Het laatste nieuws van Mr.

GEMENGDE GEVOELENS OVER HANDELSKAMER

Binnen de advocatuur leven gemengde gevoelens over de nieuw op te richten landelijke handelskamer die achterstanden moet wegwerken. De advocaten Sjef van Swaaij en Caspar Janssens hebben hun twijfels bij deze oplossing, maar Esther Oppedijk (RESOR) is optimistisch.

Lees meer

ADVOCATE KRIJGT 1,5 TON VOOR POLITIEZAAK

Een advocate van Sjöcrona Van Stigt die door de politie werd ingeschakeld in een mishandelingszaak tegen een agent, heeft daar ruim 144.000 euro voor gevraagd en gekregen. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde dat Justitie de declaratie moet betalen. Strafrechtadvocaten Job Knoester en Jan Vlug spreken er schande van. De SP gaat Kamervragen stellen, meldt het AD.

Lees meer

PIEKEN EN DALEN OPVANGEN MET PARALEGALS

Na Legadex is er nu een tweede bedrijf dat helpt om pieken en dalen in de juridische dienstverlening op te vangen met paralegals: de Meesterknecht. Door een fluctuerend werkaanbod in de juridische sector is er behoefte aan een dienst die het mogelijk maakt om flexibel hulp in te schakelen, zeggen oprichters Wouter en Renate Kerkhof van De Meesterknecht.

Lees meer

CONGRES ALGEMENE VOORWAARDEN – 25 JAAR TOETSING VAN ONEERLIJKE BEDINGEN

Ingezonden Mededeling
Dit congres brengt de ontwikkelingen in kaart, brengt orde aan in de materie en doet voorspellingen over de komende 25 jaar rechtsontwikkeling. Het congres is een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: ROBRECHT TIMMERMANS

Mr. van de week is Robrecht Timmermans. De kandidaat-notaris van Buren promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift ‘Bescherming van beursvennootschappen door uitgifte van preferente aandelen’.

Lees meer

‘OVERHEID LOKT PROCEDURES UIT’

Dat er een groot beroep wordt gedaan op het systeem van gefinancierde rechtsbijstand, dat met grote financiële tekorten kampt, komt door de overheid zelf. Die lokt met complexe wetgeving juist procedures uit. De overheid moet daarom nu over de brug komen, want ‘de vervuiler betaalt’.

Lees meer

VETE TUSSEN FICQ & PARTNERS EN JOURNALIST LOOPT OP

Het Amsterdamse strafrechtwereldje is een nieuwe vete rijker: tussen het strafrechtkantoor van Nico Meijering en Bénédicte Ficq en misdaadjournalist John van den Heuvel. Ze bestoken elkaar met open brieven.

Lees meer

UNIEKE MASTERCLASS STRAFRECHTADVOCAAT IN VERHOOR

Ingezonden Mededeling
Het adequaat horen van getuigen en verdachten is een cruciaal onderdeel van de ‘toolkit’ van de strafrechtadvocaat. Wilt u meer kennis van verhoortechnieken, inzicht in psychologische mechanismen en feedback op uw houding tijdens verhoor? Deze masterclass voorziet daarin door gerichte kennisoverdracht in combinatie met intensieve oefening aan de hand van realistische casus. Een primeur in Nederland.

Bekijk het programma en schrijf u in.

TEVREDEN OVER DIGITAAL PROCEDEREN BIJ HOGE RAAD

Advocaten zijn tevreden over digitaal procederen in civiele zaken bij de Hoge Raad. Dat blijkt uit de evaluatieronde onder de cassatiebalie. De advocaten zijn positief over het gebruiksgemak, de eenvoud, de snelheid en de 24-uurs beschikbaarheid. Het portaal wordt ook betrouwbaar gevonden.

