Zabojčkove Sveže novičke

Veseli smo, da lahko začenjamo novo leto, še kar zdravi, čisto živi in zadovoljni z življenjem (kar vključuje tudi zmerno zadovoljstvo z opravljenim). Želimo vam, da ste tudi vi tako nekako in da bomo vsi skupaj lahko tako rekli tudi konec tega leta (dodajamo pa še nekaj naših kmetov, ker čisto zares so pa oni naše zvezde, brez katerih takih zabojčkov ne bi bilo).

Zima je, kardij je (tudi bodež imenovana)

Zdaj že vemo, ko pritisne zima, beneški kmetje naberejo tudi kardij. Prav posebna reč, izgleda kot artičoka, užiten je odebeljeni del listov, pripravimo ga lahko kot por. Po angleško cardoon (za še več receptov).
Gotovo taka zelenjava, da jo moraš poskusiti (in potem ti je všeč ali pa ne, taka je). Primerna za ponovoletna praznovanja (v smislu in zdaj nekaj popolnoma drugega).

Zima je, zimske radosti

Ker je zima, imamo raznovrstne zimske radosti (razen snega) - vse zelenjave in sadje, ki pritičejo takemu času. Poglejte in naročite - raznovrstnost je velika (kaj bi jedli plastičen paradižnik leto in dan).

Pisana kvinoja s temnolistnim ohrovtom in granatnim jabolkom

Limetke so iz zabojčkovih dobrot pripravile praznično izgledajoče, pa vendar (z mislijo na novoletne zaobljube) nekoliko lažje  in nežnejše do želodca.

Nova marketinška dogma je, da se o pesticidih v konvencionalni hrani ne govori - tudi ko prodajaš ekološko hrano ne. Nam se to zdi zatiskanje oči. Nam se zdi kar pomembno, da vam takole sempatja povemo, da je ekološka hrana koristna tudi zato, ker so v konvencionalni  in integrirani hrani (tudi v lokalno pridelani in slovenski in sploh čisto nacionalno domorodski) pesticidi in nam se to ne zdi koristno.

Želimo vam poln zabojček dobrih, ekoloških pridelkov, to vam želimo v prvem letošnjem tednu!

vaši, zimzeleni zabojčkarji

 

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

LIKE TWEET FORWARD