Geniet verstandig van de ZON!!

Ben jij op de hoogte van de UVA bescherming in producten?

Lieve , 

Nu de zomer voor de deur staat en we langzaam mogen gaan uitkijken naar de vakantietijd, komt als vanzelf het onderwerp ‘zonbescherming’ op de agenda.
De waarschuwingen voor gevaarlijke zonstraling vliegen ons om te oren!  
Zoals de meeste mensen weten, bestaat zonstraling niet alleen uit ‘zachte’ stralen die je een opgewekt humeur en Vitamine D opleveren.
De zon is ook verantwoordelijk voor een aantal zaken waar je huid minder blij van wordt! In dit bericht wil ik je wat meer vertellen over de zin en onzin van zonbescherming..

De zon zendt verschillende vormen van straling uit, namelijk UVA, UVB en Infrarood straling. Ik heb hier de aandacht voor de eerste twee stralingsvormen, omdat die de grootste impact hebben. Het belangrijkste verschil tussen UVA en UVB straling heeft te maken met de reis die ze in de huid maken. UVA straling dringt namelijk diep door in de huid, terwijl UVB straling in de bovenste huidlagen blijft.

Omdat beide stralingsvormen hun eigen nadelen hebben, is het belangrijk je tegen beide vormen te wapenen . Zo zorgt UVB-straling ervoor dat je huid verbrandt en dat je huidbarrière (beschermende laag op je huid) aangetast wordt. Hierdoor wordt de huid gevoeliger en zal de kans op irritatie en allergie toenemen.
UVA-straling op zijn beurt tast zowel het huid DNA als de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van nieuwe huid aan. Maar wellicht nog belangrijker, UVA-straling is een belangrijke veroorzaker van huidkanker.

Omdat veel zonproducten tot enkele jaren terug geen bescherming tegen UVA-straling bevatten, heeft de Europese Unie wetgeving gecreëerd die producenten van zonproducten verplicht, zowel UVA als UVB bescherming te verwerken in hun producten. Voorgeschreven is dat elk zonproduct minimaal 1/3 van de SPF factor aan UVA bescherming moet bevatten.

“Maar de SPF is toch de bescherming?” hoor ik je denken. Klopt en klopt niet! De SPF op een product geeft aan hoeveel bescherming tegen UVB straling er in een product zit. De UVA-bescherming moet los vermeld worden en dit kun je bijvoorbeeld tegenkomen als UVA Ultra 90%.
Staat er geen losse UVA-vermelding op een product? Dan mag je ervan uit gaan dat er maar 1/3 van de SPF aan bescherming tegen UVA-straling in zit.

Een klein rekenvoorbeeldje om dit duidelijk te maken: een SPF20 beschermt je voor 95% tegen UVB-straling. Maar als er geen verdere aanduiding van UVA-bescherming op de verpakking staat, geldt de wettelijke norm van 1/3. Dat betekent dat je slechts voor 1/3 x 95% = ca 32% beschermd bent tegen UVA-straling.

TIP: Kijk altijd hoeveel procent er aan UVA-bescherming in je zonproduct zit! Dan weet je zeker hoe intensief je beschermd bent tegen de schadelijkste straling.

Uiteraard werkt Clephar met de meest hoge bescherming voor UVA, UVA en infrarood straling zonder chemische filters!

Ik geef je daarom ook graag een korting om deze zonneproducten te kunnen proberen en wetende dat je een goed en gezond product op je huid aan brengt.
Kortingsactie:
Op 1 product €2,50 korting op 2 producten €7,50
 

Geniet vooral veel van de zon,
vergeet gewoon niet te smeren:-)

 

Warme, zonnige groetjes,

Suzanna

Element of Beauty

Dwarsweg 17

1394 AX Nederhorst den Berg

Noord-Holland

www.elementofbeauty.nl

SHARE FORWARD
MailerLite