Investera i ett skönhetsuniversum med en årlig tillväxt på 55 %

Bli delägare i Bangerhead via Pepins!

  • Pris per aktie: 20 kronor
  • Teckningsperiod: Fram till och med den 24:e april 2017
  • Minsta investering: 500 kronor
  • Över 500 investerare har redan blivit delägare i Bangerhead 
  • Pre-money värdering: 70 miljoner kronor
  • Varje ny delägare får 75 kr att handla för på Bangerhead. Delägare som sammanlagt investerat över 10 000 kr får 500 kr

Bangerhead har genom åren etablerat sig som en av Nordens ledande återförsäljare av skönhet och hårdvård online, kombinerat med en fysisk omnibutik i Borås och frisörsalong i Stockholm. Bolaget bjuder in dig till att vara med på deras tillväxtresa och vänder sig därför till allmänheten för att resa 10-15 miljoner kronor genom en nyemission via Pepins.

Bolaget gjorde under 2016 stora investeringar i digital infrastruktur, bland annat i ny e-handelsplattform som hittills visat sin betydelse genom nästan 50% högre omsättning i Jan 17 jämfört med 16 och den responsiva plattformen konverterar även mobila användare upp till 40% bättre än innan. Hittills i år ligger bolaget 7% över budget, som skulle ta dem från en omsättning på knappt 74 Mkr till 98 Mkr.

Teckna aktier här!
Läs mer här!
Bangerheads sida!

Varför investera i Bangerhead?

Bolaget gjorde under 2016 stora investeringar i digital infrastruktur, bland annat i ny e-handelsplattform som hittills visat sin betydelse genom nästan 50% högre omsättning i Jan 17 jämfört med 16 och den responsiva plattformen konverterar även mobila användare upp till 40% bättre än innan. Hittills i år ligger bolaget 7% över budget, som skulle ta dem från en omsättning på knappt 74 Mkr till 98 Mkr.

Bangerhead äger idag även 50,2% av LH Cosmetics som grundats och drivs tillsammans med Linda Hallberg som är en av världens mest inflytelserika makeup artister. 

Häromveckan offentliggjordes en affär av betydande storlek för bolaget då de ingått exklusivt avtal för försäljning i butik med KICKS, Nordens i särklass största kedja för skönhet. De åtar sig ta in fullt sortiment till deras 180 butiker med bäst exponeringsyta, med roll-out augusti 2017.

Bolagets COO Thomas Grabe låter hälsa att de räknar med en beställningsvolym år ett på minst 10 Mkr. Delar man det per butik gäller en inköpstotal om ca 55 000 SEK/butik och år, vilket får anses som relativt litet. Bangerhead har sedan en tid varit tydliga med att 2017 innebär tillväxtår. De tar, förutom allt ovan nämnt, även plats på ny geografisk marknad. Hittills i år ligger bolaget över budget som ska dem till en omsättning på 98 Mkr. De handlas just nu till en värdering om P/S 1, vilket är lägre än andra multinationella e-handlare. Skulle detta hålla i sig når de med lätthet en omsättning på ca 100 Mkr och handlas således till P/S 0,7.

Kolla in Bangerheads introduktionsvideo här!

Större fokus på egna produkter:

Bolaget ingått exklusivt avtal för offline retail i Sverige, Norge och Finland. Totalt omfattar affären premiumplats i 180 butiker, med fullt sortiment och inredning. Bangerhead har tidigare visat prov på att inte bara agera återförsäljare, utan även lansera egna varumärken, där Bangerhead Professional och Bangerhead Accessories sticker ut.

Exempelvis ligger deras egenproducerade torrschampo Fresh Me Up på en andraplats över Bangerheads mest sålda artiklar de senaste tre åren. Marginalen på egna produkter och varumärken är ungefär dubbelt så stor (ca 80% bruttomarginal) som inköpta brands. LH Cosmetics har därför alla möjligheter att bli riktigt stort, riktigt snabbt.

Jämförbara brands i Sverige såsom Löwengrip Care & Color och Emma S har genom sina influencers på kort tid vuxit sig starka. Linda Hallbergs totala reach genom sina bloggar, videobloggar och närvaro på social media är mer än dubbelt så stor som ovan nämna brands tillsammans.

En av målsättningarna med 2017 blir att tredubbla försäljningen av bolagets egenproducerade produkter. Idag täcker egenproducerade varor ca 1% av totala omsättningen.De investerare som nu väljer att investera i Bangerhead via Pepins får alltså minst sagt ett unikt tillfälle att ta en position i Skandinaviens största företag inom sitt område. De stora utvecklingskostnaderna är tagna och nu kan försäljningen och marginalerna pressas uppåt markant och det omgående. En sådan investeringschans med en sådan perfekt tajming är inget som växer på träd.

Marknad i sin helhet:

Marknaden för makeup och skönhetsprodukter är i ständig tillväxt och bara i Sverige uppgår den till över 18 miljarder kronor om året. Tillväxten i hela norden ligger på mellan 6-7 % om året och kollar vi online i Sverige och gällande detaljhandeln överlag på internet så ligger tillväxten på 19 % om året.

Bangerehads försäljning sker till 75 % i Sverige och till 25 % i Norge och Finland. E-handeln står för 90 % av försäljningen och de resterande 10 % står bolagets fysiska butiker för. Just kombinationen av e-handel och fysiska butiker är en viktig detalj hos Bangerhead då de via den kombinationen kan få konsumenterna att spendera 40 % mer än vad de hade gjort om de enbart handlat via en kanal.

Sist men inte minst så har Bangerhead även en enormt stor närvaro i sociala medier vilket ligger helt rätt i tiden och är en extrem styrka och viktig faktor när det kommer till marknadsföringen. De har t.ex. över 300 000 prenumeranter på deras Youtube-kanal vilket är störst i Skandinavien inom deras segment, de har över 200 000 prenumeranter på deras nyhetsbrev och slutligen sker även en stor del av samarbetet med Linda Hallberg som är en av världens största influensers inom makeup via just sociala medier. Via Linda når Bangerhead ytterligare över 1 miljon personer i olika sociala medie-kanaler.

Detta är ett erbjudande från Bangerhead via Pepins. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Din investering kan både öka och minska i värde. En investering kan både helt eller delvis förloras.