Het laatste nieuws van Mr. - 20 maart 2018

ADVOCATEN: WEINIG TREK IN VERPLICHTE FEEDBACK

Advocaten staan niet te trappelen om allerlei vormen van feedback in te voeren, hoewel dat over enige tijd wel verplicht wordt. Ze denken niet dat dit leidt tot een verbetering van de kwaliteit van hun werk. Maar als het móet kiezen ze liever voor intervisie en intercollegiaal overleg dan voor peer review. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam, in opdracht van Mr.

Lees meer

STIJGENDE VRAAG NAAR JURISTEN, SALARIS STABIEL

Dit jaar zal de vraag naar compliance specialisten, en dan vooral data privacy experts, ‘explosief’ groeien. Dat voorspelt Joyce Toeset van recruitmentorganisatie Robert Walters in de jaarlijkse Salary Survey. Wel is er procentueel gezien slechts een lichte stijging zichtbaar in hun salarissen.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: JAN-HEIN STROP

Mr. van de week is Jan-Hein Strop. Als medeoprichter van de zakelijke vergelijkingssite LegalDutch diende hij bij de Autoriteit Consument en Markt een klacht in over de Nederlandse Orde van Advocaten. De Orde zou met het zogeheten provisieverbod – dat advocaten verhindert om vergelijkingssites te betalen voor bemiddeling – de Mededingingswet overtreden. De ACM is nu een onderzoek gestart.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS PROBEREN MET MR. G. SPONG

Ingezonden Mededeling
In de cursus “Ontwikkelingen strafrecht” gaan mr. G. Spong en prof. mr. P. Mevis met elkaar in gesprek over een aantal belangrijke thema’s die in het strafrecht spelen, dan wel die het strafrecht beïnvloeden en raken. Het gesprek wordt geleid door mr. J. Taekema. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent van de ontwikkelingen en doe de gratis online cursus!

Lees meer

ZUIDAS IN HANDEN VAN DUITSE PENSIOENFONDSEN

Het zijn vooral Duitse pensioenfondsen die eigenaar zijn van de kantoorkolossen op de Zuidas, maar ook Chinezen, Fransen en een enkele Nederlander bezitten hier gebouwen waarin veel grote advocatenkantoren zijn gevestigd. Dat blijkt uit een onderzoek van Quote.

Lees meer

NVVR KAN MAAR GEEN VOORZITTER VINDEN

Het lukt de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak maar niet om een voorzitter te vinden. De vacature is nu al ruim een half jaar vacant. Nu wordt een actieve inzet van de leden gevraagd om mee te denken over de invulling van die functie.

Lees meer

MINDER BUREAUCRATIE VOOR NOTARISSEN

Notarissen zijn niet langer verplicht een ‘samenstellingsverklaring’ samen met hun kwartaalcijfers in te leveren. Dat zegt het Bureau Financieel Toezicht (BFT), de toezichthouder van het notariaat. Notarissen hadden al jaren kritiek op deze verklaring.

Lees meer

WANNEER KUNT ALS ONDERNEMER MET PENSIOEN?

Ingezonden Mededeling
Beschikt u over een vrij belegbaar vermogen van meer dan € 350.000?
Download dan nu “Een Pensioenplan in 15 minuten”, geschreven door het bedrijf van vermogensbeheerder Ken Fisher.

Download nu!

RECHTENFACULTEIT LEIDEN BESTE REPUTATIE

Volgens de QS World University Rankings 2018 heeft de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden, net als de afgelopen vier jaar, de beste reputatie van Nederland. De Universiteit van Amsterdam staat dit jaar op een tweede plaats. Onderaan de lijst van Nederlandse universiteiten staat de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Lees meer

AKD WINT BENELUX AWARD

AKD is uitgeroepen tot Law Firm of the Year: Benelux. Deze prijs wordt uitgereikt door het Engelse juridische vaktijdschrift The Lawyer. Dit is 15 maart bekendgemaakt tijdens de ceremonie van The Lawyer European Awards in Londen.

Lees meer

ACTUALITEITEN BLOCKCHAIN & SMART CONTRACTING

Ingezonden Mededeling
Blockchain wordt gezien als een grotere revolutie dan de opkomst van het Internet. Van Internet Protocol naar Trust Protocol, wat is de relevantie van Blockchain voor de juridische praktijk?

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: MARTIJN VAN STEENSEL

Overstap van de week is Martijn van Steensel. Van Steensel heeft in februari als kandidaat-notaris de overstap gemaakt van Loyens & Loeff naar Van Benthem & Keulen. Van Steensel adviseert cliënten op het gebied van het ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord, met een bijzondere focus op de stichting en vereniging(sachtigen).

Lees meer

RECENTE VACATURES

Interim Junior Legal Counsel

Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring en je wilt zo veel mogelijk ervaring en kennis op doen in de juridische wereld. Daarnaast lijkt het jou een mooie uitdaging om als interim bedrijfsjurist een stijle leercurve door te maken en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken bij verschillende opdrachtgevers uit de top 500 van het bedrijfsleven. Aan de slag gaan als Young Legal Interim Professional is de kickstart van jouw juridische carrière.

12 Juristen

Breed inzetbare mensen die out of the box durven te denken

Advocaat-medewerker Vastgoed- & Huurrecht

Wij zoeken een advocaat-medewerker Vastgoed- & Huurrecht

Adviseur Juridische Zaken

BLOGS

What about stress: over beren op de weg en konijnen voor de auto

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.