Zdravo dragi moji!

Posle popijenog osvežavajućeg voćnog šejka od banane, par smokvi, malo cimeta i mleka, skuvala sam sebi jednu kaficu i sela da razmrdam prstiće i napišem vam po koju.

Iskreno, ne mogu da se opasuljim da je već septembar, ali verujem da će nam Miholjsko leto doneti još lepih, sunčanih dana i još prilika da negde šmugnemo, bućnem se, zaplivamo, prošetamo, obiđemo neko slatko mestašće, naučim nešto novo, pre svega o sebi.

 

Inače, danas je poseban dan za mene, jer sam sa oooooogromnom radošću kupila karte za pozorište i ne mogu da isčekam taj trenutak kada ću ponovo gledati pozorišnu predstavu. Podsetite me da vam nekada ispričam kako sam se još kao mala zarazila pozorištem, a sada da pređem na temu, jer sam naslov ovog Newsletter kafenisanja već napisala, pa hajde da ga "ispoštujem".

 

Prošlog vikenda prisustvovala sam jednom omladinskom fudbalskom turniru, a u mojim mislima i među ovim redovima neka ostane jedna Sandra.

Pitate se ko je Sandra?

Ona je igrač, golman, tačnije golmanka u muškoj ekipi, lepi devojčurak i veliki borac.

Na trodnevni turnir svako jutro dolazila je u 9h, a poslednju utakmicu završavala oko 21h. I sve do kraja turnira briljirala je, a završnica finala bila je okončana pucanjem penala. Od 5, Sanda je odbranila 4. Umorna, gladna, ceo dan sama između dve stative, na suncu, na 35 stepeni, ona je branila i branila za svoju ekipu i donela joj pobedu.

Na dodeli medalja, prozivani su pobednici da prime pehar.

Pobedmičko prvo mesto. Uraaaa! (cela ekipa je podigla pehar visoko).

Pobedničko drugo mesto. Uraaaa! (cela ekipa je podigla pehar visoko).

Pobedničko treće mesto. Uraaaa! (cela ekipa je podigla pehar visoko).

A onda su krenule pojedinačne nagrade. 

Najbolji igrač turnira potrčao je da primi pehar, podigao ga je u vis i počeo da skače i viče od uzbuđenja VIDITE, VIDITE!

Najbolji strelac turnira brzim korakom je došao da primi pehar, podigao ga u vis i počeo da viče sav srećan AAAAAA!

Najbolji golman turnira, Sandra, laganim korakom je prišla ka stolu sa nagradama. Organizator joj je pružio ruku i rekao:

"Bravo Sandra, izvoli pehar za najboljeg golmana. Čestitam od srca!"

Sandra se rukovala, spustila pogled, stavila pehar pod mišku i polu glasno rekla:

"Pa, dobro. Hvala."

Svi smo joj skandirali "Bravo, Sandra!", njen trener je bio najglasniji vičući "Digni pehar, Sandra, zaslužila si!", ali Sandra je oborenog pogleda stala u red sa svojim saigračima kao da je biti najbolji, posle toliko treninga, utakmica, u muškoj ekipi i surovom "muškom" sportu nešto bezazleno. 

Tada sam se setila knjige "Playing Big" divne Tare Mor koja je tako dobro opisala žensku zakočenost da igramo "na veliko", da se pustimo na veliki iskorak i da svoj uspeh pokažemo i proslavimo bez ustezanja i podrazumevanja. Tek onako, kao da to nije ništa, a ne Velika stvar.

 

Da li vi umete da podignete svoj pehar visoko, da osvestite taj trenutak i proslavite svoj uspeh bez ustezanja?

~~~~~~~~~~~~~

U proteklih nedelju dana, sa vama sam čavrljala u video/podcast-u o koristim alatima - Online upitnicima, pa skoknite da vidite za šta ih ja koristim i koje vam alate preporučujem OVDE.

I o tome zašto je važno da upalite lampice na početku saradnje sa klijentom.

Do novog kafenisanja... Uživajte! 💜


Marija Trifunović - Dobra vila vašeg biznisa

Content Writing Virtual Assistant

info@marija.be

www.marija.be
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite