Blog Američki San

www.americkisan.com

Ćao !

Kao prvo želim da ti se zahvalim što si se prijavio na moju listu.

Blog je pokrenut 1. februara i već za sada ima jako dobar vajb, mogu reći da sam već danas sigurna da sam uradila pravu stvar :) I hvala na tome!

Ideja Bloga Američki San rodila se kao moja želja da doprinesem i pomognem ljudima sa naših prostora. Kako je i meni trebalo vremena da naučim, saznam i otrkijem ono što danas znam, želim da tebi skratim vreme. Isto, i ja želim da uz tvoju pomoć naučim sve što još ne znam.

Bez obzira na to da li si ti već u Americi, planiraš nekad da dođeš ili znaš nekoga ko ispunjava nešto od ta dva, sigurna sam da ćeš naći korisne informacije za sebe.

Isto tako, možeš ih proslediti onima kojima mogu da koriste. Svakog dana se nalazi red ljudi ispred Američke ambasade u Beogradu, a sigurna sam i u Zagrebu, Sarajevu i Podgorici. 

Danas sa tobom delim tekst koji sam obećala u nastavku teksta Kako da se hraniš zdravije dok ostvaruješ američki san? i koji objašnjava Kako izgleda moja nedeljna i mesečna nabavka

Osim toga te pozivam da pročitaš, ukoliko već nisi, tekst u kojem smo Milica i ja uporedile naša iskustva emigracije. Milica Fazekaš je jedna fenomenalna žena koja zrači pozitivnom energijom. Ona pomaže ljudima u procesima emigracije, što putem njenog Bloga, što putem konsultacija, fenomenalnog Priručnika koji je napisala, a od ovog meseca i na njenim radionicama u Novom Sadu i Beogradu.

Kao što sam već nekoliko puta rekla, svako ima nekoga ko je u Americi i sigurna sam da razmenom informacija možemo pomoći jedni drugima na putu do zvezda :) Šta god da su zvezde za tebe, rado ću ti pomoći da stigneš do njih, ako ikako mogu.

U rubrici Inspirativne priče i iskustva, nalazi je i priča mog najboljeg druga Milana, koji deli sa tobom njegov Američki San. Verujem da ova priča može da inspiriše sve mlade sportiste sa naših prostora, pa budi siguran da si sportisti iz svog okruženja dao šansu da je pročita. 

Isto tako želim da te obavestim da mi je izuzetno važno da čujem ukoliko postoji priča koju želiš da podeliš sa mnom. Čekam da te čujem putem kontakt forme ili u odgovoru na ovaj email.

Želim ti prijatan ostatak dana!

Živeli!

Nevena

Facebook Instagram

Najčitanije sa Bloga:

Koraci do američke vize

Da bi došao do američke vize dobro moraš da se informišeš o svojim mogućnostima za dobijanje iste. Sa koferom punim informacijama i ispunjenim mogućnostima, čekaju te sledeći koraci:

  1. Prepoznaj vizu za koju apliciraš– u tome ti može pomoći tekst Kako da dođeš u Ameriku?
  2. Prikupi neophodna dokumenta za tu vizu, potvrde o fakultetu, redovnom zaposlenju, dokumenta o imovini, papire o poslu ili studiranju koji te čekaju 

Nastavi sa čitanjem...

Kako izgleda godina u Americi?

Kalendarska godina u Americi izgleda poprilično ispunjeno i agresivno, više na steroide nego na mišiće. Dakle, ovde je marketing svuda. Pravi pravcati kapitalizam i njegov koncept trošenja novca. Zaradi, potroši. Radi da bi mogao da potrošiš. I to sve pre nego što budeš svestan šta te je snašlo.

E sad, znam da to nije samo ovde nego svuda u svetu. Ili svuda u „razvijenom“ svetu. Ali nisam baš sigurna da je igde jači i agresivniji marketing. Još uvek nisam obišla ceo svet, 

Nastavi sa čitanjem...

Šta bih volela da sam znala pre nego što sam došla u Ameriku?

Narednog meseca će biti tri godine kako smo seli na avion i došli u Ameriku. Suprug, ja i jedanaestomesečna beba. Tri kofera i jedan ranac, možda još jedna torba. I krevetac na rasklapanje. Šta je stalo, to je sa nama, to imamo.  

Iskrena da budem, mislila sam da će mi samopouzdanje i osmeh na licu biti gotovo pa dovoljni da se prilagodim i ostvarim sve svoje i naše snove jer ih bože moj- ja želim. U suštini, u tom sam momentu samo jedno želela a to je da nas troje budemo zajedno. Nisam se upuštala da mislim šta je sve to što ne znam i šta nas zapravo sve čeka.

Nastavi sa čitanjem...

Blog Američki San

United States

SHARE FORWARD
MailerLite