Lees meer

OVERSTAPPERS VAN DE WEEK: REMCO BÄCKER EN NICOLE SOLIANA

Overstappers van de week zijn Remco Bäcker en Nicole Soliana. Bäcker is per 1 januari 2018 als partner bestuursrecht overgestapt van Loyens & Loeff naar BarentsKrans. Soliana maakte als senior advocaat eveneens per 1 januari 2018 deze overstap. Bäcker heeft als advocaat een bijzondere focus op overheden en  projectontwikkeling (met name bestuursrecht en omgevingsrecht). Soliana houdt zich eveneens bezig met overheden en projectontwikkeling, maar richt zich daarbij vooral op contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en overheidsprivaatrecht.

Lees meer

NIEUW JURIDISCH ANTIQUARIAAT IN DEN HAAG

Nederland is een juridisch antiquariaat rijker. Op 1 maart opent Douwes Juridisch Antiquariaat deuren. In 2016 werd boekhandel Douwes in Den Haag uitgebreid met DNJB, Douwes Nieuwe Juridische Boekhandel. Deze uitbreiding vulde de leegte op die was ontstaan na het verdwijnen van Jongbloed Juridische Boekhandel, ook in Den Haag.

Lees meer

ABRAHAM MOURITZ BESTE EENPITTER

Abraham Mouritz mag zich een jaar lang de beste onafhankelijke jurist van Nederland noemen. Hij won de verkiezing Dutch Independent Lawyer Award (DILA) 2017. De jury onder leiding van Henriëtte van Hedel (commercieel adviseur bij The Entrepeneurial Lawyer) koos Mouritz als winnaar omdat hij als jurist in staat is de taal van de technologieondernemers te spreken met wie hij samenwerkt. Mouritz kan verbindingen leggen die – ook buiten het juridisch inhoudelijke – van duidelijk toegevoegde waarde zijn voor zijn klanten, vindt de jury.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Interim Junior Legal Counsel

Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring en je wilt zo veel mogelijk ervaring en kennis op doen in de juridische wereld. Daarnaast lijkt het jou een mooie uitdaging om als interim bedrijfsjurist een stijle leercurve door te maken en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken bij verschillende opdrachtgevers uit de top 500 van het bedrijfsleven. Aan de slag gaan als Young Legal Interim Professional is de kickstart van jouw juridische carrière.

Juridisch medewerker (M/V)

Vanwege het vertrek van onze collega zoeken wij voor onze afdeling Juridische Zaken een Juridisch medewerker (M/V) Parttime (24-32 uur)

Interim Privacy Counsel

Wil jij bijdragen aan het vormgeven van het privacybeleid van de toekomst? Organisaties helpen om privacy te borgen in hun bedrijfsstrategie? Je continu blijven ontwikkelen op het actuele werkveld van privacy en gegevensbescherming? Dan ben je bij DPA Privacy op de juiste plek!

Senior Interim Privacy Counsel

Wil jij bijdragen aan het vormgeven van het privacybeleid van de toekomst? Organisaties helpen om privacy te borgen in hun bedrijfsstrategie? Je continue blijven ontwikkelen op het actuele werkveld van privacy en gegevens bescherming? Dan ben je bij DPA Privacy aan het juiste adres! DPA Privacy bemiddelt bij (internationale) bedrijven en (semi)overheidsorganisaties zowel op zzp-basis als op basis van detachering.

Blogs

Gezocht: tewerkstellingsvergunning voor vreemdeling. Standplaats: Bonaire

Carillion – wanneer was er een redelijke verwachting dat een insolvente liquidation of administration onvermijdelijk was geworden?

The true measure of a man…

Three billboards outside Ebbing, Missouri (verhaal voor slachtoffers)

The joy of work APK

Ruttes pragmatisme of idealen voor de 21e eeuw?

De online-advocaat

Snelrecht

Selectieve distributie

Wat ruist er in de verhoorkamer?

Mr. Online

nieuwsbrief@mr-online.nl

www.mr-online.nl

SHARE TWEET FORWARD