En liten film om ett stort problem

Känner du fortfarande att du behöver mer kött på benen inför valet? Perfekt – man kan aldrig bli för påläst. Vi vill ge alla vrålare chansen att ta ett välinformerat beslut på söndag, och därför har vi ägnat den senaste tiden åt att undersöka politikernas klimatengagemang.

I denna lilla film får du en enkel och tydlig bild av hur partiledarna tänker kring en omställning från kol- och oljeberoende till ett grönt, klimatneutralt samhälle.

Föräldravrålets klimatexpert Anders Wijkman granskar politikernas uttalanden och förklarar så att det blir lätt även för oinsatta att förstå.

Du kan titta på filmen HÄR!

Gillade du filmen? Ännu mer kritisk granskning hittar du i vår förra film.

Öppet brev till partiledarna inför EU-valet 2014

Filmerna är dock inte enbart till för att sprida information till er väljare. De är även i allra högsta grad skapade för att sända ett budskap till politikerna. Ett budskap gällande deras engagemang i klimatfrågan.

I ett öppet brev, som idag skickas till riksdagens alla partiledare, länkar vi till båda våra filmer. Vi uppmanar även beslutstagarna, ännu en gång, att prioritera klimatfrågan, med hänvisning till det stora väljartryck som denna fråga faktiskt har i ryggen. Du kan läsa brevet HÄR!

Att försöka påverka politikerna i klimatfrågan är ett ständigt pågående arbete, och tack vare stödet från alla er beslutsamma föräldravrålare gör vårt arbete skillnad!

3 saker du kan göra nu:
  1. Titta på filmen!
  2. Läs det öppna brevet!
  3. Sprid dem till vänner och bekanta!

Som vanligt når du oss på: info@foraldravralet.se

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.

Hälsningar från Andreas, Frida, Jennie, Johan, Kajsa, Niki, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

P.S. Nu är vi nästan 23 000 som vrålar för att våra politiker ska prioritera klimatfrågan!

Vi är en grupp av oroade men beslutsamma föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för framtiden och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan.

 

Som du kanske vet drivs Föräldravrålet helt ideellt men vi är tacksamma för alla bidrag, stora som små, till PG: 1647943-8.

 

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.