Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro.

Vrijdag 1 en donderdag 7 maart

Regie: Valerie Faris en Jonathan Dayton 

Een humorvolle, frisse, film over de zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de vrouwelijke nummer één van de wereld, Billie Jean King (Emma Stone) en haar mannelijke uitdager en ex-kampioen Bobby Riggs (Steve Carell). De wedstrijd werd in Amerika bestempeld als de ‘Battle of the sexes’. De wedstrijd ging om een flink prijzengeld, maar nog veel meer om respect voor vrouwen in de sport en gelijkwaardiger betaling. (Billy Jean King verdiende haast niets met haar nummer 1 positie). De film is, gelukkig, groter dan het verhaal over de wedstrijd en emancipatie, alleen. Bij Billy Jean en Bobby speelden ook grote thema's in hun privé-leven. Dat maakt het een volwaardig filmverhaal, waar je afwisselend schaterlacht, ontroerd raakt of je afvraagt hoe het verder moet. De film is een heerlijke kijkbelevenis, waarin je wordt teruggezogen in de seventies en de bizarre denkbeelden die toen nog vrij gangbaar waren. Gelukkig kunnen we daar nu - vaak al - om lachen.

Cast: o.a. Emma Stone, Steve Carrell, Austin Stowell  


Privé verwikkelingen

Billy Jean was getrouwd, maar komt er tijdens het vaak van huis zijn achter dat ze ook verliefd kan worden op een vrouw. Wat doe je dan en hoe wordt daarop gereageerd, door de samenleving en door je man? In deze verhaallijn van Billie Jean zitten hele verrassende ontwikkelingen. Bobby Riggs heeft moeite met het feite dat zijn roemrijke carrière ten einde is. Hij houdt van aandacht en hij houdt van geld. Beiden zijn steeds minder voorradig. Om aan geld te komen gaat hij gokken, op de gekste wedstrijden. Hij jaagt een groot deel van het familiekapitaal van zijn vrouw ermee door.  Daarom beëindigt zij de relatie. Om toch aan geld te komen en zijn ego te strelen, verzint hij 'The Battle of the sexes' met Billy Jean King. De ondertitel van de film is dan ook: Hij maakte een gok, zij schreef geschiedenis.

Spetterende humorvolle dialogen - ook thuis
Billy Jean King en Bobby Riggs stonden lijnrecht tegenover elkaar. Met hun spetterende dialogen en felle wedstrijd zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan. Het was voer voor discussies tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld. 'The Battle' werd het meest bekeken sportevenement aller tijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde discussie op gang over of er gelijkheid tussen vrouwen en mannen mogelijk.  

Obama eerde Billy Jean King met een medaille
Billy Jean King zette zich, ook later in haar leven in voor emancipatie van vrouwen en de LHBT-gemeenschap. President Obama reikte haar daarom in 2009 de zeldzame 'Medal of Freedom' uit.


Cast met veel Oscar-namen
In de cast voor deze film zitten heel wat Oscarwinnaars en genomineerden. Emma Stone won een Oscar voor haar rol in Lalaland.

Op de website nog meer foto's, o.a. van de échte Billy Jean King en Bobby Briggs en een filmpje van de uitreiking van de Medal of Freedom aan Billy Jean door Obama. 

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Geef je dan aan of je naar de vrijdagfilm of de donderdagfilm komt?

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl