Viktiga tider för klimatet!

Hösten har rullat igång, och för oss i Föräldravrålet börjar nu slutspurten inför klimatmötet i Paris 30 november-11 december! Det är en avgörande händelse. Världens ledare träffas för att försöka enas om ett avtal som ska hålla jordens temperaturökning under två grader. Enligt forskarna är det gränsen för vad vår planet klarar av. Därför är mötet otroligt viktigt.

Vi i Föräldravrålet är förstås taggade till tusen inför det här! Engagerade medborgare behövs mer än kanske någonsin för att ryta till och ge våra politiker mod att prioritera klimatet.

Det här är vad vi har på gång just nu:

Föräldravrålet goes international!

För att få bästa möjliga effekt och höras maximalt, blir Föräldravrålet nu internationellt! Den 21 september sjösätts vårt samarbete med systerorganisationer i nio länder: Norge, Finland, Schweiz, Belgien, England, USA, Kanada, Australien och Peru. Vi har ett gemensamt manifest under namnet ”Our Kids’ Climate” och vårt mål är att samla in en miljon namnunderskrifter innan den sista november.

Vi åker till Paris

Ett gäng från Föräldravrålet kommer vara på plats i Paris under mötesdagarna, för att demonstrera och på ett positivt sätt sätta press på dem som förhandlar. I demonstrationståget marscherar vi för första gången under vår internationella fana: Our Kids’ Climate.

Ny webbplats!

I slutet av september lanseras vår nya webbplats! Snickrandet pågår för fullt och om några veckor kan du ta del av resultatet. Målet är att skapa en trevlig och tydlig webbplats som hjälper oss att växa ännu mer.

Boksläpp – och Föräldravrålet är medförfattare

I början av september gavs boken Att slakta en guldkalv ut. Trettio skribenter beskriver lösningar på klimatkrisen, och vilken enorm potential som ligger i omställningsprocessen. Bland de kunniga skribenterna finns många välkända miljödebattörer och forskare, samt Föräldravrålets Catarina Rolfsdotter-Jansson. Gissa om vi är stolta! Boken finns att köpa t.ex. här, om du vill ha ett alldeles eget exemplar.

4 saker du kan göra nu:

Buller och bång – det är vad som behövs. Om vi alla vrålar så lovar vi att det hörs ända till Paris!

1. Skriv en insändare till en lokaltidning på din ort, om varför klimatfrågan är så viktig.

2. Hjälp oss att växa! Gå in på Föräldravrålets webbplats och använd dela-knappen. Skriv gärna några rader om varför du tycker att dina vänner ska engagera sig.

3. Sitt redo med pennan när vårt internationella upprop kommer. Och hjälp oss att sprida det till alla du känner.

4. Stöd Föräldravrålet. Vi som driver Föräldravrålet är vanliga människor, som arbetar ideellt på vår fritid. Vill du stödja vår verksamhet så sätt in en slant på vårt bankgiro: 5024-9838. Tack!

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Vi är nu över 23 000 som vrålar för att våra politiker ska prioritera klimatfrågan. Tillsammans kan vi bli rösten som får politikerna att agera. Nu. 

Hälsningar från Andreas, Frida, Catarina, Jennie, Johan, Kajsa, Niki, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

Som vanligt når du oss på: info@foraldravralet.se

Vi är en grupp av oroade men beslutsamma föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för framtiden och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan.

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.