Het laatste nieuws van Mr.

DE WOLFF: ‘MINDER CONSERVATISME S.V.P.’

Advocaten moeten niet bang zijn voor experimenten om de rechtspleging te vernieuwen, stelt hoogleraar advocatuur Diana de Wolff (Universiteit van Amsterdam). En cliënten mogen best wat mondiger worden. Dat zijn ze wel als ze een auto kopen. “Ik maak geen vrienden met de vergelijking tussen een advocaat en een autoverkoper, maar met beiden kun je onderhandelen en duidelijke afspraken maken”, aldus Wolff in een interview in het nieuwe nummer van Mr.

Lees meer

‘GRAPPERHAUS? NORMALE ADVOCATENPRAKTIJK’

Heeft minister Grapperhaus in zijn hoedanigheid van advocaat de rechter in een ontslagprocedure misleid en daarmee de belangrijke Gedragsregel 30 geschonden? Ja, meent de fiscalist Karim Aachboun die na een conflict met zijn werkgever KPMG de laan werd uitgestuurd. Nee, is de stellige overtuiging van Grapperhaus’ advocaat mr. Willem van Baren. “Grapperhaus heeft op volstrekt normale wijze stukken overlegd en heeft die in zijn commentaar hooguit wat aangesterkt. Dat is normale advocatenpraktijk.”

Lees meer

EERSTE DIGITALE CIVIELE ZAKEN AFGEROND

De eerste digitale civiele zaken binnen het project KEI zijn afgerond. De Raad voor de rechtspraak bevestigt na vragen van Mr. dat meerdere zaken in de arrondissementen Gelderland en Midden-Nederland tot een vonnis of een schikking hebben geleid.

Lees meer

WELKE KOSTEN BRENGT UW BANK IN REKENING VOOR UW BELEGGINGEN?

Ingezonden Mededeling
Voor u € 350.000 of meer via een bank gaat beleggen, is het goed dat u weet hoe ze te werk gaan. Download het rapport waar de banken bang voor zijn.

Klik hier om uw rapport te downloaden!

FORSE KLAP VOOR E-COURT

Het digitale scheidsgerecht E-Court heeft een nieuwe forse klap te verduren gekregen. De kantonrechters hebben besloten voorlopig geen executoriale titels meer te verlenen voor arbitrale vonnissen van E-Court. Daardoor missen deze vonnissen rechtskracht en kunnen dus niet door deurwaarders worden geëxecuteerd.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: CHRISTIAAN DE BRAUW

Mr. van de week is Christiaan de Brauw. De advocaat van Allen & Overy schreef het boek ‘Overnames van beursvennootschappen’, over beursovernames in het Nederlandse stakeholdermodel anno 2018.

Lees meer

ALLES WAT U MOET WETEN OVER EFFECTIEF VERHOREN

Ingezonden Mededeling
In uw werk verhoort u regelmatig getuigen en verdachten. Maar hoe doet u dit zo effectief mogelijk, en hoe voorkomt u veelgemaakte fouten? Het CPO organiseert op 5 en 6 april de masterclass 'Strafrechtadvocaat in verhoor' (16 PO-punten). De combinatie van gerichte kennisoverdracht en intensieve oefening maakt deze verdiepingscursus uniek in Nederland.

Schrijf u in

OVERSTAP VAN DE WEEK: ANDREI BABIY

Overstap van de week is Andrei Babiy. Babiy is per 1 februari als partner begonnen bij de praktijkgroep Banking and Finance van Taylor Wessing in Amsterdam. Hij is afkomstig van Linklaters.

Lees meer

INSCHRIJVEN LEGAL TECH STARTUP AWARDS

De inschrijving voor de Legal Tech Startup Awards 2018 is geopend. Technologische startups met potentie voor de juridische sector kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘DE 403-VERKLARING’

Ingezonden Mededeling
Er is grote onrust ontstaan over een klein zinnetje in het jaarverslag van Shell. Tweede Kamerleden, Groningers en andere betrokkenen uiten op sociale media hun ongenoegen over het intrekken van een zogeheten 403-verklaring, waardoor Shell niet langer aansprakelijk zou zijn voor de schulden van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Maar is dat wel zo slecht als het klinkt?

Lees meer

STILSTAAN BIJ MOEDIG OORLOGSARREST

Om stil te staan bij het befaamde oorlogsarrest ‘Om des gewetens wille’ houdt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in Leeuwarden op 10 maart een conferentie.

Lees meer

STRENGER OPTREDEN TEGEN DEALS

Mededingingsautoriteiten hebben vorig jaar wereldwijd vaker ingegrepen dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek van advocatenkantoor Allen & Overy naar de impact van mededingingsautoriteiten op fusies en overnames in 2017.

Lees meer

BIJ KLAVERBLAD ZIJN JURIDISCHE VRAAGTEKENS VOOR KLANTEN SNEL INGEVULD.

Ingezonden Mededeling
Ilse Klaassen is arbeidsrechtjurist bij Klaverblad Verzekeringen. Ze koos heel bewust voor de verzekeraar uit Zoetermeer: ‘Het menselijke en persoonlijke staat altijd voorop. Dat voel je door de hele organisatie heen. Mijn collega’s zijn open en niemand doet zich anders voor dan hij is. Het is voor mij een prettige omgeving waar ik in alle vrijheid mijn werk kan doen. De telefoon gaat hier niet vaker dan drie keer over. Binnen die tijd moet iemand een specialist aan de lijn krijgen. Alles draait hier om onze klanten.’

Lees meer

‘VONNISSEN MOETEN BEGRIJPELIJKER’

Vonnissen kunnen en moeten begrijpelijker. Dat schrijft onderzoeker Marijke Malsch (Nederlands Centrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving – NSCR) in een overzichtsartikel in tijdschrift Trema.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Casemanager Omgevingsverzoeken WABO

Professional gezocht voor beantwoording klantvragen en afhandelen van omgevingsvergunningen. Wij zijn dus op zoek naar jou!

Algemeen juridisch adviseur (24-36 uur per week)

Voor het team Juridische Zaken zijn wij op zoek naar een Algemeen juridisch adviseur (24-36 uur per week).

Juridisch adviseur en secretaris van de bezwaarschriftencommissie (24-36 uur per week)

Voor het team Juridische Zaken zijn wij op zoek naar een Juridisch adviseur en secretaris van de bezwaarschriftencommissie (24-36 uur per week)

Coördinator cluster Integere Overheid

Mr. Online

nieuwsbrief@mr-online.nl

www.mr-online.nl

SHARE TWEET FORWARD