Het laatste nieuws van Mr.

Ploum Lodder Princen wordt Ploum

Advocaten- en notarissenkantoor Ploum Lodder Princen maakt een nieuwe start. Vanaf 1 februari heet het Rotterdamse kantoor kortweg Ploum. De naamsverandering is onderdeel van een nieuwe koers, zegt medeoprichter en managing partner Rutger Ploum. “Onze strategie is gericht op groei, verjonging en vernieuwing.”

Lees meer

Digitaal procederen vertraagd en duurder

Het invoeren van verplicht digitaal procederen in civiele zaken op 1 april 2018 gaat niet lukken. Dat blijkt uit de KEI-voortgangsreportage van de Rechtspraak. Het digitaliseringsproject Kwaliteit en Innovatie (KEI) loopt forse vertraging op omdat het invoeren van digitale processen langer duurt dan verwacht en daarmee duurder is dan voorspeld.

Lees meer

Mr. van de week: Takvor Avedissian

Mr. van de week is Takvor Avedissian. De president van Rechtbank Overijssel is per 1 februari benoemd tot president van de Centrale Raad van Beroep (CRvB).

Lees meer

Hey advocaat, ben je klaar voor de toekomst?

Ingezonden Mededeling
Wolters Kluwer doet onderzoek naar het gebruik van software onder advocatenkantoren, de impact v.d. steeds verdergaande automatisering en welke ingrediënten als het meest belangrijk worden gezien om te kunnen groeien in de toekomst. 12 vragen, 90 seconden →

AKD breidt beleggingenpraktijk Luxemburg uit

AKD breidt de beleggingsfondsenpraktijk in Luxemburg uit met de komst van twee nieuwe partners. Volgens het kantoor is deze versterking ‘een onderdeel van de internationale groeistrategie’ en ‘een logische stap in de verdere uitbreiding van de Luxemburgse activiteiten’.

Lees meer

Drie genomineerden voor beste eenpitter

Abraham Mouritz, Jan Schreuder en Laurine van den Bos zijn  de finalisten van de Dutch Independent Legal Award (DILA) 2017. Hun referenties zijn nagebeld, het publiek heeft op ze gestemd en de door hen ingediende cases zijn door de jury beoordeeld. Op dinsdag 23 januari worden zij tijdens het DILA-diner door vier juryleden aan de tand gevoeld, waarna uiteindelijk een van hen zich het hele jaar de beste onafhankelijke jurist van het land mag noemen.

Lees meer

Rechters gaan 1,4 procent meer verdienen

De rechterlijke macht heeft bijna een nieuwe cao. Het cao-team van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) heeft een onderhandelaarsakkoord gesloten met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnenkort beslist de ledenraad van de NVvR of dit wordt omgezet in een cao, waarin rechters iets meer gaan verdienen.

Lees meer

Dealmaker van de week: Leo Groothuis (NautaDutilh)

Dealmaker van de week is Leo Groothuis (NautaDutilh), local counsel voor Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco bij haar bod van €13.8 miljard op branchegenoot Westfield, een Australisch bedrijf met winkelcentra in de Verenigde Staten en Londen. Door de overname wordt Unibail-Rodamco een van de grootste vastgoedfondsen van de wereld.

Lees meer

Landelijke handelskamer tegen achterstanden

Om achterstanden weg te werken starten de vier gerechtshoven in het tweede kwartaal van dit jaar met een landelijke handelskamer. Onder intensieve begeleiding van raadsheren gaan juristen daar uitspraken schrijven in civiele zaken buiten het familierecht.

Lees meer

Overstap van de week: Jan Jakob Peelen

Overstap van de week is Jan Jakob Peelen. Peelen is als partner per 1 januari de energiepraktijk van Dentons Boekel komen versterken. Hij maakt de overstap van Norton Rose Fulbright.

Lees meer

Kantoorhond Bobby waakt over website notarissen

Hij heet Bobby, prijkt pontificaal op de vernieuwde website van het Tilburgse notariskantoor Daamen De Kort van Tuijl en dankzij zijn scherpe neus helpt hij zijn baasje Peter Blokland bij de identificatie van cliënten. Dat laatste is natuurlijk een grapje, maar hond Bobby is wel degelijk kind aan huis bij het notariskantoor van Daamen De Kort van Tuijl (DKT) aan de Stationsstraat in het centrum van Tilburg.

Lees meer

Vacatures

Snelrecht

Mr. Online

nieuwsbrief@mr-online.nl

www.mr-online.nl

SHARE TWEET FORWARD