Telomeren en de link naar Ziekte en Huid Veroudering? En wat als preventie?!

Lieve ,

 

Telomeren?

Als je nog nooit van telomeren gehoord hebt?
Een telomeer zit aan het einde van elk van de 46 chromosomen van ons DNA en beschermt deze net zoals het plasticje aan het uiteinde van je veters.

Wanneer je ouder wordt, verkorten de telomeren zich onder meer door het kopi√ęren van het DNA bij de celreproductie.¬†

Telomeren worden gekoppeld aan de invloed van veroudering en ziektes. Onthoud dat de telomeer lengte afneemt naarmate we ouder worden en dit proces gaat sneller door 'leefstijl' stress (spanning, voeding, niet bewegen..)

8 manieren op je Telomeren lang te houden:


1. Eet en leef gezond

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die suiker en junkfood lieten staan, maar overstapten op verse voeding zoals groenten en fruit, een stijging van het enzym telomerase hadden van maar liefst 29 procent!

2. Overeet jezelf niet
Het blijkt dat als je telkens teveel eet, je meer kans maakt op vroegtijdige veroudering. Het is al langer bekend dat calorierestrictie je op de één of andere manier langer jong weet te houden. Al bekend met IF?(Intermitted Fasting?) Een REBOOT helpt je hier heel prettig mee hiermee te gaan starten.

3. Eet vette vis
Een studie die is gepubliceerd in het vooraanstaande blad JAMA liet zien dat mensen met hoge hoeveelheden omega 3 een hoger niveau van telomerase hadden. Kies wel voor wilde vissen en laat kweekvis absoluut staan!

4. Eet donkere chocolade
Goed nieuws, je mag nu snoepen zonder schuldgevoel;-) Kies wel voor extra pure chocolade van meer dan 70%! De pure chocolade van Vivani zijn met kokosbloesemsuiker gezoet en dat is stukken beter dan de plat geraffineerde witte suiker. 

5. Drink Groene thee of een Supplement met 'polyfenolen'
Met name groene thee, bevat polyfenolen, daarnaast zijn ook Kurkuma (geelwortel), Rode wijn, Druiven, Citrusvruchten en Broccoli hele mooie bronnen van polyfenolen..

6. Stop met roken en alcohol
Zowel roken als overmatig drinken heeft een negatieve werking op de lengte van je telomeren. Eigenlijk logisch, maar ik noem het toch nog even.

7. Ban stress uit je leven
Stress is niet alleen de grootste bron van ziekte, het is ook nog eens slecht voor de lengte van je telomeren.  Dus ont-stressen!
Ga lekker naar buiten voor een wandeling, lees een goed boek, neem een ontspannende massage, leer mediteren..doe vooral wat jij leuk vindt!

8. Zorg voor genoeg antioxidanten
In het lichaam werkt glutathion als een zeer sterke antioxidant. Glutathion wordt aangemaakt uit de aminozuren.  Aminozuren zijn onderdeel van eiwitten.

 • Eet dus voldoende eieren, vis of vlees. Als je vegetarisch eet kun je ook plantaardige bronnen van eiwitten combineren zoals peulvruchten, rijst en noten.
 • Daarnaast heb je ook supplementen met antioxidantkracht zoals: vitamine C, vitamine E, alfaliponzuur, astaxanthine, CoQ10 en vitamine D3.
 • En wat ik zelf ook heel fijn vind, bij de exogene ketonen drank¬†waar ik inmiddels al 4 maanden veel plezier uit haal, zit C-Med, een mix van antioxidanten.
  Hier een video van Pruvit over C-Med en telomeren. (lees; het gaat om de inhoud van deze techneut;-)

 

Ik geef je graag een zetje in de goede richting!

 • Om je voeding-en leefstijl aan te scherpen
 • Om je huid van binnen uit extra gezondheid en preventie te brengen?

Ik heb een 10-Dagen Ketonen Challenge voor je gemaakt, waar je naast de ketonen drank, dit allemaal krijgt;

 • 10 Ontbijt recepten
 • 10 Lunch recepten
 • 10 Diner recepten
 • 10 Tips voor Lekker-in-beweging
 • 10 Tips voor Gezond(er) leven
 • Online coaching


  Ik kijk er enorm naar uit jou hier in te gaan begeleiden en je de krachtige voordelen van de exogene ketonen te laten ervaren.
Informatie en Bestel hier je 10-Daagse Ketonen Challenge

Reacties van mensen die je voor gingen:

''Wauw, wat een extra energie komt er bij me vrij!''

''Ik voel me zo lekker licht''

''Het voelt zo schoon in mijn lijf''

"Yes,..paar kilo's al kwijt!''

''Mijn huid voelt zo zacht'' 

''Ik voel veel meer rust en slaap daardoor beter''
''Alles in mijn lijf 'werkt' gewoon beter zo lijkt het''

 

 

Nogmaals...Ik kijk er enorm naar uit jou hier in te gaan begeleiden en je de krachtige voordelen van de exogene ketonen te mogen laten ervaren.

Facebook Instagram

Suzanna Landman

Dwarsweg 17

1394 AX Nederhorst den Berg

Noord-Holland

www.elementofbeauty.nl

www.suzannalandman.nl

MailerLite