Dwang.eu Nieuwsbrief

22 maart 2017

In deze nieuwsbrief o.a.

  • De Dag van de Dwangstoornis
  • Oproep boek What's wrong wit me – Faces of the DSM

DE DAG VAN DE DWANGSTOORNIS

Het is half maart geweest, het begint nu op te schieten. We zijn al een heel eind met de organisatie van de Dag.

Het inschrijven is nu officieel begonnen. Meld je aan, toelating gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Het is belangrijk om de Dag onder ieders aandacht te brengen. We sturen eenmalig ook de abonnees van de mailgroepen Blogs en Professionals deze nieuwsbrief.

Je kunt helpen door deze nieuwsbrief in je netwerk door te sturen, deze flyer met programma op te hangen in de wachtkamer van je praktijk of instelling en de website op social media te verspreiden. Alle beetjes helpen! Heel hartelijk dank.

INFORMATIE DE DAG

NIEUWE WEBSITE

We hebben een nieuwe website speciaal voor de Dag om alle ontwikkelingen te presenteren en bij te houden, zie Dag van de Dwangstoornis.

 

PROGRAMMA

Het programma is bekend, er zullen echter nog wijzigingen ontstaan in sprekers en/of inhoud. Alle aanpassingen worden zo snel mogelijk op de website bijgewerkt.

 

SPREKERS EN LEZINGEN/WORKSHOPS

O.a. ervaringsdeskundigen Maaike van der Linden en Michiel Verheul, hoogleraren Gerrit Glas en Else de Haan en psychiaters Nienke Vulink en Menno Oosterhoff. Zij spreken o.a. over OCD, misofonie, Body Dysmorphic Disorder, trichotillomanie, dwang bij kinderen, CGT, klinische behandeling en intensieve thuisbehandeling. Informatie over alle sprekers en hun lezing/workshop is te vinden op deze pagina.

Naast informatie krijgen, is ook uitwisseling een belangrijk doel van de Dag. In de pauzes, een interactief panelgesprek en (anoniem) met je mobiel is daarvoor volop gelegenheid.

 

AANMELDEN

Binnenkort sturen we de deelnemers die zich aangemeld hebben via aanmelden@dwang.eu en 15 euro inschrijfgeld betaald hebben een link met een inschrijfformulier. Hierin kun je o.a. doorgeven aan welke workshops je wil deelnemen.

Als het inschrijfgeld een drempel voor je is, kun je het terugkrijgen op de dag zelf. Lees daarover meer op de website.

 

LIVESTREAM

Sommige mensen kunnen door hun problematiek niet bij de Dag aanwezig zijn. We proberen een livestream te realiseren zodat zij de lezingen thuis met een live verbinding toch kunnen volgen. Uiteraard zal het publiek in verband met de privacy niet in beeld komen.

 

SPONSORS

Wij zijn blij met de sponsors die ons helpen de Dag mogelijk te maken:

OPROEP BOEK WHAT’S WRONG WITH ME – FACES OF THE DSM

Voor zijn boek zoekt psycholoog/publicist Vittorio Busato mensen die door een psycholoog of psychiater met een stoornis uit de DSM zijn gediagnosticeerd en/of er al dan niet succesvol voor zijn behandeld en daar open en eerlijk over willen praten. Het plan is om een deel van de interviews ook op film op te nemen.

Voor de obsessieve compulsieve stoornissen zou het gaan om mensen met OCD, BDD, hoarding, trichotillomanie, skin picking en ook Gilles de la Tourette en persisterende motorische of vocale ticstoornis.

Lees meer over het project op deze website en neem contact op via mail v.busato1@chello.nl of telefoon 06-25056147.

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.

Dwang.eu

www.dwang.eu

info@dwang.eu

LIKE TWEET FORWARD