaan ja Senni Korpioksa aloitti vastuuohjaajana. Iltapäivätoiminnan tavoittaa numerosta 050 512 2240

Ilmoittautuminen Namikan rippikouluihin on käynnissä

Nyt on aika hakea mukaan huippuripareille Harvan Saaren Leirikeskuksessa. Riparit ovat reipashenkisiä ja toiminnallisia. Ohjaajina toimivat NMKY:n kouluttamat isoset ja muut ohjaajat. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan...

 

Ohjaajakoulutukseen ehtii vielä mukaan

Ohjaajakoulutukset on tarkoitettu rippikoulun käyneille ja sitä vanhemmille nuorille. Koulutus on kolmivuotinen ja se antaa joka vuosi lisää valmiuksia toimia ohjaajana lasten- ja nuortenleireillä tai muussa toiminnassa. Koulutuksiin voi osallistua vaikkei olisi käynyt rippileiriä Turun NMKY:llä. Jokainen koulutusvuosi on itsenäinen kokonaisuus ja niihin ilmoittaudutaan erikseen.

Koulutukset alkavat 28.8. mutta mukaan ehtii vielä ilmoittautua!

Ilmoittautuminen koulutuksiin:

Isoskoulutus

Apujohtajakoulutus

Semijohtajakoulutus

Markku aloitti Maahanmuuttajapalveluissa

Olen Markku Estala, aloitin hanketyöntekijänä Turun NMKY:n maahanmuuttajapalveluissa elokuun alussa. Työskentelen yhdessä Olavi Katon työparina. 

Ennen NMKY:lle tuloa olen työskennellyt Turun Ensi- ja turvakodilla alaikäisten maahanmuuttajanuorten kanssa perheryhmäkodissa. Opiskeluun liittyvien harjoittelujen yhteydessä työskentelin Paimiossa Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Lasten- ja nuorten kuntoutussäätiöllä useita kertoja.

Olen hyvin iloinen ja motivoitunut uudesta työstäni. On hienoa päästä työskentelemään NMKY:lle kokeneiden, osaavien, ja iloisten ihmisten joukkoon. Oma tavoitteeni on joka päivä oppia jotain uutta, ja täällä sen tavoitteen toteuttaminen, onnistuu hyvin. Lue lisää

Senioriaamukahvit käynnistyvät 18.9.

Senioriaamukahvit jatkuvat syyskaudella alla olevan ohjelman mukaisesti Turun NMKY ry:n johtokunnan huoneessa. Kahvittelu alkaa kello 8.30.

Ti 18.9.2018 kello 9.00

Arkkitehti Benito Casagrande;
Wanha Turku

Ti 23.10.2018 kello 9.00

Erikoislääkäri Harri Helajärvi;
Pienikin liike kannattaa, koskaan ei ole liian myöhäistä.

Ti 20.11.2018 kello 9.00

Historiantutkija, valtiotieteen tohtori Markku Jokisipilä;
Hitlerin kopla

Ti 18.12.2018 kello 9.00

Kuvataiteilija Valto Vaalikivi;
Eväitä taiteesta

Tervetuloa!

Kuntokämppä siirtyy avaintagiaikaan

Muutoksia Kuntokämpän sisäänpääsyyn:

Vanha mangeettikorttisysteemi on poistunut käytöstä perjantaina 24.8.2018.

Kuntokämpässä käyvien, uusien ja vanhojen jäsenien magneettikortit vaihdetaan avaintagiin, josta samalla peritään pantti(10€) ja (5€) hankintakulu.

Myös hinnasto muuttuu: vanhojen avainkorttien hinta poistuu kokonaan ja käyttöön tulee normaalikorttien hinnat. Tämä muutos tulee vanhoille avaintagi -asiakkaille edullisemmaksi.

Kuntokämpän ulko-ovi on jatkossa lukossa - ovessa on ovikello sisäänpääsyä varten, kunnes avaintagi on lunastettu.

Tarkemmat tiedot aukioloajoista ja hinnastosta Kuntokämpän sivuilta

 

Ainojen hyväntekeväisyyskonsertissa lauletaan kissoille

Aino-kuoron hyväntekeväisyyskonsertti
Perjantaina 14.9. klo 18.30

Työväenopiston juhlasalissa (Kaskenkatu 5)

Johtaa Satu Luukkonen

Liput 8€ ovelta alk. klo 18

Konsertin tuotto lahjoitetaan kissojen katastrofiyhdistykselle.

Aino-kuoro osallistuu syyskuussa International Baltic Sea -kuorokilpailuun Latviassa. Hyväntekeväisyyskonsertin ohjelmisto koostuu pääasiassa kilpailussa esitettävistä kappaleista.

Mieskuoro Naskalit - Tangoilta

Mieskuoro Naskalit, 12 hengen ammattilaisorkesteri ja tulinen laulusolisti Akseli Vanamo esittävät yleisön pyynnöstä kaihoisan Tangoillan Kårenilla lauantaina 27.10. klo 16 ja 19.

Syyssateen armottomasti piiskatessa romantiikannälkäisen kuulijan kasvoja, on lohduttavaa tempautua iki-ihanien tangosävelmien vietäväksi!

Ohjelmistossa on luvassa kuumaa tunnelmaa niin kotimaisten kuin ulkomaisten tangojen parissa, sovitettuna juuri tälle kokoonpanolle. Konsertin johtaa Tommi Saalas.

Kårenin baari on avoinna konserttien yhteydessä. Esityksessä on väliaika. Konsertin kesto väliaikoineen noin 2h.


Liput: Aikuiset ja eläkeläiset 25 € Opiskelijat ja lapset 15 €

Täältä lippujen ennakkomyyntiin

Viking Linen Sporttiristeily

Sunnuntaina 30.9. starttaa ”Urheiluseuratoimintaa yli lajirajojen” -Piknik-päiväristeily Turusta! Varaa paikkasi ainutlaatuiseen, ajankohtaisia urheilijan ja urheiluseurojen asioita käsittelevään teemapäivään Punaisilla laivoilla!

Risteilyn hinta on 86 €/henkilö, sisältäen päivän ohjelman, aamupalan sekä päivällisen.

Risteilyllä puhuvat mm. Urheiluliiketoiminnan asiantuntija Arto Kuuluvainen urheilun sponsoroinnista sekä fysiikkavalmentaja Sanna Eloranta ruokavalion ja fysiikkavalmennuksen merkityksestä huippu-urheilussa. Oletko miettinyt, miten seuranne vapaaehtoistyön saisi vihdoin toimimaan? Kuule pitkän linjan konkaria, Riitta Hyvärinen koordinoi Paavo Nurmi Games -yleisurheilutapahtuman vapaaehtoistoimintaa.

Lue lisää ja varaa paikkasi nyt!

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.tunmky.fi

MailerLite