2021#3

Watersnood en Deltawerken

Twee series Zeeuwse etsen van Harry van Kruiningen

In 1953 en in 1959 keerde Van Kruiningen terug naar zijn geboortegrond, Zeeland, om er werk in opdracht te maken: eerst over de gevolgen van de ramp, later over de voortgang van de Deltawerken.   

                                                                                Zinkstukwerkers [te Hellevoetsluis], 1960. Ets op papier, 58,5 x 82 cm.                   

De etsenseries Watersnoodramp en Deltawerken die hij naar aanleiding van deze twee reizen door Zeeland maakte zijn vanaf 7 november 2021 te zien in het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk.

Wij zouden het fijn vinden u te ontmoeten tijdens het openingsevenement op zaterdag 6 november. Mail naar info@harryvankruiningen.nl en wij laten u weten rond welk tijdstip de private view begint.

Jubileum 200e geboortejaar Multatuli

Donderdagavond 9 december viert Literair Zeist we het 200ste geboortejaar van Multatuli. Zij doet dit met lezingen en de tentoonstelling Two rebels with a causete zien in De Klinker in Zeist. Deze serie van 20 werken van Harry van Kruiningen is geïnspireerd door de Minnebrieven van Multatuli en was twee jaar geleden te zien in het Multatuli Huis. De tentoonstelling is geopend van 9 december 2021 tot en met 9 januari 2022.

                      Derde geschiedenis van het gezag, [1972]. Ets-aquatint op papier, 27,5 x 26 cm. particuliere collectie 

Elsbeth Etty, bestuurslid Stichting Multatuli Huis, geeft op 9 december een lezing over Willem Wilmink en Multatuli, Two Rebels with a cause. In deze lezing vergelijkt ze de schrijvers Multatuli en Willem Wilmink (Zeistenaar van 1981 t/m 1991) als rebel en dwarsdenker met elkaar. Elsbeth Etty schreef een biografie over Willem Wilmink, In de man zit een jongen.

Voordrachtskunstenaar Sjef Honer zal op zijn eigen wijze de beroemde, tragische liefdesgeschiedenis van Saidjah en Adinda voordragen.

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. 

Locatie: theaterzaal van De Klinker (Bibliotheek/Muziekschool), Zeist

Toegang: € 9 (€ 7 voor leden Idea Bibliotheek en ASZ)

Kaartverkoop: start binnenkort, zie website

Aankondiging Open Call

De stichting Harry van Kruiningen neemt in 2022 deel aan de grafiektriënnale 2022, een initiatief van Grafein.

De voorbereidingen zijn in volle gang en als eerste stap komt er binnenkort een 'open call' voor academiestudenten: on printmaking and the artist book. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

Stichting Harry van Kruiningen

U ontvangt deze mail omdat u heeft ingetekend op de nieuwsbrief via onze website, of omdat u iets heeft besteld bij ons.

Unsubscribe

MailerLite