Granatno jabolko / brokoli, ki to ni / ohrovt po izbiri kuharjev
                                                           

Zabojčkove Sveže novičke

Ko bomo dostavljali zabojčke, bo že druga polovica decembra in tudi mi, starokopitni kot smo, bomo končno rekli, da diši po praznikih! Da bo še bolj dišali, imamo dobro hrano. Ker je pri nas mraz, smo pogledali še v Benečijo in Furlanijo. Takole gre:

Furlanski listnati brokoli

Brokoli, ki je zares bolj podoben špinači, pa tudi okus je tak maslen in prav čisto malo brokolijast - tak brokoli raste v Furlaniji. Včasih so ga pridelali veliko, zdaj ga spet obujajo, ker je res, res dober. Tudi počasnojedci ga cenijo.

tudi v palačinkah

... Nastale so (spontano veganske) palačinke iz ajdove in čičerikine moke, za nadev pa sem uporabila na česnu podušen listnati brokoli in nekaj popečenega tofuja... na limetka.si. Še več receptov pa na listku v zabojčku.

Temnolistni ohrovt

Iz Benečije spet prihaja temnolistni ohrovt. Tudi naši kmetje so ga posejali, pa ni uspel, tako da imamo tudi to zimo beneškega (pa upamo, da kmalu tudi domačega). Po svetu poznan kot cavolo nero (in receptov ne manjka).

Standardna predbožična zasedba

Seveda so naši zabojčki še vedno polni domačih pridelkov, pridite pa poglejte (in potem pridemo in pojejte).

Granatno jabolko

V tem tednu bomo imeli tudi granatna jabolka iz Abruzzov. Sorta je Dente di Cavallo (kar se v italijanščini sliši mnogo bolje, če je ne razumeš in ne veš, da so to konjski zobje).

Nič več papirnih računov

Od ponedeljka naprej bomo vse račune pošiljali po elektronski pošti.
Mesečne račune že pošiljamo tako, odslej pa tudi te, ki jih izdamo ob dostavi.
Še vedno boste prejeli dobavnico po elektronski pošti, ko bomo zabojček zložili, najkasneje na dan dostave pa zdaj tudi račun. Na računu  so obračunani morebitni dobropisi in je naveden pravilen sklic, skratka, račun poravnate.

Podarite dobro počutje z zabojčkom

Prava hrana pomaga k boljšemu življenju. Podarite jo svojim prijateljem ob praznikih. Lahko izberete darilni bon, a z boni je včasih težava, da pozabimo nanje in ostanejo le kos papirja.
Zato se nam zdi še bolje, če kar naročite zabojček, dva ali pa deset za prijatelje. Zabojček dostavimo in jim zagotovo polepšamo življenje.

Želimo vam tak miren decembrski čas, prijeten in ničvnaglici. Nam se zdi super dobro darilo, da smo živi in tako lahko delamo cel kup zanimivih reči, recimo, aaaa, zlagamo zabojčke in pišemo taka pisma.
Jasno, ta pisma pišemo zato, da vi naročite svoj zabojček, ker bi tudi radi dobro jedli. Tako bomo veseli vašega naročila, to skoraj vedno povemo (ker je pa res).

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

LIKE TWEET FORWARD