Het laatste nieuws van Mr. - 20 november 2018

SAMENWERKING HOUTHOFF EN SOCIAAL ADVOCATEN: WIN-WIN

Een unieke samenwerking tussen commercieel kantoor Houthoff en de sociaal advocaten van Meesters aan de Maas levert beide partijen grote voordelen op. De junior advocaten van Houthoff kunnen bij Meesters aan de Maas (MadM) proceservaring opdoen en dus PO-punten verzamelen. De sociale advocaten krijgen ‘gratis’ juridische ondersteuning van jonge advocaten.

Lees meer

FINANCIERING RECHTSPRAAK VERANDERT

De manier waarop de Rechtspraak wordt gefinancierd gaat op de schop. Dit heeft minister Dekker (voor Rechtsbescherming) de Tweede Kamer laten weten. Uit onderzoek in opdracht van de Raad voor de rechtspraak en de minister blijkt dat de huidige manier van financieren tot problemen leidt.

Lees meer

LAURENS DE HOOG OVER DE PRIORITEITSREGEL

Mr. van de week is Laurens de Hoog, als kandidaat-notaris verbonden aan Houthoff. Op 15 november promoveerde hij aan Universiteit Leiden op het proefschrift De prioriteitsregel in het vermogensrecht.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS THOMAS SUBELACK

Ingezonden Mededeling
Aanstaande echtgenoten wordt veelal aangeraden om in de huwelijkse voorwaarden een periodiek verrekenbeding op te nemen. In de praktijk blijkt dat aan dit periodiek verrekenbeding vrijwel nooit gevolg wordt gegeven en dat leidt bij een echtscheiding tot problemen en wrijving.

Lees meer

DE BRAUW EN NAUTADUTILH: ‘RECHTSBIJSTAND GAAT ALLE ADVOCATEN AAN’

Een goed werkend stelsel van rechtsbijstand gaat de advocatuur als geheel aan, maar de overheid is in eerste instantie verantwoordelijk. Dat is de mening van managing partners Geert Potjewijd (De Brauw Blackstone Westbroek) en Petra Zijp (NautaDutilh). Ze reageren daarmee op de oproep van minister Dekker dat ook commerciële kantoren hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor de rechtsbijstand aan kwetsbaren in de samenleving.

Lees meer

JAN-PAUL VAN DER HOEK (ACTIVE CAPITAL COMPANY) OVER DE ANDERE KANT VAN DE TAFEL

Overstap van de week is Jan-Paul van der Hoek. Van der Hoek is partner geworden bij investeringsmaatschappij Active Capital Company. Hij heeft na 23 jaar afscheid genomen van advocatenkantoor Houthoff.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDINGEN MET HOGE VROEGBOEKKORTING!

Ingezonden Mededeling
Voor de specialisatieopleidingen Arbeidsrecht, Aanbestedingsrecht & Schaarse rechten en Contracteren biedt Juridisch PAO Leiden een vroegboekkorting aan die op kan lopen tot €750,-! Wees er snel bij, deze actie loopt tot 1 december! Niet op zoek naar een specialisatiecursus?

Klik hier voor ons volledige cursusaanbod

E-COURT SLEEPT RECHTERS VOOR DE RECHTER

Het digitale scheidsgerecht e-Court gaat een groot aantal rechters voor de rechter slepen voor de schade die ze hebben toegebracht aan e-Court. In februari van dit jaar stopten de voorzieningenrechters met het goedkeuren van vonnissen van e-Court, dat vervolgens werd stilgelegd.

Lees meer

MET VIRTUAL REALITY BRIL NAAR PLAATS DELICT KIJKEN

De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie onderzoeken hoe ze de techniek van virtual reality kunnen inzetten binnen het strafproces. Met behulp van een virtual reality bril kunnen ze als het ware op de plaats van het delict rondlopen, om het waarheidsgehalte van getuigenverklaringen en technisch bewijs te beoordelen.

Lees meer

LOOP VOOROP IN UW VAKGEBIED

Ingezonden Mededeling
Als juridisch professional dient u ieder jaar opleidingspunten te behalen. Om u hierin zo goed mogelijk te faciliteren, hebben wij voor u een divers aanbod van trainingen & conferenties.
Wij verloten een opleidingsvoucher t.w.v. € 800,- onder de lezers van onze ICT & Recht nieuwsbrief. Hoe u kans maakt? Meld u aan voor 1 dec. voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik wil meedoen!

RECHTBANKEN ‘TILLEN’ ZAKEN VOOR MEER GELD

Rechtbanken gebruiken trucs om meer geld te krijgen van de Raad voor de rechtspraak. Dat hebben drie hoge betrokkenen van de rechtspraak, waaronder een raadsheer van de Hoge Raad, verklaard tegenover Nieuwsuur. Ze noemen het geen fraude.

Lees meer

DEKKER VERLAAGT ÉN VERHOOGT GRIFFIERECHTEN

Minister Dekker (voor Rechtsbescherming) wil de griffierechten voor kleinere vorderingen wijzigen. Hiermee wil hij tegemoet komen aan de bezwaren uit het midden- en kleinbedrijf, van sociaal raadslieden en van particulieren. De griffierechten voor hogere vorderingen gaan vervolgens omhoog.

Lees meer

COMPLIANCE & RISK MANAGEMENT: DE (ON)ZIN VAN REGELS

Veel bedrijfsjuristen spelen een belangrijke rol in het kader van compliance en risk management. Het was dan ook goed te merken dat de lezing die prof. dr. Leen Paape op 13 november over dit onderwerp gaf in een grote behoefte voorzag. Deze lezing vond plaats in het kader van de 6-delige lezingencyclus die Van Benthem & Keulen organiseert over de rol van de bedrijfsjurist als strategisch business partner.

Lees meer

RECENTE VACATURES

DIRECTEUR

Een goede manager die strategisch en operationeel leiding kan geven aan SMN, aantoonbare affiniteit heeft met het migratierecht en genoemde vervolgslag kan formuleren en implementeren. Het bericht DIRECTEUR verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Arbeidsjurist

Wil jij als Arbeidsjurist een duurzame bijdrage leveren aan het succes van onze organisatie? Verdiep jij je graag in complexe personele vraagstukken en ben jij in staat om in adviestrajecten strategisch advies te geven? Weet jij daarnaast jouw adviezen te verwoorden voor zowel management, directie als het bestuur? Het bericht Arbeidsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Teamleider Juridische Dienstverlening

Kom werken bij Slachtofferhulp Nederland!Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kan je terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen om schade vergoed te krijgen. Met ruim 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen wij jaarlijks 300.000 mensen. Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk […] Het bericht Teamleider Juridische Dienstverlening verscheen ...

BLOGS

Botox op de Zuidas

SNELRECHT

Geen auteursrecht op smaak

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.