Leefbewust update 9 juni

Inleiding

Beste lezer

Ik heb een beetje het gevoel dat de weken voorbij vliegen mede ook weer door de feestdagen waarbij je toch meer werk in de resterende werkdagen moet proppen maar ondanks wat lichamelijke tegenslag is het toch weer gelukt deze week.

Er was ieder geval genoeg nieuws, de meeste dagupdates hadden zo'n 200 nieuwtjes en videos en de column van deze week is ook weer ruim 10 pagina's geworden.

Heb je geen tijd voor de columns? Sla dan ieder geval de teksten op in één tekst bestand. Ik noem namelijk iedere week ook de interessante nieuwtjes van de week.

Wil je later iets terugzoeken dan is het handig om deze teksten in één bestand te hebben zodat je kunt zoeken met trefwoorden. En je kunt ze evt later ook weer als PDF file opslaan en weggeven aan vrienden of familie. Mijn huidige schema is nu uitgewerkt.

Ik verzend de dagupdates iedere dag rond 20.00 uur, de weekupdate wordt nu op de donderdagavond verzonden. Naast alternatieve TV op Youtube en Vimeo volg ik ook de Nederlandse omroepen en haal die krenten uit de TV pap en noem deze dagelijks op de site.

Een goed voorbeeld van deze week was een mooie uitzending over een boek uit 1515, Utopia. Ik heb dit verder uitgebreid besproken in mijn column en erg genoten van deze documentaire.

En deze week op kijkbewust.com nog een video geplaatst waarin je goed kunt zien hoe CNN fake nieuws produceert. Net zoals veel TV programma's wordt er steeds meer nieuws voorgekookt en heeft men graag de informatiestroom gecontroleerd in handen. 

En je ziet ook overeenkomsten qua demoniseren van stoffen die belangrijk zijn voor het leven. Naast cholesterol is CO2 dat zorgt voor plantengroei de boosdoener in het milieu. Maar zoals iemand deze week al zei, we moeten de global warming los gaan koppelen van milieuvervuiling.

Want over het laatste is geen discussie, dat is een snel groeiend probleem dat heel snel moet worden aangepakt want we stikken in ons eigen vuil en zadelen volgende generaties met een dure erfenis op.

Als laatste nog iets dat ik met je wil delen, er is blijkbaar in 2013 al een verband aangetoond tussen lood, mobiele telefoons en ADHD bij kinderen:

Link

Weer een voorbeeld die laat zien dat je ziek kan worden door een stapeling van zaken....... 

Veel lees- en kijkplezier

Ron Fonteine

Artikelen deze week

Lezingen en cursussen

Data exclusief voor de Leefbewust leden

Populair in onze webwinkel

De kosmos vandaag

Gezocht vrijwilligers

Wil je ook mee helpen met het vertaalwerk van Engelstalige artikelen of samenvattingen maken van korte videos, email ons dan. 

Nuttige links

Facebook Twitter Website
Iedere werkdag de laatste nieuwtjes per email
Editor Ron Fonteine
ugamedia@wirehub.nl
0346-330038 (ma-vr)

UGA media

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze dagelijkse update met nieuwtjes, dit kan ieder moment gestopt of weer gestart worden. Voel je vrij ons interessante links door te sturen voor de volgende update.

Je kunt je hier afmelden