A Bitcoin az egyik legszigorúbban szabályozott pénznem a Földön.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

A Bitcoin az egyik legszigorúbban szabályozott pénznem a Földön, amelyet szerencsére színtiszta algoritmusok irányítanak, és nem megvesztegethető politikusok, mint a fiat pénzeket. Én már tudom, melyikben bízom meg jobban. ~ Erik Finman, Bitcoin-befektető

A piac alakulása

BTC: €5,516.41 | -3.13% az előző héthez képest

ETH: €381.68 | -6.86% az előző héthez képest

BCH: €605.45 | -12.83% az előző héthez képest

LTC: €65.3 | -13.23% az előző héthez képest

A múlt hét legelején a kripto-piac fellendülést mutatott egészen kedd reggelig, amikor az árfolyamok hirtelen esni kezdtek. A múlt héthez képest a Bitcoin 3,13%-ot esett vissza 5 516,41 euróra, míg az Ether 6,86%-kal ér kevesebbet, 381,68 eurón áll jelenleg. A teljes piaci kapitalizáció 220,73 milliárd euróra kúszott vissza, ez 5%-os értékcsökkenést jelent az elmúlt 24 órában. A hirtelen esés valószínű oka a Bancor elleni hekkertámadás: az izraeli székhelyű decentralizált tőzsde elleni keddi hekkertámadás során 11 millió euró értékű Ethert loptak el. Mivel a Bancor decentralizált tőzsde, a felhasználók pénze nem érintett a támadásban, hiszen a felhasználók a saját privát tárcájukban tartják a vagyonukat. A biztonsági rés a Bancor tárca okosszerződésében volt.  A Bancor tőzsde jelenleg nem is működik a vizsgálatok miatt, a BNT, a Bancor saját tokenjének árfolyama 16%-ot esett a hekkertámadás után.

Heti kvíz

Mi az Bitcoin tárca?

  1. Egy Bitcoin cím.
  2. Egy szoftver, amely képes Bitcoin küldésére, fogadására és a privát kulcsokat is tárolja.
  3. Egy weboldal vagy szoftver, amely lehetővé teszi Bitcoinok adás-vételét.

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Becslések szerint 4 millió Bitcoin már örökre elveszett

A Chainalysis új kutatása szerint a létező Bitcoinok 20%-a örökre elveszettnek tekinthető. A Bitcoinok akkor vesznek el, ha a felhasználók elveszítik a privát kulcsaikat. Meglepő, hogy a Chainalysis a Satoshi Nakamoto birtokában lévő 1 millió Bitcoint is az örökre elveszettek közé sorolja. A hiányzó coinok még jobban csökkentik a Bitcoin kínálatotés így nagy szerepet játszanak a piaci ár meghatározásában.

Telegram

Szokjunk le arról, hogy a semmiből csinálunk pénzt!

Agustín Carstens, a Nemzetközi Fizetések Bankjának (Bank for International Settlements – BIS) vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy „akik a semmiből kívántak pénzt előteremteni, sosem jártak sikerrel” és felszólította a kriptovaluta-rajongókat, hogy hagyják abba a „pénzcsinálást”. A kripto-közösség azonban jót nevet az üzeneten, hiszen éppen a központi bankok azok, amelyek a semmiből csinálnak pénzt.

Reddit

A Binance szerint a 2018-as nyeresége elérheti az 1 milliárd dollárt

Changpeng Zhao, a Binance kriptotőzsde a vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Bloombergnek, hogy csak a 2018-as évre legalább 500 millió dolláros profitot vár, ami akár - a legjobb forgatókönyvet nézve - elérheti az 1 milliárd dollárt is. A Binance a több mint 10 milliós felhasználói körével naponta átlagosan 1,5 milliárd dolláros kereskedelmi volument ér el. Az adatok azt mutatják, hogy a Binance nemcsak túlélte, hanem még szárnyalt is az egyébként az év eleje óta 70%-os esést elszenvedő kriptovaluta-piacon.

