Perhaps we are witnessing a modern miracle.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

„Jelenleg egy technológiai forradalom zajlik, és mi valószínűleg a modern kor egyik csodájának vagyunk a tanúi”  ~Rostin Behnam, az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyelő Bizottság (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) biztosa

A piac alakulása

BTC: €5,752.42 | -11.59% az előző héthez képest

ETH: €449.16    | -13.10% az előző héthez képest

BCH: €792.13 .  | -18.47% az előző héthez képest

LTC: €91.28       | -12.85% az előző héthez képest

A kriptovaluta piac a múlt héten stagnált egészen a vasárnap bekövetkezett erőteljes árcsökkenésig, amikor a piac csupán néhány óra leforgása alatt 12 milliárd eurót veszített. A teljes piaci kapitalizáció 14%-kal esett vissza 250,83 milliárd eurós szintre. A Bitcoin árfolyama jelenleg 5 752,42 euró, ez azt jelenti, hogy majdnem 12%-kal ér kevesebbet, mint az előző héten. Az Ether ára pedig 13,1%-os esés után 449,16 eurón áll jelenleg.

Az árzuhanás azt követően történt, hogy a Coinrail dél-koreai kriptotőzsdét meghekkelték. A Coinrail nem számít nagy kriptotőzsdének, a koreaiak többsége nem is ezt használja. A kriptotőzsdék rangsorában az egy nap alatt bonyolított forgalom alapján csak a 88. helyet foglalja el, ezért a hekkertámadásnak önmagában nem kellett volna ekkora hatással lennie a piacra.

Történt azonban még valami, ami szintén hatással lehetett a piaci korrekcióra: az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyelő Bizottság (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) vizsgálatot indított, ami a Bitcoin határidős ügyletek piacán tapasztalt árfolyam-manipulációra irányul. Emiatt a CFTC négy különböző kriptotőzsdétől is kért be adatokat. A CFTC nem a Bitcoin árfolyamát manipuláló kereskedőket vizsgálja, hanem az átláthatóságot ellenőrzi, és azt próbálja megállapítani, hogy maguk a tőzsdék érintettek-e olyan ügyletekben, amelyek a határidős kereskedéshez kapcsolódnak.

Heti kvíz

Az alábbi lehetőségek közül melyik a kriptovaluta tárolásának legkevésbé biztonságos módja?

  1. Kriptotőzsde
  2. Hot tárca
  3. Papírtárca

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Coinomi

A modern kor egyik csodájának vagyunk a tanúi?

Rostin Behnam, az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyelő Bizottság (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) biztosa egy múlt heti beszédében azt mondta, hogy „Jelenleg egy technológiai forradalom zajlik, és mi valószínűleg a modern kor egyik csodájának vagyunk a tanúi”.  Azt is kifejtette, hogy egy nap a kriptovalutáknak minden nemzetgazdaságban szerepük lesz. Ez a pozitív hangvételű nyilatkozat azonban nem tudta ellensúlyozni a piac jelenlegi hanyatlását.

Ethereum10

Az CFTC adatot kért be négy kriptotőzsdétől

Az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyelő Bizottság (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) a Bitstamp, a Coinbase, az itBit és a Kraken kriptotőzsdéktől a kereskedésükre vonatkozó adatokat kért be. Ez a négy tőzsde adott azonnali árat a Bitcoinra a határidős ügyletekre vonatkozó szerződések megkötéséhez a Chicago Mercantile Exchange (CME) tőzsdével. Az CFTC nagyobb átláthatóságot követel a tőzsdéktől a BTC azonnali árának meghatározásakor

Reddit

Coinbase Adding Ethereum Classic

Az amerikai Coinbase kriptotőzsde bejelentette, hogy a közeljövőben az Ethereum Classic-ot (ETC) is felveszi portfóliójába. Az ETC egy hard fork következtében jött létre 2016 júniusában, ez az Ethereum hálózat eredeti blokklánca. A bejelentés után az ETC árfolyama 25%-kal emelkedett.

Telegram

Meghekkeltek egy dél-koreai kriptotőzsdét

Egy kis dél-koreai kriptotőzsde, a Coinrail hekkertámadás áldozata lett, aminek következtében a tőzsdén jegyzett coinok 30%-a összesen körülbelül 34 millió eurót veszített értékéből. A Coinrail weboldala megerősítette, hogy „a teljes coin- és tokentartalék 70%-a biztonságban van, és átkerült egy cold tárcára”

Bitcoin Mining

Svájcban hamarosan megtartják az első blokklánc-alapú szavazást

Svájcban, a „Kriptovölgy”-ként is emlegetett Zug városában a helyi digitális azonosítórendszert (E-ID) használva a nyáron megtartják az első blokklánc-alapú szavazást. A város lakói egy alkalmazás segítségével tudnak regisztrálni a június 25. és július 1. között megtartandó szavazásra. A szavazás eredménye nem lesz kötelező érvényű, hiszen csak egy próbáról van szó.

