Hoe vertel je bewoners over klimaatadaptatie, dus hoe ze zich kunnen aanpassen aan klimaatverandering? Welke maatregelen kunnen ze zelf nemen? En kun je het dan ook hebben over andere uitdagingen, zoals de energietransitie of biodiversiteit? Op donderdag 20 juni van 10:00 tot 12:00 in Utrecht gaan we hierover in gesprek aan de hand van twee praktijkvoorbeelden: het NK Tegelwippen en een wijkgerichte aanpak in de gemeente Zeist.
NK Tegelwippen
Hester de Boer van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is oprichter van het samenwerkingsverband ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. Samen met 13 organisaties werkt zij aan campagnes om inwoners te stimuleren hun tuin en directe omgeving te vergroenen. Het NK Tegelwippen is een van die campagnes. Met 9,8 miljoen gewipte tegels sinds de start in 2020 én bijna 200 deelnemende gemeenten is dit praktijkvoorbeeld een succes te noemen. Kom langs en leer meer over hoe zij de communicatie, de ondersteuning van gemeenten en aanmoediging van inwoners organiseren.
Wijkgerichte aanpak gemeente Zeist
Fleur Everts van communicatiebureau Podium vertelt meer over een campagne die zij ontwikkelde op basis van inzichten uit de gedragswetenschap. Door middel van een laagdrempelige en wijkgerichte aanpak activeerde zij inwoners van Zeist om zelf klimaatbestendige maatregelen te nemen. Luister hoe zij deze aanpak ontwikkelde en wat dit uiteindelijk opleverde.
|