Het laatste nieuws van Mr. - 5 juni 2018

BEDREIGT BLOCKCHAIN HET NOTARIAAT?

De uitvinding van blockchain kan het einde betekenen van het beroep notaris zoals we dat nu kennen. Maar overbodig wordt de notaris niet, daarover is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie stellig. Vanuit de organisatie is een pilot gestart om te onderzoeken hoe blockchain toegepast kan worden in het ambt. “We zien juist kansen.”

Lees meer

0

NEDERLAND VOORZITTER EUROPESE RECHTSPRAAK

Nederland vervult de komende twee jaar het voorzitterschap van de organisatie van Europese Raden voor de rechtspraak. Tijdens de algemene vergadering van de in Lissabon, op 31 mei, werd de Nederlandse rechter Kees Sterk gekozen tot voorzitter. Sterk is sinds 2013 vicevoorzitter van de Raad voor de rechtspraak.

Lees meer

0

MR VAN DE WEEK: KOOS VAN DEN BERG

Drie jaar geleden won advocaat Koos van den Berg samen met advocaat Roger Cox voor actiegroep Urgenda de inmiddels beroemde klimaat-rechtszaak tegen de staat. De rechter bepaalde daarin dat de Staat de CO2-uitstoot in 2020 met 25 procent moet verlagen ten opzichte van 1990. Tegen dit besluit ging de staat in hoger beroep, dat vorige week diende.

Lees meer

DE PREMIUM BEROEPSCERTIFICERING VOOR PRIVACY PROFESSIONALS

Ingezonden Mededeling
De opleiding CDPO is speciaal ontwikkeld voor de gevorderde Data Protection Officer. Met de titel CDPO laat u zien dat u een deskundig en professioneel Data Protection Officer bent. Bij het halen van het examen mag u de titel CDPO achter uw naam voeren, ontvangt u het CDPO certificaat en wordt u ingeschreven in het register Certified Data Protection Officers.

Bekijk hier het opleidingsprogramma

DE NIEUWE MR IS UIT!

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

0

NOTARISSEN PASSEREN MINDER HUWELIJKSE VOORWAARDEN

Het aantal akten dat in het eerste kwartaal van 2018 bij het Centraal Testamentenregister is ingeschreven, is bijna tienduizend lager dan in het laatste kwartaal van 2017: dat ging van ruim 82 duizend naar ruim 72 duizend. Het aantal huwelijkse voorwaarden daalde het hardst, van 722 naar 557. Verder is het model levenstestament vernieuwd en uitgebreid.

Lees meer

0

DE FINALISTEN VAN DE LEGAL TECH STARTUP AWARDS 2018

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
De Legal Tech Startup Awards is een wedstrijd voor technologische startups met potentie voor de juridische branche. De vakjury en het publiek, bestaande uit beslissers en smaakmakers uit het juridische domein, hebben uit alle aanmeldingen drie startups geselecteerd voor de Legal Tech Startup Awards finale. De drie finalisten zullen a.s. dinsdag 5 juni op Pleit2018 strijden om de Legal Tech Startup Award 2018.

Lees meer

0

MUZIEKINDUSTRIE MOET WENNEN AAN NIEUWE NORMEN

Na dj Martin Garrix wint nu ook zijn collega Afrojack een zaak tegen zijn ex-manager. Zo viel gisteren in onder meer Het Parool te lezen. De advocaten van Martin Garrix lazen het vonnis en komen met de volgende uitleg:

Lees meer

0

WEER TOP-50 KANTOOR OPENBAART KLANTREVIEWS

Een tweede advocatenkantoor uit de top-50 van Mr. heeft zich aangesloten bij Advocaatscore. Na Van Iersel Luchtman Advocaten volgde deze week ook Kneppelhout & Korthals. Zij openbaren de opmerkingen van cliënten over hun dienstverlening.

Lees meer

0

PG HOGE RAAD AVG-TOEZICHTHOUDER GERECHTEN

De procureur-generaal bij de Hoge Raad, Jos Silvis, heeft er een nieuwe taak bij. Hij gaat ook toezicht houden op de verwerking van persoonsgegevens door de gerechten, en wordt daarmee een soort functionaris voor de gegevensverwerking.

Lees meer

0

CONGRES INZICHT IN DIGITALISERING

Kunstmatige intelligentie, blockchain en de nieuwe privacywetgeving. Deze nieuwe technologieën en de juridische vragen die ze met zich meebrengen worden besproken tijdens het Congres Inzicht in Digitalisering op 12 juni bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen in Den Haag.

Lees meer

0

DEALMAKER VAN DE WEEK: PIETER VAN UCHELEN

Dealmaker van de week is Pieter van Uchelen (Simmons & Simmons), adviseur van de Britse investeerder Arcus Infrastructure Partners bij de overname van een meerderheidsbelang in het Nederlandse E-Fiber van NIBC. Arcus richt zich als investeerder op de Europese telecominfrastructuur, E-fiber levert breedbandinternet aan Nederlandse gemeenten.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Juridisch Adviseur vastgoed en overheid

Voor het team Vastgoed zijn wij op zoek naar iemand die een echte aanpakker is. Het bericht Juridisch Adviseur vastgoed en overheid verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Teamleider Juridische Dienstverlening

Wil je graag werken bij een maatschappelijke organisatie met betrokken collega’s en beheers je verschillende leiderschapsstijlen? Kan je op inspirerende wijze leiding geven en bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen? En ben je ook ’s avonds en in het weekend beschikbaar? Lees dan vooral verder! Het bericht Teamleider Juridische Dienstverlening verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Medewerker Wet Boete Dordrecht | 27 uur per week

Heb je ervaring als juridisch medewerker bij een sociale dienst. Dan ben jij onze kandidaat om onderzoek te doen naar dossiers, het horen van cliënten en waar nodig beboeten volgens de Participatiewet. Het bericht Medewerker Wet Boete Dordrecht | 27 uur per week verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Het licht uit op Curaçao?

ZEDENBEDERF IN HET OM (Liegen loont maar seks blijft verdacht)

De EU als waarborg voor democratische zelfbeschikking? Lessen uit Brexit

Start-up, meltdown

Van faillissement naar WSNP

0

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.