Het laatste nieuws van Mr. - 13 november 2018

KANTOREN WILLEN GEEN LANDSADVOCAAT BIJ TOERBEURT

Ook al stuurt de landsadvocaat jaarlijks een factuur van meer dan 20 miljoen euro naar de Staat, andere kantoren staan niet te trappelen om ook een keer de landsadvocaat te mogen leveren. Hoe vaak de landsadvocaat wordt ingeschakeld weet de Staat overigens niet, zo bleek uit een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur door Mr.

Lees meer

SOCIALE ADVOCATUUR VERWERPT PLAN MINISTER DEKKER

De Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) keert zich fel tegen het plan van minister Dekker (Rechtsbescherming) om de gefinancierde rechtsbijstand voor minvermogenden ‘te moderniseren’, wat in de praktijk ‘drastisch beperken’ zal betekenen. “Dit is het zoveelste plan in tien jaar dat in de prullenbak zal verdwijnen. Ondertussen worden hardwerkende sociaal advocaten zwaar onderbetaald.”

Lees meer

BOUDEWIJN SMIT OVER LHBT-INCLUSIVITEIT IN DE JURIDISCHE WERELD

Mr. van de week is Boudewijn Smit (1991). Hij is advocaat bij NautaDutilh en voorzitter van Stichting Forward, die werkt aan de bevordering van lhbt-inclusiviteit binnen de juridische beroepsgroep. Forward stelde de ‘Best practices voor lhbt-inclusiviteit op de werkvloer’ op, een handleiding met aanbevelingen voor bedrijven in de juridische sector die willen werken aan een grotere lhbt-inclusiviteit.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS THOMAS SUBELACK

Ingezonden Mededeling
Aanstaande echtgenoten worden veelal aangeraden om in de huwelijkse voorwaarden een periodiek verrekenbeding op te nemen. In de praktijk blijkt dat aan dit periodiek verrekenbeding vrijwel nooit gevolg wordt gegeven en dat leidt bij een echtscheiding tot problemen en wrijving.

Lees meer

TEGENLICHT SCHRIJFT BRIEF AAN KAMER: VREES TOEKOMST RECHTSPRAAK

De groep bezorgde rechters en raadsheren verzameld onder de naam Tegenlicht heeft een brief aan de Tweede Kamer verstuurd. Daarin uiten ze hun zorgen over de werkomstandigheden en hun vrees voor de toekomst van onze onafhankelijke rechtspraak.

Lees meer

MINISTER ONDERZOEKT AFGELUISTERDE GESPREKKEN ADVOCATEN

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) stelt een onafhankelijk onderzoek in naar een systeemfout bij de telefoonprovider van de Dienst Justitiële Inrichtingen, waardoor duizenden gesprekken tussen gedetineerden en advocaten zijn opgenomen en mogelijk ook afgeluisterd.

Lees meer

4-WEEKSE DROOMREIS NAAR NIEUW-ZEELAND

Ingezonden Mededeling
Geniet van het goede leven tijdens een rustige reis door Nieuw-Zeeland. Van verblijf in kleinschalige accommodaties tot culinaire dagen, bijzonder dierenleven en de mooiste golfbanen ter wereld.

Bekijk deze TravelEssence rondreis

MINDER SPIJBELAARS VOOR RECHTER DOOR NIEUWE AANPAK

Het aantal van spijbelen verdachte jongeren dat zich voor de rechter moet verantwoorden daalt. Oorzaak: de onderliggende problematiek wordt beter aangepakt. “Dan is een gang naar de rechter niet altijd de beste oplossing.”

Lees meer

GERBRANDYDEBAT: PREKEN VOOR EIGEN PAROCHIE

Laat een aantal juristen in een sfeervolle zaal onder leiding van een geroutineerde gespreksleider debatteren over een advocatuurlijk thema, en je krijgt vanzelf een goed debat over advocatuur. Zoiets moeten de organisatoren van het Gerbrandydebat hebben gedacht toen ze kozen voor het onderwerp ‘partijdigheid van de advocaat’.

Lees meer

SPECIALISEER U TOT ICT-JURIST VIA ICTRECHT ACADEMY – NU MET VROEGBOEKKORTING

Ingezonden Mededeling
ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus:

In één jaar (start: maart 2019) doet u juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. U leert onder meer over: privacy en persoonsgegevens, auteursrechten, contracteren, legal tech en blockchain. Profiteer nu nog van onze vroegboekkorting!

Lees meer

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

EINDELIJK PORTRET DECAAN HAZEWINKEL-SURINGA IN UVA

Het portret van Derkje Hazewinkel-Suringa (1889-1970), Nederlands eerste vrouwelijke hoogleraar aan een juridische faculteit, is toegevoegd aan de verzameling portretten in de faculteitskamer van de rechtenfaculteit van de UvA. Het portret werd onthuld in aanwezigheid van haar familie.

Lees meer

SIMON SETZ (BOONK VAN LEEUWEN ADVOCATEN) OVER VERBREDING

Overstap van de week is Simon Setz (39). Setz is als partner ondernemingsrecht aangetrokken door Boonk Van Leeuwen Advocaten in Rotterdam.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Raadsadviseur / plv. griffier

Heb jij hbo- werk- en -denkniveau met een opleiding in bestuurlijk – juridische richting? Beschik je daarnaast over ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie en advieservaring binnen een gemeentelijke organisatie? Lees dan verder. Het bericht Raadsadviseur / plv. griffier verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Vastgoedjurist 36 uur – Hilversum

Wil jij werken bij een woningcorporatie die prachtige nieuwbouwprojecten ontwikkelt? Wil jij een belangrijke rol vervullen in het proces van vastgoedontwikkeling? Wil jij jouw ervaring en kennis inzetten voor een interessante maatschappelijke opgave? Het bericht Vastgoedjurist 36 uur – Hilversum verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Junior Bedrijfsjurist

Als junior bedrijfsjurist maak je onderdeel uit van de afdeling Juridische Zaken. De afdeling Juridische Zaken bestaat uit vier juristen. Het is een kleine afdeling met ontzettend leuke collega’s. Het bericht Junior Bedrijfsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Advocaat-stagiaire in Aruba: nog diverser dan op de andere eilanden?

Als alles ‘weggeautomatiseerd’ is…

Zonder handdoek

Justitiepaleis in verval

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.