Leefbewust update 16 juni

Inleiding

Beste lezer

Ook deze week heb ik weer veel nieuws en kennis voor je verzameld, er komt enorm veel kennis beschikbaar, mede door steeds meer open source publicaties en mensen die hun kennis of ervaringen willen delen. De Leefbewust vrijwilligers hebben weer de nodige artikelen voor je vertaald in het Nederlands zodat ook die kennis beter toegankelijk is. Alle hulp is nog steeds welkom.

Heel langzaam zie je dat het verzet tegen onrecht en misleiding door big pharma, de chemische industrie maar ook mensen die het volk zouden vertegenwoordigen verder toenemen. Mensen zijn het ontkennen van risico's van vervuilende stoffen spuugzat.

Ook op medicijn gebied zie je dat er steeds meer duidelijk wordt over de nadelen van populaire medicijnen. Zo bleek dat mensen boven de 75 jaar die aspirine slikken vanwege een beroerte of hartaanval juist eerder kunnen sterven door dodelijke maagbloedingen.

http://www.nu.nl/gezondheid/4770018/meer-risicos-oudere-mensen-bij-aspirine-dan-voorheen-gedacht.html

Ook kwam ik vandaag een verhaal tegen over cholesterolremmers die nu vaak worden voorgeschreven aan o.a. mensen met Parkinson. Nu blijkt dat deze medicatie de symptomen van Parkinson juist doet versnellen, iets wat in de alternatieve hoek al langer werd gezegd, dat juist een hoger cholesterol je beschermt tegen Parkinson en andere hersenklachten.

Cholesterol is enorm gedemoniseerd door de farmaceutische- en voedings industrie, ook huisarts Hans ter Linden roept dit al vele jaren:

http://news.psu.edu/story/471017/2017/06/14/research/statins-may-not-be-used-protection-against-parkinson%E2%80%99s-disease

http://www.apothekersnieuws.nl/10164/een-halve-eeuw-cholesterolverdwazing/

Bij borstkanker wordt vaak het middel Tamoxifen ingezet dat de kans op herhaling van de ziekte zou verminderen. Maar ik noemde jaren geleden al dat de kans op een agressievere variant juist met 400% toenam. Nu blijkt echter dat het ook de kans op baarmoederhalskanker vergroot.

https://www.lumc.nl/over-het-lumc/nieuws/2017/juni/meer-inzicht-effecten-tamoxifen-bij-borstkanker/

http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/6087654/Tamoxifen-can-increase-risk-of-more-aggressive-second-cancer.html

Verder waarschuwt een expert op gebied van medicijn veiligheid voor antipsychotica die regelmatig worden voorgeschreven voor slaapproblemen. Hij ziet teveel mensen op de spoedafdeling van zijn ziekenhuis belanden door deze middelen.

http://news.nationalpost.com/health/seroquel-for-insomnia

Op gebied van pesticides is het gevecht rondom Glyfosaat dat we ook kennen als Roundup (Monsanto) nog niet gestreden. Ook het Europese agentschap dat opnieuw groen licht wil geven ligt nu onder vuur. Ik plaatste deze week nog een open brief van een professor Dr. Christopher Portier die zijn brief richt aan Junckers:

http://www.leefbewust.com/2017/nieuws/openletter.pdf

In Amerika wijst een ander expert op het feit dat deze pesticide nitrosaminen bevat, een stof die kankerverwekkend is:

https://youtu.be/357uP2dO3Gg

Ook op vaccinatie gebied blijft er maar kritische informatie verschijnen zoals deze lezing over de relatie tussen autoimmuunproblemen en vaccins. Al eerder heb ik videos geplaatst waarbij je een relatie zag tussen aluminium in vaccins en autoimmuunproblemen.

https://www.youtube.com/watch?v=Od3IiTMr4c0
https://www.youtube.com/watch?v=lHITQNP9q84

Kritiek op vaccins wordt niet geduld, ook al gaat het om stoffen die aan vaccins worden toegevoegd en waar meer dan genoeg bekend van is.

Je bent dan meteen een complotdenker. Het echte complot is echter het feit dat je kritsche geluiden afdoet als een complot. Men dweept met veilige vaccins maar zodra de slachtoffers de media opzoeken ontkent men alle verbanden. Zie je ook met het HPV vaccin.

https://www.youtube.com/watch?v=Lq0wgaZzkcE

https://www.youtube.com/watch?v=GO2i-r39hok

Ik kan nog wel een paar uur doorgaan met dit soort informatie maar als het je echt interesseert lees dan mijn columns, download op zondag de uitzending van dotcom radio of bekijk de links die ik elke dag plaats op de site.

Veel lees- en kijkplezier

Ron Fonteine

Artikelen deze week

Lezingen en cursussen

Data exclusief voor de Leefbewust leden

Populair in onze webwinkel

De kosmos vandaag

Gezocht vrijwilligers

Wil je ook mee helpen met het vertaalwerk van Engelstalige artikelen of samenvattingen maken van korte videos, email ons dan. 

Nuttige links

Facebook Twitter Website
Iedere werkdag de laatste nieuwtjes per email
Editor Ron Fonteine
ugamedia@wirehub.nl
0346-330038 (ma-vr)

UGA media

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze dagelijkse update met nieuwtjes, dit kan ieder moment gestopt of weer gestart worden. Voel je vrij ons interessante links door te sturen voor de volgende update.

Je kunt je hier afmelden