Bekijk in browser
Nieuwsbrief april 2020

Beste ,

Wat een rare tijden. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland volgen wij bij KeenSystems de richtlijnen van het RIVM. We werken dus vrijwel allemaal vanuit huis maar met gebruikmaking van 3CX zijn we toch bij elkaar. De processen en dienstverlening van KeenSystems en de service die je van ons gewend bent gaan uiteraard gewoon door. Voor jou als Partner verandert er dus eigenlijk niets op dit gebied! Wil je eventueel meer weten over hoe we dit aanpakken of wil je ook thuiswerken zonder zorgen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er alles over.

De KeenSystems eSIM

KeenSystems levert nu ook de eSIM. De eSIM, wat staat voor Embedded Sim, is een ingebouwde chip die hetzelfde doet als een traditionele, fysieke simkaart maar die herprogrammeerbaar is.

Wat zijn de voordelen?

 • Makkelijk overstappen. Geen gedoe meer met het fysiek wisselen van simkaarten, door het simpelweg scannen van een QR-code download je een eSIM-profiel op je telefoon.
 • Dual sim op (nagenoeg) elke mobiele telefoon, dus ook op de iPhone.
 • Buiten de EU makkelijker bellen en internetten tegen lokaal tarief.

Wat heb je nodig?

Uiteraard heb je een smartphone of tablet nodig die over de eSIM beschikt. Er zijn al verschillende iOS en Android toestellen die hierover beschikken.

Lees ons artikel over de eSim

SIP trunk voor MS Teams

Wij hebben sinds kort een SIP trunk speciaal voor Microsoft Teams. En omdat we in hart en nieren techneuten zijn en blijven hebben we deze uiteraard volledig zelf ontwikkeld.

Het voordeel hiervan is dat we de trunk te allen tijde aan kunnen passen aan verschillende situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hybride oplossingen waarbij een deel van jouw medewerkers Microsoft Teams gebruikt om te telefoneren en het andere deel 3CX. 

En dat vinden wij gaaf; ideeën en technieken ontwikkelen die er nog niet zijn maar die het werken wel leuker en makkelijker maken. 

Momenteel wordt onze SIP trunk door een aantal partners getest en de eerste geluiden zijn zeer positief.

Onze vraag aan jou is dan ook: wat vind jij dat wij verder moeten ontwikkelen? 

Klik hier en laat het ons weten

Unified we stand!

Videocommunicatie als onderdeel van samenwerken via softwaretools is al langer aan een opmars bezig. De uitbraak van het coronavirus en de daarop volgende overheidsmaatregelen voor sociale isolatie hebben de laatste tijd geleid tot een enorme boost in het gebruik van videocommunicatie.

Ineens was thuiswerken het devies en zat half werkend Nederland dagelijks met klanten en prospects in een videocall, met collega’s in projectoverleg of met familie in gesprek...

Lees meer

Officieel distributeur van 3CX
Even voorstellen

Per 1 april krijgt onze support afdeling versterking in de persoon van Matthijs van der Spek. Omdat de kans groot is dat je Matthijs een keer aan de lijn krijgt stellen wij hem hier alvast aan je voor.

Matthijs woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Deurne. Na 6 jaar werkzaam geweest te zijn bij een totaalaanbieder van ICT diensten vond Matthijs het tijd voor een volgende stap: “In mijn vorige functie was ik vooral met heel veel verschillende technieken bezig en wist van alles wat. 

Helaas was er weinig tijd om me echt te verdiepen in bepaalde specifieke zaken. Na een tijdje begon ik die diepgang wel te missen, want ik wil precies snappen hoe de techniek werkt en ik ben van mening dat je mensen pas goed kunt helpen als je echt alles van een product of dienst weet. 

Dat verklaart ook meteen waarom er vanaf het eerste gesprek meteen een goede klik met KeenSystems was. Het draait bij hen echt puur om de techniek en het perfectioneren ervan.” 

Gevraagd naar zijn hobby’s komt ook weer direct de techneut in hem naar boven als hij “alles met een stekker” noemt.

