Het laatste nieuws van Mr. - 18 december 2018

DINSDAG: TOPDAG VOOR DE STRAFBALIE

‘Klapdag’ wordt dinsdag ook wel genoemd onder advocaten, officieren en rechercheurs. Dinsdag is voor de recherche namelijk de favoriete dag om grotere onderzoeken te laten ‘klappen’. Dan worden de verdachten aangehouden en onderzoeksactiviteiten verricht. Zo hebben politie en Openbaar Ministerie de maximale termijn van drie dagen (inverzekeringstelling) voor het onderzoek. Strafrechtadvocaten hebben het die dag extra druk met bijstandsverzoeken van cliënten.

Lees meer

STEMBUS OPEN: PUBLIEKSVERKIEZING ‘GOUDEN SLEUTEL’ 2018

De stembus voor de Gouden Sleutel is open. U kunt weer stemmen op de beste wervingscampagne voor (aankomende) juristen.

Lees meer

OPROEP AAN STUDENTEN: ‘STA OP TEGEN AFBRAAK RECHTSSTAAT’

“Hoe kunnen wij een van de beste rechtsstaten ter wereld zo ten onder laten gaan?” Met die noodkreet doet rechtenstudent Tony Barshini op Mr. Studenten een oproep aan alle rechtenstudenten om stelling te nemen tegen het aantasten van de Nederlandse rechtsstaat.

Lees meer

4-WEEKSE DROOMREIS NAAR NIEUW-ZEELAND

Ingezonden Mededeling
Geniet van het goede leven tijdens een rustige reis door Nieuw-Zeeland. Van verblijf in kleinschalige accommodaties tot culinaire dagen, bijzonder dierenleven en de mooiste golfbanen ter wereld.

Bekijk deze TravelEssence rondreis >

CHRISTA WIERTZ OVER RECHTBANK AMSTERDAM, RBG EN DE VOORLEESEXPRESS

Christa Wiertz-Wezenbeek wordt per 1 januari 2019 de nieuwe president van de rechtbank Amsterdam. Zij volgt Henk Naves op, die is overgestapt naar de Raad voor de rechtspraak, waar hij 1 januari voorzitter wordt. De afgelopen zes jaar was Christa Wiertz president van de rechtbank Oost-Brabant.

Lees meer

TUCHTRECHT MAAKT LIDMAATSCHAP NOVA DUURDER

De bijdrage van advocaten aan de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) stijgt het komende jaar met tien procent, en het jaar daarna met 9,5 procent. De oorzaak ligt volgens Johan Rijlaarsdam (Algemene Raad) in de hogere kosten voor tuchtrecht. Die waren in 2018 1,1 miljoen euro duurder dan begroot.

Lees meer

DE AVG: VOLDOET U WEL AAN ALLE VERPLICHTINGEN?

Ingezonden Mededeling
Tijdens het symposium 'Dag van de privacy - de AVG in de praktijk' geven deskundige sprekers alle essentiële tips voor het inrichten van privacybeleid. Met o.a. privacyrechtadvocaat Friederike van der Jagt en hoogleraar Beveiliging en correctheid van programmatuur Bart Jacobs.

Bekijk het programma

MINI-OPERA ‘NJ 1919, P. 161’ DOOR DE HOGE RAAD

31 januari aanstaande vindt de wereldpremière plaats van de mini-opera ‘NJ 1919, p. 161’ door de Hoge Raad. De naam verwijst naar de vindplaats van het baanbrekende arrest Lindenbaum/Cohen, dat honderd jaar geleden leidde tot een verruiming van het begrip onrechtmatige daad.

Lees meer

‘DE BESTE JURISTEN BIJ DE OVERHEID WERKEN ZOWEL AAN HUN HARD SKILLS ALS AAN HUN SOFT SKILLS.’

Van onze kennispartner OSR
‘Juristen of juridisch medewerkers die voor Nederlandse gemeenten werken, zijn zich er steeds meer van bewust dat het belangrijk is dat zij zowel hun inhoudelijke kennis bijhouden als hun beroepsvaardigheden blijven ontwikkelen,’ zegt Michiel van Berckel Smit, directeur van OSR juridische opleidingen. ‘Hoe goed je de wet ook kent, als je geen verbinding kunt maken met de burger én geen sensitiviteit ontwikkelt voor het politieke speelveld, dan ben je nergens.’

Lees meer

RECHTBANK GELDERLAND PAKT WERKDRUK AAN

Drie teams van de rechtbank Gelderland hebben meegedaan aan een project om de werkdruk te verminderen. Hiervoor heeft de rechtbank een ‘actieteam Goed en Gezond Werken’ opgericht. Dit heeft onder meer geleid tot het aanpassen van werkprocessen.

Lees meer

WAT IS LEGAL SUCCES?

Ingezonden Mededeling
Juristen krijgen het drukker en drukker; ze moeten meedenken over Brexit, privacy, steeds complexere aanbestedingen, de klimaataanpak, de corporate governance code en nog veel meer. In Analyse met focus op Legal Succes lees je over de nieuwste inzichten om je voordeel mee te doen.

Lees meer

OTTO SLEEKING (TAYLOR WESSING) OVER EEN TROPISCH EILAND

Overstapper van de week is advocaat Otto Sleeking. Sleeking is op 10 december begonnen als partner bij het IP & IT team van Taylor Wessing in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in IT-recht en aanbestedingsrecht en komt van Kennedy Van der Laan.

Lees meer

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

ADVOCATEN MOGEN VERGELIJKINGSSITES BETALEN

Als een advocaat zich aan bepaalde voorwaarden houdt, mag hij voortaan bemiddelingswebsites betalen om een opdracht binnen te halen. Dat blijkt uit een nieuwe toelichting op de gedragsregel over provisie van de Nederlandse Orde van Advocaten. De Autoriteit Consument & Markt drong aan op deze aanpassing.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Klantmanager Intake en Rechtmatigheid

In deze functie van je verantwoordelijk voor de intake en rechtmatigheid van uitkeringen van burgers die voor een uitkering in aanmerking willen komen of daarvan afhankelijk zijn. De functie maakt onderdeel uit van een multidisciplinair cluster waarbinnen ook klantmanagers re-integratie werkzaam zijn. Het bericht Klantmanager Intake en Rechtmatigheid verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Vastgoed Jurist

Als vastgoedjurist maak je onderdeel uit van het team vastgoed en ben je verantwoordelijk voor de advisering over complexe vastgoedcontracten en eigendomsvraagstukken. Het bericht Vastgoed Jurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch adviseur fysiek domein

Zoek jij een baan met betekenis en vrijheid? Kom dan bij ons het verschil maken! Het bericht Juridisch adviseur fysiek domein verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

La France en marche?

E-assessments: oefening baart kunst

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.