Szia!

Itt egy újabb #ProduktívPéntek, hogy felkészülj a hétvégi pihenésre (igen!) és egy produktív új hétre.

3 hónapja "titokban" a Notion-t használom az Evernote helyett.

A Notion egy olyan multiplatform megoldás, ami a legtöbb eszköz funkciójának 80%-át tudja. Képzeld el úgy, mintha összegyúrnád a Trellót, Asana-t, Evernote-ot, Wordot, és az Excelt. Nem rossz, ugye?

A Notion-ban minden apró legó kockákból (ún. blocks) áll. Ilyen építőelem pl. egy bekezdés, cím, kép, táblázat, csekklista-elem.

A Notion valódi ereje azonban az adatbázis funkció és az adattáblák összekapcsolásának lehetősége. Ilyen értelemben hasonlít az Excelhez vagy Google táblázathoz. Ami egyedivé teszi, hogy minden sor egy külön Notion oldal, amibe végtelen információt tudsz belepakolni és ezekhez különböző nézeteket tudsz létrehozni.

2019-ben írtam egy részletes összehasonlítást az Evernote vs. Notion mérkőzésről. Akkor az Evernote győzött. Itt volt a legfőbb ideje, hogy újraértékeljem az erőviszonyokat...

Nem migráltam át a jegyzeteimet, mert szerettem volna tiszta lappal indulni.

Úgy érzem, ez sikerült is:

 • Új céltervezőt alakítottam ki, ami az adatbázisok összekapcsolásának hála, kommunikál a heti tervezőmmel. A heti feladatok, össze vannak kötve a havi és negyedéves táblákkal.
 • Ali Abdaal mintájára létrehoztam egy "Resonance calendart", ahol tematikusan gyűjtöm az aktuálisan érdeklő tartalmakat.
 • Csináltam egy swipe fájlt, ami a szövegírásban hosszú távon inspiráló segítség lesz.
 • A billentyűparancsokat és a fontos kontaktokat egy-egy adattáblába migráltam, ahol bármikor tudok új nézeteket kialakítani, illetve rendezni az adatokat. Ez nagyon hiányzott az Evernote-ban!
 • A #Produktív Péntek hírlevélnek kialakítottam egy adatbázist és egy levélsablont, így élvezetesebb lett az írás.
 • Készítettem egy pitch adatbázist, ahol részletesen vezetem, hogy kinek, mikor, milyen levelet küldtem és a rendszer kiszámolja nekem a follow up idejét.
 • A pitch sablonjaimat külön táblába rendeztem, ezáltal sokkal jobban megtalálom, amire éppen szükségem van.
 • Az ügyfelek által adott értékeléseket egy Kanban táblába vezettem, ahol termék/szolgáltatás szerint rendeztem a véleményeket és a kártyákon szerepel az értékelő fényképe, így sokkal személyesebb vele dolgozni.
 • Kialakítottam saját CRM rendszeremet.
 • A galériás elrendezéssel csináltam egy oldalt a 2021-ben megnézendő kedvenc filmekről.

Szóval ezt mind-mind meg lehet csinálni a Notion-ban. Sőt, ennél sokkal többet is. Úgy érzem, még mindig csak a felszínt kapargatom.

90 nap alatt Mac-en, Windows-on és néha mobilon is használtam a Notion-t és nem fordult elő szinkronizálási probléma, vagy akadozás. Ez alól kivétel volt, amikor egy alkalommal nem tudtam használni a képleteket.

Összességében meg vagyok győzve, hogy a Notion minden platformon megbízható teljesítményt és felhasználói élményt nyújt. Az adatkezelési tájékoztatójuk megnyerő. Rendszeresen jönnek a frissítések, fejlesztések.

Ja, és a legfontosabbat nem mondtam. INGYENES!

Ami fáj vagy hiányzik:

 • az email integráció lehetősége: messzemenőleg ez a legnagyobb hiányosság a szememben és sokáig ezért ódzkodtam a Notion használatától;
 • a gyenge web clipper: nagyon gyakran futok bele olyan hibába, hogy nem menti le rendesen az adott oldal tartalmát, vagy félig menti le, vagy semennyire sem...
 • a valódi kétoldali linkek hiánya: bár a Notion-ban is megjelent az ún. bidirectional linking funkció (vagyis, ha egy oldalt meghivatkozol, az automatikusan visszahivatkozik az eredeti oldalra), de közel sem olyan hatékony, mint a RemNote vagy Roam Research;
 • az Excel után nehéz megszokni a Notion táblákat, képleteket (és voltak importálási problémáim is).

Ennek ellenére, ha hajlandó vagy kompromisszumot kötni és szeretnéd végre egy helyen tudni a dolgaidat, akkor a Notion egészen kiváló megoldás! Megváltoztatja a gondolkodásodat. Ha szeretsz legózni, akkor próbáld ki!

 

ÉLŐ webinár

Hogyan spórolj meg heti 8 munkaórát anélkül, hogy lemondanál a pihenőidődről?

Regisztrálj most a július 7-én, 18:00 órakor kezdődő élő webinárra, ahol nagyon izgalmas témát érintünk. Ha eljössz, megmutatom, hogyan spórolhatsz meg legalább egy heti teljes munkanapot, anélkül, hogy feláldoznád a pihenőidődet vagy drága eszközökre kellene költened.

Foglald le a helyed most: https://productivity95.com/5-alabecsult-idogazdalkodasi-modszer-amivel-akar-heti-8-orat-sporolhatsz/

 

Egyéb hasznos anyagok

 • Heti bölcsesség: "Smart people use their intelligence to bullshit themselves." - Ted Ryce. Ted podcastját évek óta hallgatom és a legjobb mondásait mindig felírom. Ezzel a "beszólással" arra próbált rávilágítani, hogy minél intelligensebb vagyunk, annál intelligensebben tudunk halogatni, vagy kifogásokat keresni. És milyen igaza van...
 • Heti billentyűparancs: szöveg formázása Notion-ban: Ctrl+Shift+1=H1; Ctrl+Shift+2=H2; Ctrl+Shift+3=H3; Ctrl+Shift+4=csekklista; Ctrl+Shift+5=felsorolás
 • Heti olvasnivaló: Reggeli rutin - Ötletek, hogy jól induljon a nap. A héten teljesen véletlenül akadtam rá Híres Norbert oldalára, aki meglepően hasonló dolgokkal foglalkozik, mint én, és nagyon hasonlóan gondolkodunk. Itt van végre egy őszinte cikk a reggeli rutinról.

Produktív hetet!

Üdvözlettel:

Csaba


"Szeretném másnak is ajánlani ezt a hírlevelet!"
Köszönöm, megtisztelnél vele! Oszd meg ezt a linket az ismerőseiddel.
"Hol tudom felvenni veled a kapcsolatot?"
Válaszolj erre az üzenetre vagy jelölj be LinkedIn-en!
Gmail felhasználóknak: ha a Promóciókba érkezik az emailem, egyszerűen húzd át az Elsődleges levelek közé és mentsd el ezt a beállítást, így mindig meg fogod kapni a leveleimet.
Productivity95 | Dr. Vadadi-Fülöp Csaba 
This email was sent to | Unsubscribe | Forward this email to a friend