Een tijdje geleden alweer...

Onze laatste nieuwsbrief dateert van december vorig jaar. We zijn inmiddels ruim acht maanden verder, en hebben dus best veel te vertellen. Ga er maar even voor zitten.

Maar eerst even over de 'header' van deze nieuwsbrief (het plaatje hierboven). Meestal is dat een mooie 'gelikte' foto die past bij het betreffende seizoen of aansluit bij één van de items in de nieuwsbrief.

Dit keer es wat anders: een foto van de eerste inschrijving van De Noarderling (toen nog Verwisseling) in het scheepsregister, op 14 februari 1908. Dat is ook al een mooi tijdje geleden...

Uit de oude doos

Nu we het toch over vroeger hebben... Dan kunnen we net zo goed beginnen met onze vaste rubriek Uit de oude doos.

De foto hieronder stamt ongeveer uit de tijd waar we het net over hadden (1908). Het is een mooi plaatje van de werf van Gerrit Barkmeijer waar De Noarderling werd gebouwd.

Helemaal rechts is een deel van de werf te zien die Barkmeijer in 1883 overnam van Hendrik Harmens Vink. Links ligt het eilandje dat een jaar later ontstond, toen een afsnijding werd gegraven tussen de Dokkumer Ee en de zuidwestelijke stadsgracht. 

Vanwege ruimtegebrek op de 'vaste wal' werd het eilandje door Barkmeijer aangekocht. Ten tijde van de foto is het nog alleen in gebruik voor het afmeren van schepen. Niet veel later bouwde Barkmeijer er ook een loods. Wellicht benutte hij daarbij het fundament van Stoom-cichoreifabriek De Grietman die er tot 1882 stond.  

Voor degenen die de foto niet direct helemaal kunnen 'plaatsen' (geeft niks, het is daar ook wel heel erg veranderd): op het kaartfragment hieronder is aangegeven waar de fotograaf ongeveer stond en welk beeld hij ongeveer vastlegde.

Het fragment is geknipt uit een kaart van Dokkum en omstreken van rond 1915. Om de situatie van toen en nu goed met elkaar te kunnen vergelijken: klik hier of op het kaartfragment. 

Terugblik: donateursavond

Samen met Streekarchief Noordoost Friesland en Bibliotheek Dokkum organiseerden we in maart een mooie en drukbezochte avond voor onze donateurs, vrienden, sponsoren en andere belangstellenden. 

Met zo'n 40 bezoekers was het een volle bak in het leescafé van de Bibliotheek. En ze kwamen van heinde en verre, zelf helemaal uit Eindhoven. Ook het gerenommeerde 'skûtsje-kennisinstituut' Foar de Neiteam was vertegenwoordigd.

De spreker die we uitgenodigd hadden was dan ook niet de eerste de beste: Jelmer Kuipers uit Sneek, een autoriteit op skûtsjegebied en auteur van meerdere boeken over dat onderwerp.

Kuipers hield een interessant en gedetailleerd verhaal over de bouw van ijzeren skûtsjes bij de Friese werven. Dat laat zich hier natuurlijk niet navertellen. Maar... we vonden een artikel van zijn hand dat eigenlijk een verkorte versie is van de lezing. Dat hebben we direct maar even op onze website gezet (klik hier). 

Een mooie, geslaagde avond dus. Wel deed het een beetje zeer om te horen dat De Noarderling gebouwd is volgens de goedkopere, Groningse bouwmethode: slechts 'drie gangen in de kop', in plaats van vier, of zelfs vijf. Dat resulteerde vaak in een wat 'hoekiger', minder vloeiende vorm. Maar, aldus Kuipers, sommige werven wisten toch ook met drie gangen een mooie kop te realiseren.

Wij houden het er op dat de werf van Gerrit Barkmeijer daar één van was. Kijk maar eens naar onderstaande foto's. Op de bovenste links De Noarderling (drie gangen) en rechts de Eben Haëzer (vier gangen). Op de foto daaronder een aantal SKS-skûtsjes. De meest linkse heeft vijf gangen, de twee daarnaast vier.

Wij vinden: ook vergeleken met skûtsjes met vier of vijf gangen heeft De Noarderling best een mooi koppie.

Roef-schilder

Op de donateursavond was ook Simon van der Meulen, ook al zo'n skûtsje-professor. Van hem kregen we een paar foto's waarop hij te zien is als schilder in de roef van De Noarderling. We praten dan over het jaar 1977.

