Nieuwsbrief MGO

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief mei 2017

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

Presentatie in Meteoor

Zo’n vijftig jaar was het wijkgebouw voor De Krinkelhoek een noodgebouw dat stond op de hoek van de Oijenseweg, zie afbeelding links. Als men nu bij de voormalige Pauluskerk de Oude Litherweg indraait, zie je aan de linkerzijde eerst een school. Het laatste deel daarvan wordt gevormd door wijkgebouw Meteoor, zie afbeelding hieronder.Dit deel van de school heeft een ware metamorfose ondergaan en is omgetoverd tot een prachtig en heel royaal wijkgebouw met alle mogelijke voorzieningen. Voor haar presentatie gaat het Maasland Gilde gebruikmaken van de grote zaal links achterin (was gymzaal voor de kleuters). We hopen op een grote opkomst. Als we afgaan op de vele enthousiaste toezeggingen om mee te werken aan het welslagen van de middag dan zijn we heel hoopvol gestemd.

Maasland Gilde Oss presenteert


Maandagmiddag 22 mei,
14.00 uur kennismakingsmiddag in zaal Meteoor, Oude Litherweg 20.


Uitgenodigd worden zowel alle deelnemers als vrijwilligers en overige belangstellenden.

14.00 uur: Welkom met koffie of thee
                 Uitleg over de opzet van de bijeenkomst
                 Algemene powerpointpresentatie van het Maasland Gilde
                 Kennismaking met: Teken-, schildersgroep Toos Schaminee
                 Kalligrafie, Jan Teewen
                 Breikunst, Joke Gremmen
                 Teken-, schildersgroep Frans Wouters
                 Teken-, schildersgroep J. Siegelaer

14.45 uur: Korte pauze gevolgd door specifieke presentaties van activiteiten
                  Stadswandelingen, Willem van Griensven
                  Virtuele wandelingen, Henk Schuurmans

16.00 uur: Centrale afsluiting met een drankje aan de bar

17.00 uur: Slot

Nieuwe begeleidster teken- schildergroep

Voor de donderdagochtendgroep, actief in het Zuidergebouw aan de Oude Molenstraat, hebben we in de persoon van Nicole Driessen een nieuwe begeleidster gevonden. We wensen haar erg veel succes toe.

Stadswandelingen

Van mei tot en met september zijn er reguliere stadswandelingen. Een stadsgids van het Maasland Gilde leidt de wandeling. De wandeling duurt ongeveer twee uur, inclusief pauze. Mensen in een rolstoel kunnen ook meedoen. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer. Meer informatie bij de VVV of via www.maaslandgildeoss.nl

Natuurwandeling Kesselse Waard vrijdag 19 mei

In het kader van “ruimte voor de rivier” worden oude geulen weer open gegraven, taluds worden flauw gemaakt zodat amfibieën en watervogels meer kansen krijgen. Dat zorgt voor nieuwe ontwikkelingen in de uiterwaarden. Samen met het recreatiegebied de Lithse Ham is een mooi wandelgebied ontstaan waar ooit een Romeinse tempel stond.
Startpunt: bereikbaar door vanuit Lith (N 625) richting Maren Kessel te rijden. Voor Maren Kessel op een rotonde rechtsaf de Velmerweg inslaan. Deze volgen tot op de Kesselse Dijk. Linksaf op de dijk. Tegenover no 21 ziet u een klein parkeerterreintje. Postcode 5398 CA 21

Informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis,
Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.
De kosten van deelname bedragen € 3,00 per persoon.
Voor de meest actuele informatie en voor plattegrondjes met routeaanwijzingen kunt u kijken op: www.maaslandgildeoss.nl

Maasland Gilde Oss afd. PR

maaslandgildeoss@hetnet.nl

0412-653249

www.maaslandgildeoss.nl