Egyre több nő érdeklődik a kriptovaluták iránt

Egy nemrég lezajlott kutatás során megállapították, hogy a nők 13%-a, vagyis minden 8. nő szívesen fektetne be kriptovalutákba. Ez az adat a tavalyi évben csak 6% volt. A nők növekvő érdeklődése főként az Y-generáció tagjainak köszönhető, hiszen az ebbe a korosztályba tartozó nők 20%-a mutatott érdeklődést a kriptovalutákba való befektetések iránt.

Bitcoin Mining

Bitcoin kölcsön-program

A japán Bitbank kriptotőzsde bejelentette, hogy lehetővé teszi ügyfelei számára a Bitcoinjaik kölcsönként való kihelyezését  fix, maximum 5%-os kamatra. Ezzel a lépéssel a likviditást szeretné növelni és még több ügyfelet szerezni. Jelenleg a program csak Bitcoin-tulajdonosok számára elérhető, de a közeljövőben kiterjesztik a Ripple, Ether, Litecoin, és Bitcoin cash kriptovalutákra is.

A bálnáké a Bitcoinok harmada

Adatok elemzéséből megállapították, hogy a forgalomban lévő Bitcoin-mennyiség 1/3-a 1600 befektető kezében összpontosul. Ezeket a befektetőket "bálnáknak" nevezzük és minden egyes bálna minimum 1000 Bitcoinnal rendelkezik. A Chainalysis vezető közgazdásza, Phillip Gladwell szerint „a vagyon ilyen szintű koncentráltsága miatt igen nagy a Bitcoin áringadozási kockázata, és ennek a kis létszámú befektetői körnek a lépései nagy hatással vannak az árakra”

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A Delegált Proof of Stake (DPoS) egy olyan kriptovaluta irányítási mechanizmus, amelyben a résztvevők szavazás útján választanak delegáltakat, akik aztán a többi résztvevő nevében hitelesítik a blokkokat. Vannak olyan kriptovaluták, amelyek a Proof of Work (Bitcoin) vagy a Proof of Stake algoritmust (Dash) használják. A delegált Proof of Stake a harmadik típusú konszenzus algoritmus, ezt használja jelenleg az EOS, a Bitshares, a Lisk és a Steemit. A Proof of Work mechanizmusban bárki csatlakozhat hitelesítőként a hálózathoz, ha a bányászathoz megvannak a megfelelő eszközei. A Proof of Stake esetén bárki előállíthat blokkokat, akinek adott kriptovalutából elég mennyiség áll a rendelkezésére. A delegált Proof of Stake egy kicsit különbözik a másik kettő algoritmustól. Ebben az esetben ugyanis csak a megválasztott hitelesítők hozhatnak létre új blokkot. Őket nevezik „tanúknak”, ők teszik biztonságossá a hálózatot és odafigyelnek arra is, hogy nehogy valaki duplán költsön. Bárki, aki rendelkezik valamennyi coinnal, részt vehet a tanúk megszavazásában. A szavazásban való részvételhez nincs minimum mennyiség meghatározva, de a résztvevők szavazata a birtokukban lévő coin-mennyiség arányában számít. Az EOS esetében például 21 tanú (delegált) van, akiket az EOS-tulajdonosok választanak ki a tranzakciók jóváhagyására. Ha a tanúk nem viselkednek megfelelően, a szavazók eltávolítják őket. A résztvevők ösztönözve vannak arra, hogy tanúkká váljanak, hiszen ők fizetést kapnak a munkájukért. Azok a kriptovaluták, amelyek a DPoS konszenzus algoritmust alkalmazzák, másodpercenként több ezer tranzakció végrehajtására képesek.

A kvíz megfejtése

Az alábbi lehetőségek közül melyik a kriptovaluta tárolásának legkevésbé biztonságos módja?

A helyes válasz: "A"

A kriptotőzsde és az online tárca a legkevésbé biztonságos tárolási mód, mivel ilyen esetben a privát kulcsokat egy harmadik fél tárolja egy külső szerveren. Vagyis ez olyan, mintha megkérnél valakit, hogy tárolja a kriptopénzedet a nevedben. Tehát nagy mennyiségű kriptovaluta tárolása nem ajánlatos a tőzsdéken.

 

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem