Lue selaimesta View_in_browser
Jyväskylän taidemuseon monipuolisiin verkkonäyttelyihin pääset tutustumaan suoraan kotisohvalta

Poikkeusolot koronaviruksen myötä eristävät ihmisiä etätöiden ja kotoilun pariin. Sekä suomalaiset että kansainväliset taidemuseot tarjoavat kuitenkin runsaasti materiaaleja, joiden parissa pääset virkistymään taiteen maailmaan missä ja milloin tahansa.

Jyväskylän taidemuseon verkkonäyttelyistä ja -julkaisuista löydät muun muassa näkökulmia suomalaisuudesta ja kansallisesta identiteetistä, poimintoja Jyväskylän kaupungin taidekokoelmista, taidegrafiikan opiskelijoiden teoksia sekä Suomesta että ulkomailta ja keskisuomalaisia maisemia Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalauksissa.

Vinkki! Jos olet kiinnostunut muiden museoiden verkkomateriaaleista, kannattaa seurata Museokortin tiedotusta suomalaisten museoiden verkkomateriaaleista. Lisäksi ulkomaisten museoiden upeisiin taideaarteisiin pääset tutustumaan esimerkiksi Google Arts & Culturen sivulta.

Kaikki Jyväskylän taidemuseon verkkonäyttelyt ja -julkaisut löydät täältä
Jyväskylän taidemuseon suosittu Avoin paja on koronaviruksen myötä ohjelmistossa virtuaalisena

Suursuosion saaneiden ensimmäisten Avoin paja -livelähetystemme myötä ilmoitamme, että pajat jatkuvat Facebook-live -tapahtumina 17.4., 24.4., 8.5. ja 15.5.! Yleisön pyynnöstä pajan kellonaikaa myöhäistettiin hiukan perinteisestä klo 14 aloituksesta, joten hyppää livelähetykseen mukaan kello 16–18 välisenä aikana tai voit katsoa tallenteen myös jälkikäteen Facebookista.

Museot ovat koronaviruksen myötä suljettuja yleisöltä, joten näin pääsemme etänä, mutta yhdessä viettämään aikaa taiteen parissa. Työpajaa vetää taideohjaajamme Heli. Häneltä voi kysyä vinkkejä ja ohjeita tekemiseen ja heittää kommentteja lähetyksen ajan. Pajojen teemoista ja tarvittavista materiaaleista tiedotetaan erikseen Facebookin tapahtumasivulla.

Tallenteet Avoin paja -live-tapahtumista:
perjantai 27.3. katso tästä. Teema: Perspektiiviä hyödyntävä maisemamaalaus vesiliukoisilla väreillä, supersankarihahmo puuväreillä tai tusseilla.
perjantai 3.4. katso tästä
. Teema: piirroksia lyijykynällä ja hiilellä, kasvojen piirtämistä ja mittasuhteita, korostamista suurentamalla tai pienentämällä, karikatyyrit ja omat tyylit tehdä.

AVOIN PAJA -LIVE tapahtuma Facebookissa
Tule matkalle videopelin maisemiin – ilmoittaudu koehenkilöksi! / Join to the Journey to the Game Landscapes – apply for a gaming research!

Astu sisään videopelin virtuaaliseen maailmaan ja matkusta siellä uuden aikakauden turistina. Tutkimuksen painopisteenä on erityisesti pelin virtuaalisen tilan kokeminen. Pelattaviksi peleiksi on valittu kaksi grafiikaltaan ja teemaltaan hyvin erilaista peliä: Skyrim ja Minecraft. Pelaajat vastaavat kysymyksiin sekä ennen että jälkeen virtuaalisen turistimatkan. Lue lisätietoja uutisesta.

Enter the virtual space, and travel and explore it like tourists. The focus of this research is the experience of a virtual space in a video game itself. For the survey there are two games available: Skyrim and Minecraft. Players fill a questionnaire before and after playing the game. Read more information here.

Ilmoittaudu mukaan tästä. / Apply here.
Hyvää pääsiäistä!

Pääsiäispupumme Paula on jo lajityypillisesti muninut yhden värikkään suklaamunan! 

Tosiasiassa tämä söpö ja utelias Paula-pupu asustaa erään työntekijämme luona ja on toisinaan päässyt huomion keskipisteeksi etätöiden videopalavereissa. Mutta näinä poikkeusaikoina tällaisten karvakavereiden tupsahtelut ovat olleet vain tervetulleita ja piristäviä!

Levollista pääsiäisen aikaa kaikille!

Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Pääsymaksut 8 / 6 / 4 €, 
perjantaisin ja alle 24-vuotiaat ilmaiseksi

Hallituksen linjauksen mukaisesti Jyväskylän kaupungin museot eli myös taidemuseo on suljettuna 17.3. alkaen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tiedotamme erikseen museon avautumisesta.

014 266 4391
taidemuseo@jyvaskyla.fi

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut 
uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi.  Voit lukea taidemuseon tietosuojalausekkeen täältä.

Peruuta tilaus