Even opladen

Steeds meer mensen en bedrijven zien de noodzaak ervan in om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Veel bedrijven houden zich dan ook bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Kantoren worden waar mogelijk papierloos en ook elektrische auto’s winnen de laatste jaren aan populariteit, gesteund door gunstige regelingen vanuit de overheid.

Het milieu en hoe we de wereld doorgeven aan onze kinderen gaat ook ons aan het hart. Dit zie je onder andere terug in ons nieuwe pand, dat gebouwd is om volledig energieneutraal te zijn. Daarnaast is meer dan de helft van onze bedrijfsauto’s elektrisch of half elektrisch. Ook wanneer een collega toe is aan een nieuwe auto stimuleren wij de keuze voor een elektrisch model.

Een beperking van elektrisch rijden is nu soms nog de actieradius. Om onze gasten en medewerkers die (half) elektrisch rijden te faciliteren hebben we sinds kort twee laadpalen beschikbaar bij ons pand waarmee in totaal vier auto’s tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Zo kunnen onze gasten en medewerkers volledig opgeladen het Gemertse weer verlaten.

Extra maatregelen KPN verbindingen vanwege het coronavirus

In verband met het coronavirus heeft KPN een aantal extra maatregelen genomen. Voor heel Nederland geldt dat servicetickets uitsluitend nog worden behandeld indien er geen linesync is bij de klant. Performance-klachten worden tot nader order niet behandeld. Herstel zal zonder klantbezoek/fysiek contact verlopen, dus op de hoofdverdeler of kabelverdeler. De klant wordt gebeld om te checken of alles weer werkt en wordt zo mogelijk op afstand geholpen met aanvullende acties. 

Indien het herstel noodzakelijk is in het ondergrondse domein dan zal dat eveneens zonder klantbezoek/fysiek contact verlopen. Voor zorginstellingen zijn speciale teams samengesteld die extra veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Leveringsopdrachten

Regio Brabant:

 • Voor levering betekent dit dat nieuwe opdrachten gaan zoveel mogelijk naar een tijdstip in april gepland worden. 
 • NLS1 ZTL bestaande opdrachten waarvoor geen klantbezoek nodig is, worden geleverd, opdrachten gaan dus voorlopig nog door. 
 • NLS1 T&L opdrachten worden opgeleverd zonder klantbezoek (er wordt dus niet op klantlocatie getest en gelabeld). Het advies is om orders die ingelegd worden met een wensdatum van voor 1 april, zonder T&L te doen.
 • NLS2 opdrachten worden opgeleverd zonder klantbezoek (er wordt dus niet op klantlocatie getest en gelabeld).
 • NLS3 opdrachten vanaf 18 maart t/m 15 april worden geannuleerd (klanten worden hierover geïnformeerd door KPN)

Rest van Nederland:

 • NLS1 ZTL bestaande opdrachten waarvoor geen klantbezoek nodig is, worden geleverd, opdrachten gaan dus voorlopig nog door.
 • NLS1 T&L opdrachten die al gepland waren worden vooralsnog opgeleverd met klantbezoek. Het advies is om orders die ingelegd worden met een wensdatum van voor 6 april, zonder T&L te doen.
 • NLS2 opdrachten worden opgeleverd zonder klantbezoek (er wordt dus niet op klantlocatie getest en gelabeld).
 • NLS3 opdrachten worden nog wel getest en gelabeld.

Op dit moment heeft KPN een aantal aanleg NLS1 opdrachten met Testen en labelen (T&L) ontvangen die ze nog niet kunnen inplannen. Er komen aangepaste richtlijnen omtrent opdrachten met klantbezoek. Ook wordt dan duidelijk of de monteur bij de klant de T&L-werkzaamheden mag uitvoeren of dat de order geleverd wordt zonder dat de monteur bij de klant werkzaamheden gaat verrichten.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met jouw Partner Manager.

KeenSystems

Molenrand 1, Gemert
Nederland

linkedin youtube

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een partner bent van KeenSystems of omdat je je hebt aangemeld op onze nieuwsbrief.

Afmelden