Het laatste nieuws van Mr. - 22 oktober 2019

ONRUST OVER ANGSTCULTUUR BIJ RECHTBANK NOORD-NEDERLAND

Bij de Rechtbank Noord-Nederland heerst onrust over de managementcultuur en gebrekkige communicatie door het gerechtsbestuur. Na het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van  drie managementassistentes, het beëindigen van de kritische columns van rechter Edzard van Weringh op het interne netwerk Intro en het aftreden van de voorzitter van de integriteitscommissie wordt geklaagd over een onveilig werkklimaat.

Lees meer

MKB’ERS ONTEVREDEN OVER FACTUUR VAN ADVOCAAT

MKB-bedrijven lopen een aardig risico om een (juridisch) conflict te krijgen. Daarbij hebben ze vaak behoefte aan rechtshulp. Daarover zijn ze positief maar ze vinden dat wel duur.

Lees meer

KEES BLANKMAN OVER HET OUDERENRECHT

Mr. van de week is Kees Blankman, bijzonder hoogleraar juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen aan de Vrije Universiteit. Vrijdag 24 oktober spreekt hij zijn oratie uit, waarmee hij zijn ambt officieel aanvaardt.

Lees meer

CYBERSECURITY TOPPRIORITEIT VOOR JURISTEN

Ingezonden Mededeling
Maak kennis met alle facetten van cybersecurity tijdens de opleiding Cybersecurity voor juristen. Met topdocenten Christian Prickaerts - directeur Fox-IT & Peter van Schelven - BIJ PETER Wet & Recht.
Start: 18 november 2019. Inclusief 18 PO punten.

Bekijk het programma

‘JURIST MOET MEER KENNIS HEBBEN VAN DE EMPIRIE’

Empirisch onderzoek is het ondergeschoven kindje in de rechtenstudie en de rechtspraktijk. In haar oratie pleitte Marijke Malsch ervoor dat dit moet worden bevorderd en versterkt. Zij vindt dat in deze digitaliserende en globaliserende wereld kennis van verschillende disciplines belangrijk is om tot een goede rechtspleging te komen.

Lees meer

GRAPPERHAUS WIL GEEN APARTE OVJ VOOR IS-STRIJDERS

Minister van Justitie Grapperhaus vindt het niet nodig een aparte officier van justitie aan te stellen die zich specifiek zou richten op de vervolging van IS-strijders voor genocide.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘ONTWIKKELINGEN ARBEIDSRECHT 2019

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus bespreken prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit op enthousiaste wijze de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Zorg dat u helemaal weer op de hoogte bent!

Lees meer

SSR GAAT PODCASTEN OVER JURIDISCHE ONDERWERPEN

Onder de naam SSR Meestervertellers heeft SSR een podcast gelanceerd. In afleveringen van maximaal vijftien minuten kunnen verhalen worden beluisterd over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie.

Lees meer

NA DE BOEREN NU DE ADVOCATEN NAAR DEN HAAG

De Nederlandse Orde van Advocaten roept ‘alle advocaten’ op om donderdag 7 november naar Den Haag te gaan. Dan debatteert de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid over (onder andere) de gefinancierde rechtsbijstand.

Lees meer

TOGA ACADEMIE – ADVOCATUUR IS TOPSPORT. HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Ingezonden Mededeling
Topprestaties kunnen niet zonder plezier. Wat we dus niet doen? Saaie cursussen omdat het nu eenmaal moet. Webinars waarbij u in slaap valt. Zonde van uw tijd. Wel: boeiende cursussen waar u echt beter van wordt. Topdocenten die hun passie voor het vak overbrengen. De Toga Academie biedt kwaliteit én plezier.

Kijk voor het cursusaanbod op toga-academie.nl

ALS EEN ONDERNEMINGSRECHTJURIST ‘VAN BIL GAAT’

Het laatste boek van Peter van Schilfgaarde (alias Bacchus Rietveld), emeritus hoogleraar ondernemingsrecht, gaat níet over zijn vakgebied. Glimlachjes en andere weemoedigheden is een dichtbundel, die als nummer deel 100a verschijnt in de serie van het Instituut voor Ondernemingsrecht.

Lees meer

'WE ZIJN MET ELKAAR VERANTWOORDELIJK VOOR HET STRAFPROCES'

Van onze kennispartner CPO
De positie van het slachtoffer in het strafproces is de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Wat zijn daarvan de gevolgen voor de rol van strafrechtprofessionals? CPO-docent Alrik de Haas: "De uitdaging is om met elkaar tot roloverstijgende inzichten te komen die uiteindelijk invloed kunnen hebben op de strafrechtpraktijk van alledag. Want voor mij staat één ding vast: met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het hele strafproces."

Lees meer

RICK VAN ’T HULLENAAR (JONES DAY) OVER EEN ‘NATURAL FIT’

Overstap van de week is Rick van ’t Hullenaar. Van ’t Hullenaar treedt op 1 november 2019 als partner toe tot de Investigations & White Collar Defense-praktijk van Jones Day in Amsterdam.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior Medewerker Mededinging

Wil jij werken aan complexe en uitdagende onderzoeken waarin iets nooit zwart of wit is? Het bericht Senior Medewerker Mededinging verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Medewerker Mededinging

Wil jij werken aan complexe en uitdagende onderzoeken waarin iets nooit zwart of wit is? Vind je het leuk om te werken aan wisselende projecten in diverse teams? Ben jij een pragmatische puzzelaar die houdt van een inhoudelijke en open discussie? Dan is de functie Medewerker Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt echt iets voor jou. Het bericht Senior Medewerker Mededinging verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist

Het Centrum Internationale Kinderontvoering is op korte termijn op zoek naar een jurist. Het bericht Jurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Kun je met een strafblad solliciteren bij de politie?

Jeugdbescherming en pleegzorg

SNELRECHT

Turboliquidatie onder de loep

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.