Happy Dating Nyhetsbrev Mars 2019

Det flesta som kommer till mig för coaching Àr mellan 30-40 Är gamla. NÄgra Àr yngre och nÄgra Àr Àldre men jag skulle sÀga att de flesta befinner sig i det decenniet av livet dÀr den biologiska klockan börjar göra sig pÄmind.

Sen blir det ett litet Äldersglapp och pÄ andra sidan av det finns en mindre grupp klienter som Àr fÀrdiga med sitt första Àktenskap. De har redan haft allt det dÀr som den första kategorin lÀngtar sÄ innerligt efter; familjeliv med villa och semesterresor och alltihopa. Och sen skilsmÀssa. Plötsligt befinner de sig i en digital singelvÀrld som inte ens existerade innan de gifte sig för 25 Är sedan och behöver hjÀlp med att navigera i den.

Det Àr vÀldigt intressant att bevittna skillnaden i synen pÄ relationer hos dessa tvÄ grupper. De som sÄ intensivt lÀngtar efter partner och familjeliv ger uttryck för en helt annan bild av vad vad innebÀr Àn de som faktiskt varit dÀr. PÄ andra sidan om en skilsmÀssa uppenbarar sig nÀmligen ofta insikter om relationsmönster, emotionella sÄr och sjÀlvbild som hade varit extremt vÀrdefulla att kÀnna till innan man klev in i relationen. 

Det Àr dÀrför jag, Àven om det ibland provocerar mina klienter, verkligen vill gratulera dem till att deras dysfunktionella mönster gjort att de fortsatt vara singlar istÀllet för att leda in dem i en dÄlig relation. SÀrskilt nÀr det kommer till personer som Àr "jag-svaga", gÄr med pÄ saker för att bli omtyckta, sÀtter andras behov framför sina egna och tvivlar pÄ att de Àr vÀrda kÀrlek.

Hamnar du i en relation med fel person och har dessa mönster Ă€r det mycket sannolikt att relationen blir dysfunktionell och rĂ€tt otrevlig, men det kan till och med bli rentav farligt. Jag vill inte skrĂ€mma dig, men dina dejtingproblem har förmodligen ocksĂ„ rĂ€ddat dig frĂ„n rĂ€tt mycket skit. Även om det Ă€r ett eget litet helvete att aldrig riktigt lyckas med dejtandet hĂ€vdar jag bestĂ€mt att det Ă€r betydligt bĂ€ttre att dina dejtingproblem hĂ„ller dig borta frĂ„n relationer istĂ€llet för att locka in dig i destruktiva sĂ„dana. Jag vet att det förmodligen inte kĂ€nns sĂ„, men reflektera över vad det faktiskt skulle innebĂ€ra att ta med dig alla dina dejtingproblem in i en relation...

Att konstant vara rÀdd för att bli lÀmnad, fÄ panik sÄ fort nÄgot inte Àr perfekt, inte vÄga ta upp viktiga saker med din partner av rÀdsla för att vara besvÀrlig och bli dumpad, behöva konstant bekrÀftelse för att inte bli orolig, övertÀnka er framtid och tvivla pÄ om du verkligen Àr Àlskad av personen som ligger bredvid dig i sÀngen.

Det Àr ingen vacker bild.

ÄndĂ„ Ă€r det precis sĂ„ mĂ„nga relationer ser ut. Men eftersom normen sĂ€ger att det Ă€r bra att ha en partner och att man inte ska vara för nyfiken pĂ„ folks Ă€ktenskap, och de flesta inte har sunda förebilder för relationer eller ens kan förestĂ€lla sig hur bra det skulle kunna vara, ifrĂ„gasĂ€tts inte det hĂ€r. VĂ€rlden Ă€r istĂ€llet full av dysfunktionella relationer. 

Det allra bÀsta med att ha dejtingproblem Àr att de förr eller senare tvingar dig att ta reda pÄ vad det egentligen Àr frÄgan om. Oavsett om du kommer till mig för dejtingcoaching, gÄr i traditionell terapi eller kör ett tolvstegsprogram för personer med en dysfunktionell familj leder smÀrtan till ett lÀkande som lÀgger grunden för ett liv som till och med Àr bÀttre Àn det hade kunnat bli om problemen aldrig funnits dÀr.

Personer som har ett okej (kÀrleks)liv Àr mycket sÀllan beredda att göra vad som krÀvs för att det ska bli extraordinÀrt. Medan den som verkligen lider Àr mer eller mindre tvungen att göra nÄgot Ät det och pÄ vÀgen nÀstan alltid utvecklas lÄngt förbi "okej". 

Jag tycker sÄklart att alla borde se över sin anknytning, bekanta sig med sina kÀrlekssprÄk, lÀra sig verktyg för att möta alla sina kÀnslor, pÄ djupet reflektera över vem de Àr för att kunna göra en klok och inkÀnnande bedömning av vem de vill leva med, och trÀna sig i sÄrbarhet. Men det verkar som att de enda som faktiskt gör de dÀr sakerna Àr personer som mÄr sÄ dÄligt av sina dejting- och relationsproblem att de mÄste.

SÄ, John Lundvik och alla andra som undrar, nej det Àr aldrig too late for love. DÀremot tycker jag vi oftare borde stÀlla frÄgan "is it too soon for love?" För den som inte har ordning pÄ sina dejtingproblem och inlÀrda relationsmönster kommer sannolikt mest göra sig illa i nÀra relationer. Medan den som har koll bÄde kan ta hand om sin egen del bÀttre och dessutom kan se skillnaden pÄ andra mÀnniskor med och utan koll, och dÀrmed vÀlja att dejta nÄgon med koll.

Vilket ocksÄ gÀller omvÀnt: bÀsta sÀttet att möta nÄgon med sin shit together Àr att se till att du har din shit together. Och det Àr det aldrig too late for. 

Varma hÀlsningar
//Linnea

UTSTÄLLNING: HJÄRTATS RUM

I mars kommer jag medverka i en av programpunkterna pÄ utstÀllningen HjÀrtats Rum pÄ Regionmuseet i Kristianstad. Jag deltar i ett samtal pÄ scen om dejtande den 21/3 kl 17.00. Befinner du dig i Kristianstad Àr du varmt vÀlkommen att komma och lyssna! Samtalet kommer ocksÄ sÀndas i P4 Kristianstad.

HjÀrtats rum Àr en utstÀllning som utgÄr frÄn varje mÀnniskas behov av och lÀngtan efter kÀrlek. Den vill skapa kÀnslan av det hÀrliga och sköna med kÀrlek men ocksÄ ta upp det som kan vara utmanande. UtstÀllningen tar dig pÄ en resa i kÀrlekens olika stadier och former: förÀlskelse och kÀrlekens kemi, kÀrlekens hinder, intimitet, bröllop, kÀrlekssorg. Och om den nya tidens försök att hitta den rÀtta - genom nÀtdejting. 

NYTT PÅ BLOGGEN

LÄS HELA BLOGGINLÄGGET HÄR!

COACHING: FULLBOKAT

Just nu Àr jag helt fullbokad och har pausat intaget av nya coachingklienter under en period. Behöver du hjÀlp, stöd och verktyg för förÀndring under tiden rekommenderar jag att du lÀser min e-bok Dejting börjar med dig!

Vill du fÄ förtur nÀr det finns lediga platser kan du kontakta mig för att stÀlla dig pÄ vÀntelistan.

KÖP E-BOKEN HÄR!
VÄNTELISTA
Instagram Facebook Youtube Website

HAPPY DATING INTERNATIONAL AB 2019

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD
MailerLite