Nu är vi peppade!

Efter förra brevet fick vi in en hög med kreativa, smarta och roliga idéer. Superpeppande!

Vi har gått vidare med några av dessa och resultatet kommer ni få ta del av framöver...

Återigen tackar vi er för allt stöd, inspiration och tips, alltid lika roligt att ta del av!

Låt oss göra det svåra valet lätt

Om bara tio dagar smäller det – valen till riksdagen, landsting och kommun. Det känns lite pirrigt, eftersom det på sätt och vis är mållinjen för allt vårt arbete det senaste året.

Samtidigt är det säkert många som ännu inte riktigt bestämt sig för vad de ska rösta på. Att rösta är ju aldrig helt lätt. Temperaturen stiger även i valdebatterna och vi matas med löften om guld och gröna skogar från alla håll.

För att försöka underlätta en aning har vi några tips på vad du kan göra för att kanske få lite klarhet i djungeln. Tänk på att det finns klimatsmarta kandidater inom alla partier - det gäller bara att hitta sin personliga favorit! 

* Se Naturvårdsverkets film “När klimatet ändras” som ger en kortfattad och enkel inblick i vad klimatförändringarna beror på och vilka effekter vi kan vänta oss av dem.


- Nu vet du vilken valfråga som måste prioriteras.

* Ta en titt på de olika rapporter och barometrar, från bl.a. WWF och Naturskyddsföreningen, som vi samlat på denna sida.


- Nu vet du var de olika partierna står i denna fråga.

Om begreppen känns krångliga (det gör de oftast när politikerna snackar) så kan du även titta på Föräldravrålets film “Anders Wijkman granskar politikerna”. Wijkman förklarar klimatfrågan och dess aspekter så att man förstår!

Slutligen så vill vi än en gång tipsa om vår senaste film:

Klimatfällan - låna inte av barnen

En skoningslös klimatversion av TV-programmet Lyxfällan, som i detta nu sprids över internet och förhoppningsvis kommer att väcka en hel del engagemang i klimatfrågan och barnens framtid. Dela den gärna och hjälp oss sprida budskapet: fastna inte i klimatfällan – låna inte av barnen!

Vi hoppas att du känner dig lite klokare nu, och om du redan var säker på var din röst ska falla så kanske du känner någon annan som skulle kunna få glädje av ovanstående tips och länkar. Sprid gärna kunskapen – det är nu det gäller!

3 saker du kan göra nu:

1. Dela Klimatfällan i din blogg, på din Facebook, på din Twitter!

2. Gör något av de valtest som finns på nätet, t.ex. Valkompassen på svt.se och få en ännu klarare bild av vilket parti och vilken kandidat som ligger närmst just Dina åsikter och värderingar. 

3. Skriv en insändare inför valet till en lokaltidning på din ort - lokala röster får inte underskattas!

Som vanligt når du oss på: info@foraldravralet.se

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Vi är nu över 23 000 som vrålar för att våra politiker ska prioritera klimatfrågan. Med exakt en månad kvar till riksdagsvalet känner vi oss starkare än någonsin!

Hälsningar från Andreas, Frida, Jennie, Johan, Kajsa, Niki, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

Vi är en grupp av oroade men beslutsamma föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för framtiden och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan.

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.