De Noarderling was destijds eigendom van Andries Hamstra uit Grou. Die was in 1981 één van oprichters van de IFKS. De "Vrouwe Aafje", zoals hij het schip naar zijn vrouw vernoemde, werd zo één van de eerste deelnemers aan de IFKS-wedstrijden. 

Toen Hamstra het schip in 1988 verkocht aan Cornelis Bloemhof stelde hij als voorwaarde dat het een andere naam zou krijgen krijgen. De reden: hij lag in scheiding met zijn vrouw Aafje...  

Schaalmodel van De Noarderling

Jelmer Kuipers begon zijn verhaal met de omslag van hout- naar ijzerbouw bij de Friese skûtsjewerven. Die omslag vond rond 1900 plaats. Maar zo'n 125 jaar later wordt in Dokkum toch weer een skûtsje van hout gebouwd. Een schaalmodel weliswaar, maar toch...

Dat zit zo. Een jaar geleden meldde de heer Eimert Smits uit Dokkum zich spontaan bij ons met het initiatief om een schaalmodel van De Noarderling te maken. Na archiefonderzoek en de nodige metingen aan boord is de bouw eind vorig jaar gestart. De schaal van het model is 1 op 20. Dat betekent dat de mini-Noarderling bijna 80 cm lang wordt.

Het maken van scheepsmodellen is de heer Smits wel toevertrouwd. Eerder maakte hij onder meer een model van de Prinses Albertina, een oorlogsschip van de Friese Admiraliteit. Dat model is te zien in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek.

Het model van De Noarderling nadert inmiddels zijn voltooiing. We kunnen wel vaststellen dat de heer Smits opnieuw bezig is met een schitterend en ontzettend knap gemaakt model. Als het helemaal af is, zullen we daar uiteraard op een gepaste manier aandacht aan besteden. 

Trots op onze grote zus!

Onze grote zus de Eben Haëzer, het wedstrijdskûtsje van Dokkum, eindigde dit jaar als tweede in het eindklassement van de b-klasse van de IFKS en promoveerde daarmee naar de a-klasse, het hoogste niveau van de IFKS. Een geweldige prestatie, zeker omdat schipper Olphert van der Meulen en zijn bemanning vorig jaar van de c-klasse naar de b-klasse promoveerden. Twee promoties op rij dus, dat belooft nog wat voor volgend jaar!

Nieuw luikenkleed

Dankzij een bijdrage van het Dokkumer Stadsfonds konden we een nieuw luikenkleed laten maken. Dat was nodig ook, want het kleed dat we hadden was niet van het juiste materiaal. Het had een mooie authentieke uitstraling, dat wel. Maar het doek was na een paar jaar zo erg gekrompen dat we er een plastic afdekzeil onder moesten leggen om het water buiten te houden. 

We hebben nu net zo'n luikenkleed als onze grote zus. Of we nu ook net zo snel gaan als de Eben Haëzer? Uuhh, Waarschijnlijk niet...

Oefenrondje

Een schip moet varen, en dat was in het geval van De Noarderling al weer een tijdje geleden. Hoog tijd dus om weer eens het ruime sop te kiezen. Zaterdag 19 augustus lieten De Noarderling en zijn bemanning (m/v) zien dat ze het zeilen nog niet verleerd zijn.

Voor wat bewegende beelden: klik hier, of op de foto hieronder (met excuus voor de nogal scheve horizon op het eind). 

Admiraliteitsdagen en Pake syn skûtsje

Nog een paar nachtjes slapen en dan barst het spektakel van de Admiraliteitsdagen weer los. Net als vorig jaar ligt De Noarderling op 'pole position' bij het hoofdpodium in het Kleindiep. We hebben er zin in!

In de twee weken ná de Admiraliteitsdagen verwelkomen we meer dan 500 basisschoolkinderen aan boord. Net als vorig jaar verzorgen we dan, samen met de Eben Haëzer en Museum Dokkum, weer het educatieproject Pake syn skûtsje. 

Skûtsjepraet

Voor nu: genoeg gepraat! De vaste rubriek Skûtsjepraet laten we dit keer dan ook maar even voor wat het is. In de volgende nieuwsbrief pakken we dat praet wel weer op.  

Stichting De Noarderling

Meester J.P. Miedemastraat 14

9103 NG Dokkum

info@dokkumerskutsje.nl

www.facebook.com/dokkumerskutsje

www.dokkumerskutsje.nl

SHARE TWEET FORWARD
MailerLite