Dwang.eu Nieuwsbrief

31 oktober 2017

In deze nieuwsbrief

 • Antonie Kamerling Award / Stem vòòr 17 NOVEMBER.
 • Levenslang met dwang / Oproep
 • Studie naar besluitvorming en hersenactiviteit bij obsessieve-compulsieve stoornis.

 • Nederlandse Vereniging voor Psychodermatologie (NVPD).

ANTHONIE KAMERLING AWARD / STEMMEN

Nominatie Antonie Kamerling Award

Het boek Vals Alarm van Menno Oosterhoff is genomineerd voor de Antonie Kamerling Award! In dit boek wordt op een begrijpelijke, invoelbare en soms grappige manier uitgelegd wat dwangproblematiek is. Menno gebruikt hierbij veel voorbeelden uit zijn dagelijkse werk als psychiater maar ook vanuit ervaringen met zijn eigen dwangstoornis waaraan hij sinds zijn 17e lijdt.

Organisator MIND wil met deze prijs benadrukken dat het van (levens)belang is om psychische problemen te durven en kunnen uiten. 

Stemmen kan tot vrijdag 17 november 9.00 uur. Lees meer over de nominatie en bekijk de video:

STEM OP VALS ALARMINFORMATIE EN VIDEO NOMINATIE 

LEVENSLANG MET DWANG/OPROEP

‘Levenslang met Dwang?’ komt terug en zoekt deelnemers

Oproep Blue Circle:

“‘Levenslang met dwang?’ komt terug! Heb jij een dwang die je leven beheerst? Heb je al verschillende behandelingen geprobeerd, maar zonder gewenst resultaat? En wil je eindelijk je leven terug? Of ken je iemand die dit verdient?

Voor een nieuw seizoen zijn wij op zoek naar mensen (18-35 jaar oud ±) die deze hulp kunnen gebruiken. Samen met gerenommeerde professionals gaan wij in het buitenland aan de slag om jouw dwang weer de baas te worden.

Aanmelden is mogelijk via de officiële website: www.rtl.nl/levenslangmetdwang of mail jouw verhaal en/of vragen naar: levenslangmetdwang@bluecircle.nl.”

STUDIE NAAR BESLUITVORMING EN HERSENACTIVITEIT BIJ OBSESSIEVE-COMPULSIEVE STOORNIS

 • Wat
  Studie naar besluitvorming en hersenactiviteit bij mensen met een obsessieve-compulsieve stoornis.
 • Wie
  Mensen met een obsessieve-compulsieve stoornis tussen 18 en 65 jaar. Het liefst zonder medicatie maar SSRI kan ook. Bij andere medicatie even overleggen (kan soms hersenactiviteit beïnvloeden).
 • Waar
  Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam
 • Onderzoekers
  Judy Luigjes en Ruth van Holst

U kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de kennis over obsessieve compulsieve stoornis door mee te werken aan een onderzoek.

Voor meer informatie: 

https://www.dwang.eu/faq-items/studie-naar-besluitvorming-en-hersenactiviteit-bij-obsessieve-compulsieve-stoornis/

NVPD, NEDERLANDSE VERENIGING VOOR PSYCHODERMATOLOGIE

Graag wijzen wij nog eens op het bestaan van de NVPD. 

Psychodermatologie houdt zich enerzijds bezig met herkenning van patiënten die zich melden bij de dermatologie, maar primair een psychiatrische stoornis hebben of secundair aan een huidziekte psychiatrische stoornissen ontwikkelen. Anderzijds houdt de psychodermatologie zich bezig met de rol van psychosociale factoren bij het ontstaan, het beloop en de behandeling van huidziekten.

Het doel van de NVPD is het bevorderen, verspreiden en toepassen van kennis en inzichten, alsmede het bevorderen van de samenwerking van medische/psychosociale professionals op het gebied van de psychodermatologie.

U kunt zich aanmelden als lid.

Als NVPD-lid ontvangt u twee keer per jaar een digitale nieuwsbrief om u te informeren over recente ontwikkelingen op het gebied van psychodermatologie. Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten die wij organiseren, zoals een jaarlijks symposium.

Het lidmaatschap is GRATIS

 http://www.nvpd.nl

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.

Dwang.eu

www.dwang.eu

info@dwang.eu

LIKE TWEET FORWARD

Aan- en afmelden nieuwsbrief