Zabojčkove Sveže novičke

Če greste navsezgodaj na kmete po jabolka (rano jutro dan naredi / spanec je največji tat / lenoba vseh grdob grdoba), vam je jasno, da je toplo sonce opoldansko čisto navadna marketinška finta - zjutraj je sicer lepo (takole lepo), a presneto mrzlo in ta mraz je pojedel vse tenkozelenega pridelke z njiv.
K sreči čisto do morja ni segel, od tam imamo še čisto prave jesenske zelenjave, tenko in debelelistne. Imamo polno svežega, krepčilnega sadja. Vse.

Jejte brokoli, postanite precednik!

Imamo svež primorski brokoli!

Ob tem smo  preverili, kako je kaj Trump s to najbolj politično zelenjavo. In je: hčerka Ivanka Trumpova jo kuha na veliko.
Recept je preprost:potrebujete le nekoga, da vam kuha brokoli (lahko je hčerka, sin, tudi žena).  Potem kandidirate za predsccednika in zmagate. (Zlobneži bodo trdili, da bi tudi brokoli bil boljši predsednik kot vi, ampak to ne moti velikega duha).

Najbolje, da preverite, kako je s tem brokoliljem, ta teden, ko imamo domačega in tako še bolj svežega.

Sveža špinača, sladek radič, precej vsega!

Poleg precedniškega brokolija imamo tudi manj slavne reči, kot je domača špinača, radič, ki bo zaradi zmrzali le še slajši, pa sadje vseh vrst: poleg jabolk, hrušk, citrusov vseh oblik barv še vedno kakije (mraz jim dobro dene, zorijo počasneje in ni še bilo treba vseh pojest). Pa brstični ohrovt, buče, kolerabice in tudi slajše reči:

Jabolčni čips

Mnenje uredništva je, da so Topaz jabolka v Sloveniji malce precenjena (če imaš kladivo, ti vse zgleda kot žebelj). Ampak za čips so pa čisto zares - tako je objektivno mnenje uredništva - so pa čisto zares najboljši. Čips iz topazov je sladek, jasno, pa tudi malce kisel. Res pravi.

Orehi

Letos so skoraj vsi orehi pomrznili, res le malo jih je. V trgovinah domačih letos skoraj ne boste našli.
Tudi v zabojčkih jih ne bo veliko, to le malo imamo ta teden v ponudbi, od Danija iz Prlekije.

Jabolčni, grozdni, kutinast sok

Poleg jabolčnega zdaj tudi vsi ti sokovi, za predpraznična in medpraznična praznovanja.

Nedeljsko branje - sužnji in drugi breg

Lokalno je fino, ker je sveže. Je pa tudi fino, ker je bolj fer do vseh vpletenih. Sicilja je čisto blizu, a polna sužnjev. (čeprav tudi naši kmetje včasih pravijo, da so sužnji te zemlje - no, no, si mislimo).

Nedaleč od Sicilje lahko jeste v najboljši restavraciji sveta (kot pravijo). Kako to zgleda, pa tule. Pravzaprav Modena ni daleč, 1000€ v žep pa hajd na večerjo!

Takole je teden spet pri koncu pa se začne nov. Upamo, da vam bomo polepšali teden s čisto vašim zabojčkom, da boste tako uživali v dobri hrani (in poleg naredili še nekaj kolateralne koristi - manj suženjskega dela, manj onesnaževanja, še naprej nedeljske novičke).

Tak lep zimski teden vam želimo, da bi vam Miklavž kaj malega prinesel,

vaši, predmiklavžemzelopridni zeleni zabojčkarji.

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

LIKE TWEET FORWARD