Het laatste nieuws van Mr. - 26 juni 2018

BELASTINGRECHT: MEDIATION OP Z’N MEXICAANS?

Mediation in belastingzaken is een succes. Acht van de tien keer leidt het tot een oplossing waar beide partijen tevreden mee zijn. Waarom wordt het dan zo weinig toegepast? Misschien is het tijd voor het Mexicaanse model.

Lees meer

0

TUCHTZAAK AARDBEVINGSADVOCATEN WORDT PROEFPROCES

Het Hof van Discipline zal een principiële uitspraak doen in de tuchtzaak tegen de Groningse aardbevingsadvocaten van De Haan. Daarmee mondt de zaak uit in een proefproces over de beloning van advocaten bij massaclaims, zo bleek afgelopen vrijdag bij de mondelinge behandeling van het hoger beroep in de zaak.

Lees meer

0

BERNOLD NIEUWESTEEG OVER DE RECHTSECONOMIE VAN CYBERSECURITY

Mr. van de week is Bernold Nieuwesteeg, partner bij CrossOver, dat ontwikkelprogramma’s aanbiedt voor onder andere technici en administratief personeel. Hij promoveert 25 juni aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op ‘De rechtseconomie van cybersecurity’ en leidt sinds 1 juni CLECS, het Center for the Law and Economics of Cyber Security, aan diezelfde universiteit.

Lees meer

«JAR» VERKLAARD SEMINAR

Ingezonden Mededeling
Sdu en het Hugo Sinzheimer Instituut organiseren dit voorjaar voor de 39e editie het «JAR» Verklaard Seminar op maandag 26 november 2018 in Amsterdam.
Tijdens deze bijeenkomst behandelen onze expertsprekers de meest relevante uitspraken die in de voorgaande zes maanden zijn gepubliceerd in «JAR».

Lees meer

‘KETENREGIE MOET KEI WEER VLOTTREKKEN’

Dat er bij KEI een ‘reset’ plaatsvindt, is volgens advocaten en gerechtsdeurwaarders onvoldoende. Zij maken zich zorgen over de herstart. Er is relatief veel aandacht voor de interne automatisering en te weinig voor de samenwerking binnen de keten. Een Regiebureau Rechtsketen moet KEI vlottrekken.

Lees meer

0

HENK NAVES LID RAAD VOOR DE RECHTSPRAAK

Henk Naves wordt per 1 september aanstaande lid van de Raad voor de rechtspraak. Hij is tevens de beoogd opvolger van Frits Bakker, de voorzitter van de Raad. Naves (1959) is sinds 2015 president van de rechtbank Amsterdam.

Lees meer

0

VSAN BOYCOT ‘REDESIGN’ STELSEL RECHTSBIJSTAND

“Na jaren politiek heen en weer geslinger van kabinet naar kabinet, van staatssecretaris naar minister, voelen wij ons gedold!” Aldus de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) in een open brief aan minister voor rechtsbescherming Sander Dekker.

Lees meer

STUDIEDAG ONRECHTMATIGE PERSPUBLICATIES 2018 – 8E EDITIE

Ingezonden Mededeling
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van de onrechtmatige perspublicaties, hoe luidt de recente nationale jurisprudentie en die van het EHRM en wat betekent het in de Praktijk? Deze studiedag richt zich op advocaten Media/IE, bedrijfsjuristen uitgeverijen, pers– en tv-en filmproducenten, publieke en commerciële omroepen, leden van de Raad voor de Journalistiek, rechterlijke macht.
Donderdag 4 oktober 2018, Hilton Double Tree Amsterdam (5 PO NOvA); Early birdprijs tot 1 sept18!

Lees meer

PROEF MET VIDEORECHTER WORDT VERLENGD

De proef met de videorechter van de rechtbank Noord-Nederland, waarbij bewindzaken via een videoverbinding in het gemeentehuis van Emmen door betrokkenen zijn bij te wonen, wordt wegens succes verlengd tot het einde van het jaar. Naar verwachting wordt de videorechter daarna structureel ingezet.

Lees meer

0

TE WEINIG GELD VOOR OPLEIDING GEMEENTEJURISTEN

Gemeenten hebben volstrekt onvoldoende budget beschikbaar voor opleiding van hun juristen. Dat betoogt Oswald Jansen, bijzonder hoogleraar Europees bestuursrecht en openbaar bestuur aan de Universiteit van Maastricht, in een artikel in Binnenlands Bestuur.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Juridisch Administratief Medewerker

Beschik jij over MBO+ niveau, bij voorkeur juridisch administratief/secretarieel en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift? Dan zoeken wij jou! Het bericht Juridisch Administratief Medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Adviseur juridisch advies

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is op zoek naar een leuke man/vrouw voor de versterking van ons team, in de functie van: Adviseur juridisch advies (32 uur per week) Het bericht Adviseur juridisch advies verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Privacy Officer

Ben jij helemaal thuis in de privacy wetgeving? Sta je daarnaast communicatief stevig in je schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het bericht Privacy Officer verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Shell staat achter de NAM (tot 2035 of eerder)

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.