Bli ditt barns röst för klimatet

Vilken sommar! Vilket väder! Ja, på tal om väder (och klimat) så passar vi på att njuta lite extra dessa sista sensommardagar eftersom vi laddar för fullt inför höstens aktiviteter. Planer smids och snart börjar nedräkningen till valet 2014. Det betyder att vi har ett år på oss att dra åt tumskruvarna på alla politiker. Var dock lugn, Föräldravrålet kommer givetvis att fortsätta jobba, även efter valet. Har du tips på vad du tycker vi ska göra under hösten så hör gärna av dig på info@foraldravralet.se.

Rapportsläpp och höstplaner

Den 26 september släpps en internationell rapport i Stockholm av IPCC (The UN Intergovernmental Panel on Climate Change) som kommer berätta hur det står till med vårt klimat egentligen. Vi kommer givetvis följa detta och se till göra vår röst hörd nu när världens blickar vänds mot Sverige. Vi kommer bland annat att finnas med i en klimatdemonstration som anordnas den 28 september i Stockholm. Vi hoppas att fler Föräldravrålare runt om i landet vill skapa lokala aktiviteter. Mer om detta snart. Vi kommer fortsätta fokusera på att växa oss större och starkare, släppa fler fantastiska bloggar (se nedan) och givetvis följa upp vår enkät. Speciellt med de partier som inte svarat ett entydigt JA på frågan om de tänker prioritera klimatet. Och i december firar vi att vi fyller ETT ÅR!

Gör som Helena, Daniel och Stefan

Vrålbloggen är ett av våra främsta verktyg för att nå ut till fler och hålla klimatfrågan levande i etern. Vi har haft en fin blandning av bloggare, från kändisar till "vanlit fölk", och vi hoppas du kommer fortsätta sprida dem under hösten. Sitter du kanske själv vid pennan? Skriv en personlig text och skicka in den till Vrålbloggen, ca 2500 tecken, till info@foraldravralet.se.

Brev från Almedalen

Under Almedalsveckan fanns vi på plats i Visby. Vi hade ett tält där vi samlade namn (hej 400 nya vrålare!), handavtryck, delade ut armband och diskuterade klimatet. På vårt seminarium "Hur kan vi få politikerna att prioritera klimatet?" bjussade vi på närproducerade ekologiska mackor. Tack särskilt till er gotländska vrålare som gjorde detta möjligt! Höjdpunkten var när vår Idah Magnusson bjöds in att vara med i SVT och grilla Mikael Damberg från socialdemokraterna (inslag börjar vid 1.13). Nästa år gäller det, så då vill vi satsa ännu större i Almedalen. Har du intresse av att delta eller vara med och planera - mejla på event@foraldravralet.se.

Vi behöver fler aktiva vrålare

Vi behöver hjälp med allt från att hitta bloggare, planera politisk påtryckning, bistå med tekniska webblösningar, ordna aktiviteter, föreläsa, skriva debattartiklar, starta lokalgrupper och tipsa media om att Föräldravrålet finns. 

Alla som delar vårt mål att politikerna måste göra klimatet till första prioritet är mycket varmt välkomna! Hör av dig.

3 saker du kan göra nu
  1. Skriv en personlig blogg och skicka den till oss.
  2. Tipsa oss om något du tycker vi borde göra under hösten.
  3. Bli aktiv i Föräldravrålet (du kan göra precis så mycket eller lite du vill).

Som vanligt når du oss på: info@foraldravralet.se

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.

Hälsningar från Jennie, Andreas, Kajsa, Johan, Frida, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

P.S. Nu är vi över 15 000 beslutsamma som vrålar för att våra politiker ska prioritera klimatfrågan!

Vi är en grupp av oroade men beslutsamma föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för 2014 och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan.

 

Som du kanske vet drivs Föräldravrålet helt ideellt men vi är tacksamma för alla bidrag, stora som små, till PG: 1647943-8.

 

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.