5 av 8 riksdagspartier vill ge klimatfrågan högsta prioritet

Nu har alla partier har svarat på vår enkät. Folkpartiet, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet svarade entydigt JA på frågan om de tänker göra klimatfrågan till högsta prioritet. Självklart är detta bara startpunkten för oss Vrålare och nu gäller det att hålla pressen uppe och se till att detta omvandlas till klimatriktiga beslut. Det är också spännande läsning från Moderaterna som svarat både ja och nej. Läs mer på hemsidan.

Vilket VRÅL!

Tack för alla härliga foton och teckningar som ni lagt upp på Facebook under Stora Vråldagen i onsdags för att visa vilka det är vi vrålar för. Något man lätt kan glömma bort i klimatdebatten. Det är ju därför vi finns. Vi vill se till att det är ansiktena på våra barn politikerna har i bakhuvudet när de fattar beslut. Här är några av de finaste fina som vi vrålar för:

Ingen tårta med Fredrik

Tyvärr fick vi brev från Fredrik Reinfeldts kontor att det blev ett ”tack, men nej tack” till att tårtfika och diskutera klimatfrågor med Föräldravrålet. Vi hade ju som bekant utmanat honom under WWFs initiativ ”I will if you will” under Earth Hour häromsistens. Dock så har 6 andra personer som inte är Fredrik Reinfeldt antagit utmaningen. Vilka de är förblir ett mysterium...

Vi vrålar med de unga – Klimatskriket 4 maj

Det nystartade ungdomsinitiativet PUSH Sverige och Fältbiologerna har tagit initiativ till ett klimatskrik utanför Rosenbad i Stockholm den 4 maj. Vi hoppas många Vrålare vill hänga på. Efteråt tar vi en fika tillsammans. Du kan också delta genom att skicka in ditt eget klimatvrål. Låt gärna en Föräldravrålsymbol synas. Kanske har du ett riktigt avgrundsvrål på lut? Eller ett vårskrik a la Ronja Rövardotter? Bebisvrål, hårdrocksvrål, ja alla sorters vrål är välkomna.

Beställ en vårfin Föräldravrålströja

Nu kan du äntligen beställa en fin ekologisk Föräldravrålettröja eller kasse som du kan bära dina varor i när du går och handlar. Ooh-la-la! Tröjan och kassen kommer från Slipskungen/Earth Positive och har noll klimatpåverkan vid tillverkningen. Denna vända måste du beställa innan 4 maj, så skynda dig nu!

Ragg på Gotland?

Känner du någon som kan hjälpa till med Föräldravrålets närvaro vid Almedalsveckan i sommar? Nu letar vi folk till vår arbetsgrupp. Hör gärna av dig till info@föräldravrålet.se

Tre saker du kan göra nu:

1. Beställ din Föräldravrålettröja innan 4 maj!
2. Läs och sprid Flora Hajdus blogg om att vråla för de barn som drabbas hårdast av klimatförändringarna.
3. Häng med å stötta våra ”småsyskon” i PUSH Sverige den 4 maj i Stockholm och skicka in ditt Föräldravrål.

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.


Varma hälsningar från Jennie, Andreas, Kajsa, Johan, Frida, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet


PS. Nu är vi fler än 12 000 människor som gillar Föräldravrålet. Full fart mot 30 000!

Vi är nu runt 30 föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för 2013 och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.