Het laatste nieuws van Mr. - 17 december 2019

EEN NIEUWE HUISSTIJL: KNALGEEL OF KORAALROOD?

Ook advocatenkantoren moeten mee in de vaart der volkeren. Een huisstijl en webdesign die vijftien jaar geleden nog hip waren, daar kun je nu niet meer aankomen. Je loopt toch ook niet meer in pak met double breasted colbert en wijde broek met omslag? Tijd voor een nieuwe huisstijl, dus. Wij staken ons licht op bij Houthoff, PlasBossinade en Simmons & Simmons.

Lees meer

OM’ERS VERPLICHT NAAR SHOW OVER SLACHTOFFERSCHAP

“Het was alsof we twee verschillende talen spraken,” vertelt Wendy Hoogendijk in het radioprogramma Radio 1 Vandaag. “Wij als nabestaanden zaten vol emotie. De mensen van het Openbaar Ministerie denken vanuit protocollen en het wetboek.”

Lees meer

MENDLIK VERSUS TEGENLICHT: ‘ONORTHODOXE MAATREGELEN NODIG’

Het plan om doorlooptijden in de rechtspraak te verkorten stuit op verzet van 34 rechters die zich profileren als de Tegenlicht-groep. Volgens deze rechters getuigen de voorstellen van de ‘Projectgroep Doorlooptijden’ van gebrek aan rechtsstatelijk inzicht en ook vinden ze dat de projectgroep de achterstanden overdrijft. Dat blijkt uit een brief van de Tegenlicht-rechters aan de Raad voor de rechtspraak die op het intranet van de Rechtspraak geplaatst en door de redactie van NRC is ingezien.

Lees meer

SPECIALISEER U TOT ICT-JURIST MET DE EENJARIGE PRAKTIJKOPLEIDING VAN ICTRECHT ACADEMY

Ingezonden Mededeling
ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus:

In één jaar (start: maart 2020) doet u gespecialiseerde juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. Leer o.a. over: contracteren, legal tech, privacy en security.

Lees meer

Enkel geïnteresseerd in het opdoen van kennis en skills over privacy? Bekijk onze deelopleiding tot Senior Privacy jurist.

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

HAVILTEX, KELDERLUIK EN ANDERE OUDE ARRESTEN ONLINE

De Hoge Raad is druk bezig met het publiceren van oude arresten op rechtspraak.nl. Inmiddels staan er 150 online, waaronder een aantal mijlpaalarresten als De auditu, Haviltex en het Kelderluik-arrest.

Lees meer

UW PRIVACYDOELSTELLINGEN IN ÉÉN KLAP OP DE KAART

Ingezonden Mededeling
Volg deze inspirerende collegereeks en koppel uw privacydoelstellingen aan die van uw organisatie. Incl. 18 PE-punten en certificaat Nyenrode.

Meer informatie

JOHANNY NICASTIA OVER ZIJN ONTMOETING MET DE HOGE RAAD

Meester van de week is Johanny Nicastia. Hij nam deel aan het Haags Verhaal, een ‘reizend verhalencircus’, waarin een ontmoeting plaatsvond tussen Hoge Raad en Haagse Wetswinkel. Nicastia en vice-president van de Hoge Raad Willem van Schendel vertelden deze avond hun levensverhaal. Nicastia is bestuurslid van de Haagse Wetswinkel en heeft daar drie jaar als vrijwilliger gewerkt. Hij is sinds mei van dit jaar advocaat bij HBN Law & Tax in Amsterdam en werkte daarvoor bij SRK Rechtsbijstand.

Lees meer

NCTV: ‘EEN HANDVOL ADVOCATEN WORDT BEVEILIGD’

Een ‘handvol’ advocaten wordt op dit moment beveiligd wegens bedreigingen aan hun adres. Dat maakte Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg bekend op 10 december 2019.

Lees meer

REIS NAAR DE STERREN…

Ingezonden Mededeling
Volg de vijf sterren van het Zuiderkruis naar Australië. We hebben 1500 kleinschalige accommodaties voor u geselecteerd: gerund door onze lokale sterren met ongekende persoonlijke gastvrijheid. Met een rustig reisschema in uw eigen huurauto. Zo maken wij uw rondreis door Australië de vakantie van uw leven. Echt. Sterallures? Nee, gewoon perfect geregeld… à la TravelEssence

Meer informatie

SILVIS (PG HOGE RAAD) BERISPT AG SPRONKEN OM IS-COLUMN

Op een – binnen de context van de Hoge Raad – ongekend felle toon heeft de procureur-generaal bij de Hoge Raad Jos Silvis kritiek geuit op een artikel van advocaat-generaal Taru Spronken in het Nederlands Juristenblad (NJB). In dit artikel bekritiseert Spronken het arrest van het Gerechtshof Den Haag over de terugkeer van IS-kinderen naar Nederland. De advocaat-generaal verwijt het hof een gebrek aan moed.

Lees meer

IS UW KENNIS OVER DE PRIVACYREGELGEVING NOG WEL UP-TO-DATE?

Van onze kennispartner CPO
Sinds de invoering van de AVG volgen de ontwikkelingen rondom privacy elkaar in hoog tempo op. Daarom organiseert het CPO na een succesvolle eerste editie begin 2020 op de Europese Dag van de Privacy weer een interactief privacysymposium.

Bekijk het programma

WRIGHT MEDICAL IN AMERIKAANSE HANDEN

Het Amerikaanse Stryker, fabrikant van medische apparatuur, neemt voor 5,4 miljard dollar branchegenoot Wright Medical Group over. Wright Medical is een Nederlands bedrijf voor medische hulpmiddelen dat in 1950 werd opgericht en een beursnotering in de Verenigde Staten heeft.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden & rechtspositie

Als beleidsadviseur geef je mede vorm aan de ontwikkeling van het arbeidsvoorwaardenbeleid van de VRU. Het bericht Beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden & rechtspositie verscheen eerst op Jbmatch.nl.

advocaat-stagiair Intellectuele eigendom (IE), ICT & privacy

Beschik jij over een recent behaalde juridische master met civiel effect of verwacht je die op korte termijn af te ronden? Heb je affiniteit met Intellectuele eigendom (IE), ICT en privacy? Ben je daarnaast energiek, enthousiast en een echte team player? We komen graag met je in contact! Het bericht advocaat-stagiair Intellectuele eigendom (IE), ICT & privacy verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Consulent ECZ

Als juridisch consulent ben je een spin in het web. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor leden van FNV Zelfstandigen met juridische vragen. Het bericht Juridisch Consulent ECZ verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.