Telegram

Az Ethereum díjai 7000%-kal emelkednek

Az Ethereum hálózat tranzakciós díjai a több mint 7000%-os emelkedéssel az egekbe szöktek. A minimális biztonságos tranzakciós díj az eddigi 0,01 dollárról 0,5-0,8 dollárra nőtt. Ez a hálózatot akadályozó emelkedés az ún. airdropok, vagyis a kripto-projektek által az adott kripto-közösségnek ingyen kiosztott tokenek miatt következett be. A kripto-startup cégek azért váltanak inkább az ICO-ról az airdropra, mert az ICO-k drágák és egyre komolyabb szabályozás alatt állnak.

Bitcoin Mining

Az IBM 1 milliárd dolláros szerződést kötött az ausztrál kormánnyal

Az ausztrál kormány 1 milliárd ausztrál dollár értékű szerződést kötött az IBM-mel. Az elnyert szerződés blokklánc-, automatizálás- és mesterséges intelligencia-fejlesztésre vonatkozik. A partnerség jelentős megtakarítást remél a következő öt évben, és hozzájárul ahhoz a célhoz, hogy Ausztrália világ első három digitális kormányának egyike legyen 2025-re.

Dél-Korea törvényesíti a blokklánc-ipart

Dél-Korea a tervek szerint legálissá teszi a kriptovaluta- és blokklánc-ipart. A kriptotőzsdéket hamarosan hivatalosan „kriptoeszköz tőzsde és alkusz ügynökség”-ként, az EOS-hez és az Ethereumhoz hasonló blokklánc platformokat pedig „blokklánc alapú szoftver-biztosító és -fejlesztő vállalkozás”-ként fogják kategorizálni.

Bitcoin Mining

A svájci tőzsdén elosztott főkönyvet vezetnek be

A svájci tőzsde (SIX) kriptovaluta bevezetését tervezi. Az új pénz neve SIX Digital Exchange (SDX) lesz, és teljes mértékben a svájci jegybank és pénzügyi szabályozó testület felügyelete és irányítása alatt fog állni. Az SDX alapja a blokklánc technológia, a funkciója pedig, hogy biztonságos környezetet biztosítson a digitális pénzeszközök kibocsátásához és forgalmazásához, továbbá lehetővé tegye a már létező értékpapírok tokenizációját.  

A Bittrex és az invest.com szövetsége új kripto-kereskedelmi platformot indít

A Bittrex amerikai kriptotőzsde és az invest.com londoni, derivatívákkal és részvénykereskedéssel foglalkozó platform bejelentette együttműködését, melynek keretében az EU-ban élő ügyfelek számára indítanak egy kriptovaluták kereskedésével foglalkozó felületet. Ez az új platform egyesíti az invest.com portfólió-kezelési szakértelmét a Bittrex legmodernebb kereskedelmi platform-technológiájával és 200 tokenes kínálatával.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A kriptovaluták skálázási problémája a kriptovaluta hálózatnak arra a tulajdonságára utal, hogy a hálózat mennyire képes egyre nagyobb számú tranzakció végrehajtására. A Bitcoin 10 percenként 1 MB méretű tranzakció feldolgozására képes.  átlagosan 250 Byte-os tranzakciókkal számolva. Ez azt jelenti, hogy a hálózat 10 perc alatt 4000 (1 000 000 Byte / 250 Byte = 400), vagyis másodpercenként 3-7 tranzakciót képes kezelni. Azonban ahogy egyre több ember használja a Bitcoint, ez a korlátozás hálózati torlódást okoz. Jelenleg a Bitcoin közösség azon dolgozik, hogy ezt a problémát megoldja olyan új technológiai innovációk alkalmazásával, mint a Lightning Network és a Schnorr-aláírás.

A kvíz megfejtése

A helyes válasz: B

A Bitcoin tárca egy speciális szoftver, amely képes Bitcoin küldésére, fogadására és a privát kulcsokat is tárolja. Létezik a Bitcoin tárcáknak hardver alapú verziója is, amelyek a privát kulcsokat egy USB-eszközön tárolják.  

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem