Rydbo Saltsjöbads nyhetsbrev

Nyhetsbrev # 5 - 1 september 2017

Bryggupptagning 16 september

Hösten närmar sig och det är dags att stänga igen Stora Badet. Lördagen den 16 september kl 10.00 samlas vi för att ta upp bryggor etc samt städa av området. Missa inte tillfället att träffa andra boende i vårt område!  Välkomna!

Bryggförening #1 - under byggnation

Första bryggan som byggs på föreningens mark är nu ett faktum! 10 medlemmar har tillsammans bildat en bryggförening och kan i början på september se fram emot att projektet är klart! Grattis!

Tillfällig fartbegränsning vid fotbollsplanen

För er som undrar varför "betongsuggorna" står vid fotbollsplanen så kan vi meddela att de står där högst tillfälligt. De har flyttats från sin plats på Rydbo Saltsjöbads väg då den vägen behöver repareras!

Vägbelysning

Lagom till höstmörkret kommer vi under september månad sätta upp fem belysningsstolpar i området. Allt enligt årsmötets beslut. Tillfrågade fastighetsägare som bidrar med el (naturligtvis mot ersättning) till belysningen har varit väldigt tillmötesgående. Det tackar vi för!

Som vanligt har hunden på bilden inget med texten att göra!

Uppmaning till hundägare

Vi har fått in klagomål från boende i området som inte uppskattar att lösa hundar springer in på deras tomter. Vi ber er hundägare att respektera detta och försöka hålla uppsikt över era hundar. Skulle din hund - mot förmodan - springa in på en grannes tomt - kontrollera då att den inte lämnar några "spår" efter sig. 

Läs mer vad som gäller på Naturvårdsverkets hemsida!

Simskola igen!

I Rydbo Saltsjöbad har vi haft simskola och avslutande simpromotion i över 50 år och vi ser gärna att denna tradition får leva vidare, så därför kommer vi försöka igen nästa år!

Information om hur du gör för att anmäla ditt intresse kommer att gå ut tidigt under 2018. Simskolan är inte bara ett tillfälle för barn att lära sig vattenvana eller att simma - det är också ett sätt att träffa andra barn i området!

Styrelsen i augusti genom Marianne Lidbrink

Rydbo Saltsjöbads Väg & Fastighetsägareförening

Mer information finns alltid på www.rydbosaltsjobad.se eller på vår Facebooksida