Zadnje Sveže novice, potem pa vse po novem bo!
                                                           

Zabojčkove Sveže novičke

Zdaj bomo hranili božičke in dedke mraze in sami sebe in bomo ob koncu decembra - ki ni več čas adventa, ampak čas dirkanja - mogoče končno imeli več časa, da se ustavimo in pogledamo življenje, kam že gre.
Želimo vam, da boste našli čas, da boste res počasi in v miru uživali praznični čas in na prav tak način pripravljali dobro hrano, da boste dolgo in dobro živeli (glej spodaj).
Da vam bo laže, v vaš zabojček zložite res veliko raznovrstne, okusne hrane.
A naprej posebno obvestilo:

Božične počitnice

V četrtek 22. decembra bomo letos zadnjič razvažali zabojčke:
Prvič v novem letu v torek, 3. januarja, in potem spet v četrtek, 5. januarja (če pozorno berete, nas ne bo en teden, med božičem in novim letom).
In potem spet do konca, vsak ponedeljek in četrtek. 

Zdaj pa nazaj k hrani:

Zadnji kakiji

Ta teden se zadnjič vidimo z Markom iz Goriških Brd, potem pa tja do maja, do češenj nič več. Na stran so dali zadnje letošnje kakije, za vas.
Na začetku meseca je kazalo, da bodo kar šli vsi hitro in naenkrat, pa so prav vzorno počakali do konca leta.

 

Je čas božiča in je čas novega leta

Če bi radi dobro in malce posebno kuhali za praznike, priporočamo temnolistni ohrovt  (kot ohrovt prav pridno počaka nekaj dni). Hvalijo ga največji kuharji (in mu rečejo kar cavolo nero).
Furlanski listnati brokoli pa priporočamo bolj za božično večerjo (kosilo, zajtrk, malico), ni, da bi ga dlje hranili (ker je ene sorte brokoli).

Imamo pa še raznovrstno domačo svežo in kisano zelenjavo, sadje, sokove, moke, jajca, mleko - pa nam se zdi prav vse, kar rabite za dobro kuho.

Sočne pomaranče

Pomaranče so bile doslej res pravljično velike, skoraj kot lubenice, a bile tudi enako pravljično sočne (sedem junakov se je napojilo iz ene same). Priporočamo!

Zadnje zelenje

Romana se smehlja, kaj se ne bi - letos ima res lep zelen radič, krhek in slasten, in ima ga prav do zdaj - pogosto so ga pojedli radičožeri bambiji, pokril sneg ali v zemljo zvlekli radičežeri voluharji. Letos ne.
Tudi priporočamo!

Časa kot želite!

Pokopališča so polna nepogrešljivih - rek nam je v prijazen opomin, da zdaj smo, jutri nas pa ni (in da bo življenje teklo, ah, pustimo to).
Želimo vam, da boste poleg dobre hrane (če ste med onimi, ki tole berete in naročate zabojčke - o, slavimo in hvalimo vas!) posvetili čas življenju, kot si ga želite.
Če boste tako živeli, se boste bolje počutili, dlje živeli (tako znanstveniki po obisku v Italiji) in tako dlje naročali zabojčke (če pa jih ne, lahko kar pozabite vse skupaj, ni sile).
Mogoče je tole že kar novoletno voščilo, če se pa spomnimo kaj boljšega, vam pa pišemo.

Veseli bomo vašega naročila za praznične jedi (da bomo dolgo živeli in da nam bo vsem dobro). 

vaši zeleni zabojčkarji

 

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

LIKE TWEET FORWARD