A Bitcoin jelentősen egyszerűsítheti a globális pénzmozgást.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

“A Bitcoinban megvan az a lehetőség, hogy az első globális valutává váljon, és mi azért dolgozunk, hogy ez megtörténjen” - Jeffrey Sprecher, az Intercontinental Exchange (Interkontinentális Tőzsde - ICE) elnöke és ügyvezető igazgatója

A piac alakulása

BTC: €6,088.64 | -10.92% az előző héthez képest

ETH: €353.13 | -6.83% az előző héthez képest

BCH: €612.39 | -9.14% az előző héthez képest

LTC: €64.47 | -5.64% az előző héthez képest

A múlt héten a kripto-piac jelentősen visszaesett: a teljes piaci kapitalizáció 12%-kal lett kevesebb, jelenleg 219,88 milliárd eurós szinten van. A Bitcoin esése 11%-os volt, 6088,64 euróra csökkent vissza, és az Ether árfolyama se alakult sokkal kedvezőbben: 6,83% csökkenést követően jelenleg 353,13 eurón áll. A Bitcoin árfolyama nagyobbat zuhant, mint az altcoinoké, ami valószínűleg a Bitcoinon alapuló tőzsdén kereskedhető befektetési alapok (Exchange Traded Fund - ETF) 2019 első negyedévére áthúzódó jóváhagyásáról és a Winklevoss második ETF-jének SEC általi visszautasításáról szóló hírek miatt van. Napvilágot látott azonban néhány biztató hír is, mint például az Intercontinental Exchange (Interkontinentális Tőzsde - ICE) által létrehozandó Bakkt, szabályozott kriptovaluta-platform, ennek ellenére az árfolyamok folyamatosan csökkentek. A kripto-piac egyre szélesebb körben kezd ismertté válni, ahogy egyre több intézményi befektető vesz részt benne.

Heti kvíz

Mi az a seed?

  1. Egy szavakból álló lista, amelyből a privát kulcsok generálódnak
  2. Ugyanaz, mint a privát kulcs
  3. Egy szavakból álló lista, amelyből a nyilvános kulcsok generálódnak

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Bakkt, a kripto-fizetőeszközök globális platformja és ökoszisztémája

A New York Stock Exchange (New York-i tőzsde - NYSE) tulajdonosa szerint „a Bitcoin jelentősen egyszerűsítheti a globális pénzmozgást és megvan benne a lehetőség, hogy az első globális valutává váljon”. A kijelentés hátterében egy valódi terv, a Bakkt áll. A NYSE anyavállalata, az Intercontinental Exchange (Interkontinentális Tőzsde - ICE) bevezeti a Bakkt névre hallgató, szabályozottan működő kriptovaluta platformot, amely lehetővé teszi mind a pénzintézetek, mind pedig a fogyasztók számára a kriptovaluták vásárlását, eladását, tárolását, és költését. A platform pénzügyi hátterét a Microsoft, a Starbucks és a Boston Consulting Group biztosítja. Az ICE novemberre tervezi az első fizikai teljesítésű Bitcoin határidős ügyletek és letétkezelt kripto-fizetőeszközök bevezetését a Bakkt-on, szabályozási felülvizsgálatot és jóváhagyást követően.

Telegram

A Coinbase új pluginjával webáruházak milliói fogadhatják el a kriptovalutákat

A Coinbase olyan új elektronikus fizetési alkalmazást indított, amely a WooCommerce felületet használó webáruházak számára teszi lehetővé a Bitcoin vagy Litecoin alapú fizetések elfogadását. A Coinbase Commerce már össze is állt a több mint 600 000 vállalkozást kiszolgáló Shopify e-kereskedelmi platformmal, a WooCommerce pedig a Shopify felhasználóinak hatszorosát kitevő ügyfélkörrel rendelkezik. A Coinbase most azon dolgozik, hogy a WooCommerce felületen keresztül Ethereummal és Bitcoin Cash-sel is lehessen fizetni. A cég szerint ez a bővítés a kriptovaluták még nagyobb elfogadottságát fogja eredményezni, és végső soron elősegíti a nyílt pénzügyi rendszer mielőbbi megvalósulását. A Coinbase azt is bejelentette, hogy az Ethereum Classic bevezetésének tesztelése már a végső stádiumban van, és ha minden terv szerint halad, az ETC-vel való kereskedés már 2018. augusztus 7-én meg is kezdődhet.

