Denne uka: Slik blir 2019 på Et kjøkken i Istanbul.
Postkort fra Istanbul

#75, 2. januar 2019

Hei ,

Det er 2. januar. Fem dager er gått siden jeg kom tilbake til Istanbul. Etter helg og nyttårsfeiring, er jeg godt i gang med det jeg pleier å gjøre når jeg kommer tilbake etter lengre opphold i Norge: Å planlegge neste bolk, sånn omtrent frem til påske.

For meg blir året som kommer ganske annerledes året vi akkurat har lagt bak oss. I 2018 var jeg fokusert på bokutgivelse og å forsøke å gjøre hobby til levebrød. Forhåpentlig kan jeg høste litt av disse fruktene i 2019, og få bruke mer tid på å søke ny inspirasjon. Mye vil likevel fortsette som før.

Et kjøkken i Istanbul vil fortsette i samme gjenge. De siste månedene har jeg gått tilbake til å la meg inspirere litt bredere enn bare Tyrkia og Midtøsten, og det vil det bli mer av i 2019. Det kommer også månedlige innlegg for å hjelpe deg til å spise mat som er i sesong. Forvent nye innlegg sånn omtrent én gang i uka, fortrinnsvis torsdager.

Spalten «Mat fra Midtøsten» på Smak har vist seg populær, og jeg leverte flere nye saker rett før jul som kommer på Smak etter hvert. Jeg håper å kunne fortsette å levere saker både til Smak og andre i 2019. For å gjøre det lettere for deg å følge med, vil jeg legge ut disse sakene øverst på etkjokken.com i noen dager når de er publisert. Du finner dessuten alltid de siste innleggene fra Smak hvis du scroller litt nedover på forsiden.

(fortsetter under bildet)

Tyrkisk te med utsikt over Det gylne horn

Å gi ut «Hummus & granateple» var et stort høydepunkt i 2018.

Postkort fra Istanbul fortsetter, men blir månedlig i stedet for annenhver uke. Formatet blir omtrent som det har vært det siste året, og vil være et godt sted å holde seg oppdatert på alt jeg har publisert siste måned.

Et par andre prosjekter er fremdeles på tankestadiet, eller helt i startgropa. Jeg er ikke klar for å dele disse med dere ennå. Når jeg er det, vil du som abonnerer på Postkort fra Istanbul være den første til å vite det.

Motivasjon mangler jeg ikke, men jeg tar likevel med meg et par oppturer i det jeg tar fatt på arbeidet i 2019.

Nytt opplag: Jeg vet ikke om jeg har lov til å si det ennå, men da jeg besøkte forlaget før jul fikk jeg høre at «Hummus & granateple» fortsatt går så bra at den nærmer seg utsolgt på lager. Dermed må den i trykken igjen, for 3. gang! Jeg får høre at dette er sjelden vare for kokebøker. Det jevne salget over tid tyder på at jungeltelegrafen har vært i hardt arbeide helt siden boka kom ut. Tusen takk til alle som har kjøpt og anbefalt boka til andre! 

Nominasjon: Før jul fikk jeg også vite at jeg er nominert som Årets influencer i kategorien mat på Vixen Awards. Synes du mitt bidrag til å introdusere mat fra Tyrkia og Midtøsten til nordmenn fortjener en pris, kan du stemme på meg her: Stem på semifinalistene i Vixen Influencer Awards. Avstemningen er åpen til 3. januar 2019, og prisen baserer seg på både stemmer og juryens vurdering.

Med det ønsker jeg deg alt godt for 2019!

Vidar

nytt

Jula er en stille måned på Et kjøkken i Istanbul. Her er i stedet fire aktuelle saker fra arkivet som passer godt nå i januar:

likte du ukas postkort? del det med en venn!

 


Vidar Bergum / Et kjøkken i Istanbul
Balat, Istanbul, Tyrkia
etkjokken.com