Het laatste nieuws van Mr.

TOP 50 VAN DE NEDERLANDSE ADVOCATUUR

Ook dit jaar presenteert Mr. het overzicht van de top 50 van advocatenkantoren in Nederland, gemeten naar het aantal advocaten op 1 januari 2018. Van een stijgende lijn, zoals in de jaren 2015, 2016 en 2017, is nauwelijks meer sprake. In totaal steeg het aantal advocaten in de top 50 van 4404 naar 4414 advocaten, een toename van slechts 0,2 procent.

Lees meer

‘GUERRILLAMARKETING’ ERGERT ADVOCATEN

Een zogeheten guerrilla-actie van recensiesite Advocaatscore.nl roept weerstand op bij de advocatenkantoren die werden ‘overvallen’ op dinsdag 6 en woensdag 7 februari. “Het is dat ik zelf in de Reclame Code Commissie zit,” zegt senior counsel Ewout Jansen van Lean Lawyers in Utrecht. “Anders zou ik overwegen een klacht in te dienen.”

Lees meer

WEER GEDOE OVER VONNISSEN E-COURT

Zijn alle vonnissen van het digitale scheidsgerecht e-Court in strijd met een belangrijk arrest van de Hoge Raad en dus ongeldig? Ja, concludeert de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR/Sociaal Werk Nederland). Nee, houdt directeur Erik Hanenburg van e-Court vol.

Lees meer

WELKE KOSTEN BRENGT UW BANK IN REKENING VOOR UW BELEGGINGEN?

Ingezonden Mededeling
Voor u € 350.000 of meer via een bank gaat beleggen, is het goed dat u weet hoe ze te werk gaan. Download het rapport waar de banken bang voor zijn.

Klik hier om uw rapport te downloaden!

ADVOCAAT: VOORAL FINANCIËLE SOFTWARE

Advocaten gebruiken softwareproducten vooral voor financieel management en documentmanagementsystemen (DMS). Pas daarna komen management van cliëntrelaties, documentworkflow en de integratie van KEI (digitaal procederen). Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse advocaten in opdracht van WoltersKluwer.

Lees meer

EERSTE NIET-JURIST IN COLLEGE VAN PG’S

Marjolein ten Kroode wordt als procureur-generaal bedrijfsvoering de eerste niet-jurist in het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De benoeming gaat in per 1 juni 2018.

Lees meer

DEALMAKER VAN DE WEEK: CRISTINE BRINKMAN

Dealmaker van de week is Cristine Brinkman (Osborne Clarke), adviseur van het in 2004 opgerichte Calco Group, een Nederlandse leverancier van geoutsourcete IT-wervings- en trainingsdiensten aan blue chip-bedrijven in met name de financiële en verzekeringswereld. Via een managementbuy-out heeft investeerder Inflexion Private Equity Partners een meerderheid van de aandelen verkregen.

Lees meer

LEES HOE BLOCKCHAIN EN SMART CONTRACTS UW BEROEP VERANDEREN

Ingezonden Mededeling
Met de komst van blockchain-technologie krijgen smart contracts een nieuwe betekenis voor de beroepsgroep van juristen en advocaten. Hoe voorkomt u dat u straks wordt verrast en overrompeld door smart contracts? Lees het interview met Renz Millenaar van Axveco.

Bekijk het interview

MR. VAN DE WEEK: ANNET KOSTER

Mr. van de week is Annet Koster. De juriste, op dit moment directeur bij MKB-Nederland, wordt op 1 maart directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: ELISA BENHAIM

Overstap van de week Elisa Benhaim. Benhaim (33) is per 1 februari als partner aan de slag gegaan bij De Haas Advocaten in Rotterdam. Daarmee heeft zij, na negen jaar, Sjöcrona van Stigt advocaten verlaten. Benhaim is gespecialiseerd in bijzonder strafrecht.

Lees meer

RECHTER OF OFFICIER VAN JUSTITIE VOOR EEN WEEK?

Ingezonden Mededeling
HET KAN TIJDENS SUMMERCOURT!

De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie openen deze zomer opnieuw de deuren.

Lees meer

MEER SANCTIES TEGEN ‘FOUTE’ RECHTERS

Rechters kunnen in de toekomst ook berispt en geschorst worden. De Tweede Kamer heeft op 6 februari ingestemd met een wetsvoorstel dat de mogelijkheden verruimt om ongeoorloofd gedrag van rechters te bestraffen. De Rechtspraak pleit al langer voor zo’n wijziging en adviseerde eerder positief over het wetsvoorstel.

Lees meer

OOK JONES DAY IN BELEGGINGSPRAKTIJK

Advocaten timmeren steeds meer aan de weg met advies over beleggingsfondsen. Nadat AKD in januari aankondigde zijn beleggingsfondsenpraktijk in Luxemburg uit te breiden, start Jones Day in Amsterdam nu met een beleggingsfondsen- en vermogensbeheerpraktijk.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Jurist Handhaving

Wij zoeken een Jurist Handhaving voor maximaal 32 uur per week!

Ervaren Juristen Letselschade (32-40 uur per week)

Voor de afdeling Rechtshulp Letsel zijn wij op zoek naar (fulltime) professionals die het team letselschade willen komen versterken, op de locaties Amsterdam, Leusden, Roermond en Rotterdam.

Legal Counsel Benelux

Viacom is het grootste medianetwerk ter wereld, met 40 websites en miljoenen kijkers alleen al in de Benelux. Ons succes is gebouwd op sterke merken als MTV, Nickelodeon, Nick Jr., Comedy Central en Spike. Merken met spraakmakende shows, die stuk voor stuk inspireren, uitdagen en de grenzen opzoeken.

Mr. Online

nieuwsbrief@mr-online.nl

www.mr-online.nl

SHARE TWEET FORWARD