Reddit

Bitcoin: nem számítunk szárnyalásra 2018-ban

A közgazdász és Bitcoin-befektető Tuur Demeester cikkében rávilágít arra, hogy a Bitcoin árfolyama miért nem fog rekordot dönteni 2018-ban. Véleménye szerint az okok a következő tényezőkre vezethetők vissza:

  • A kisebb bányászok jelentős mennyiségű Bitcointól szabadulnak meg az alacsonyabb jövedelmezőség miatt
  • A lakossági befektetők részéről megcsappant a Bitcoin iránti érdeklődés
  • Az olyan alapvető mutatók, mint a Metcalfe-féle hálózati érték (Network Value Metcalfe - NVM), vagy a tranzakciószámhoz viszonyított hálózati érték (Network Value to transaction - NVT), azt jelzik, hogy a Bitcoin jelenleg túl van árazva.  

A cikk még a Bakkt kripto-platform megjelenéséről szóló hírek előtt látott napvilágot, így Tuur véleménye azóta meg is változhatott.

Telegram

Már elérhető a „Mastering Ethereum” című könyv

A Bitcoinról tartott több ezer órányi ingyenes előadásairól ismert Andreas Antonopoulos Ethereumról szóló új könyve már ingyenesen elérhető a GitHub-on. A „Mastering Ethereum” című könyvvel kapcsolatban több kritika is érte az írót, ugyanis sokan „árulónak” tartják, és megkérdőjelezik a Bitcoinhoz fűződő hűségét. Az őt kritizálók megjegyzéseire válaszul Andreas elkészített egy videót, amelyben elmagyarázza, hogy a könyvében az okosszerződéseket használó blokkláncokat veszi górcső alá, így nem is csak az Ethereummal, de - többek között - az Ethereum Classic-kal, a Rootstockkal, az EOS-szel, és a Liskkel is foglalkozik. A videóban azt is elmondja, hogy ragaszkodik az intellektuális kíváncsiságához és nyitott marad a többi kriptovaluta iránt.

Bitcoin Mining

Az első kripto cég-részvénykibocsátása

Az egyesült királyság egyik kriptovaluta-bányászással foglalkozó cége, az Argo Blockchain lett az első tőzsdén jegyzett kripto-vállalat. A londoni tőzsdén történt elsődleges részvénykibocsátás (Initial Public Offering - IPO) 28 millió eurót hozott. Az Argo 2018 júniusa óta kínál felhő alapú kriptovaluta-bányász (Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic and Zcash) szolgáltatásokat. Az Argo összes kriptobányász csomagukat sikerült eladni, és még 50 000 feliratkozó van várólistán. Most, hogy a cég az IPO-val megoldotta finanszírozását, a tagok jelenleg a csapatuk bővítését és a szolgáltatásaik kiterjesztését lehetővé tevő infrastruktúra fejlesztésén dolgoznak.

Világszerte már több mint 3500 Bitcoin automatával találkozhatunk

A CoinATMRadar adatai szerint világszerte már több mint 3500 Bitcoin ATM működik.  A Bitcoin ATM-ek helyszíneinek lekövetésével foglalkozó CoinATMRadar oldal azt mutatja, hogy naponta 9 új Bitcoin automatát üzemelnek be. Az ATM-ek 99,9%-a támogatja a Bitcoint, és csak 52,7%-uk támogatja az altcoinokat, a többségük konkrétan a Litecoint és az Ethereumot. A MrCoin ATM-jeit Budapest belvárosában és Mosonmagyaróváron is megtalálhatod.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A Rootstock (RSK) egy olyan okosszerződés-platform, amely a Bitcoin blokklánchoz kapcsolódik, vagyis egyszerűbben megfogalmazva: lehetővé teszi az okosszerződések létrehozását a Bitcoin hálózaton. Ez volt Vitalik Buterin eredeti víziója, még az Ethereum kitalálása előtt. Az RSK célja még több funkcionalitást adni a Bitcoinnak az okosszerződések és majdnem azonnali kifizetések lehetővé tételével. A Rootstocknak meglesz a maga mellék-blokklánca, Smart Bitcoinnak (SBTC) nevezett saját coinnal, amely egyenértékű lesz a Bitcoinnal, de az RSK egyelőre még fejlesztés alatt áll és még nem működik teljeskörűen.

A kvíz megfejtése

Mi az a seed?

A helyes válasz: "A"

A seed az ember által olvasható mesterkulcsa a privát kulcsnak, ami egy kriptovaluta tárca biztonsági mentésére és helyreállítására használatos. A legtöbb tárca azt kéri a felhasználótól, hogy írjon le 12-24 darab szót, amelyek segítségével később - a hardware alapú tárca vagy mobiltelefon elvesztése esetén - újra lehet generálni a privát kulcsot, így a felhasználó ismét hozzáférhet a kriptopénzéhez.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem