Nyhetsbrev från GL Maskin & Verktyg · Juni-juli 2018

0

Outstanding produkt

SBF chuck från Stiefelmayer

– mycket lämplig för operation 20

Stiefelmayer är specialisten på unikt intelligenta chuckar för komplicerade bearbetningar. Dessa produkter, som gör oöverträffad nytta i tiotusentals verktygsmaskiner världen över, garanterar en säker uppspänning även när godsets anatomi är besvärligt eller materialet sårbart. Ett utmärkt exempel på dessa innovativa lösningar är SBF-chucken.

En vanlig 3-backschuck arbetar radiellt varvid ämnet pressas bort från chucken. SBF däremot arbetar axiellt och drar ner ämnet som ska bearbetas med ämnesanslaget för att säkra nollpunkten. Det här gör SBF mycket lämplig för operation 20.

SBF-chucken finns i två modeller: en hydraulisk chuck för tunna, labila ämnen som är lätta att pressa sönder, och en mekanisk för övriga ämnen.

0

Elmia Verktygsmaskiner 2018

En förträfflig maskinmässa

(som förhoppningsvis lever vidare)

Elmia Verktygsmaskiner 2018 var inte bara en hotspot för utställare och besökare. Den fungerade också som en kristallkula som berättade om tillverkningsindustrins kommande vägval och framsynta investeringar i konkurrenskraftig teknik.

Eller kortare uttryckt: Det var en alldeles förträfflig mässa, där GL Maskin fick möjlighet att visa upp hela sitt kvalitetssortiment för gamla kunder och nya kontakter. Med tanke på det fina vädret var det imponerande att den lockade över 15 000 besökare. 

För den inhemska industrins skull hoppas vi att Elmia Vertygsmaskiner kommer att leva vidare i framtiden – men det är inte givet, dels med tanke på konkurrensen från de europeiska mässorna AMB och EMO, dels med tanke på vad det kostar att ställa ut. Det kan också bli så att fabriksbesöket ersätter mässan. Den aktiviteten är ofta lättare att räkna hem.

0

GDPR

Vår policy och våra rutiner

under nya dataskyddsförordningen

Kunderna är vår försörjning och vår glädje. Självklart behandlar vi deras personuppgifter med samma seriösa professionalism som vi i övrigt sköter vårt uppdrag, vilket i korthet innebär:

Insamlade personuppgifter används för att skicka ut information om våra produkter och tjänster som vi anser vara relevant för kunder, leverantörer och övriga branschkontakter, så till exempel detta nyhetsbrev, liksom inbjudningar till seminarier och mässor.

Lagrade personuppgifter används endast av oss och endast i ovan angivet syfte inom ramen för GDPRs säkerhetsrutiner. Du som finns i vårt kontaktregister kan när som helst avböja utskick eller helt sonika begära att alla dina personuppgifter raderas. 

0

Ny hemsida

Vår nya hemsida

gör det lättare att fokusera på rätt saker

Välkommen att besöka vår nya hemsida som sjösattes förra månaden. I allt väsentligt är innehållet detsamma som tidigare, men förhoppningsvis är materialet nu ordnat i en tydligare pedagogisk struktur – både mera lättnavigerad och mera lättläst – så att våra besökare snabbare hittar fram till rätt information.

Vi tar tacksamt emot eventuella synpunkter och förslag till förbättringar. 

0

Sommarkåseri

En familjevänlig fallossymbol

Enligt en populär föreställning är midsommarstången ursprungligen en fallossymbol som restes av våra forntida förfäder i samband med någon svettig, hednisk fruktbarhetsritual. Om inte annat bekräftas ju teorin av den synbara porträttlikheten med den anatomiska förlagan, vilket också gärna brukar påpekas av muntra typer när dagens barnfamiljer dansar runt den lövade stången och sjunger "Små grodorna".

Det här är en komisk historisk ironi, kan man tycka, som egentligen bara har en brist – den är inte sann. Midsommarstången har ett helt annat ursprung. Den är en kombination av två olika festtraditioner i medeltidens Centraleuropa: dels att skjuta prick med pilbåge på en fågelbild placerad i toppen på en stång, och dels att pynta byggnader – inklusive fågelstången – med blommor och blad i början av vårmånaden maj.

När många tyskar flyttade till Sverige under medeltiden tog de naturligtvis med sig sina seder och bruk, bland annat just majstången, som också anammades av svenskarna. Däremot fick man av praktiska orsaker – läs: det svenska klimatet – flytta den lövade stången från tidiga maj månad till midsommartid, då naturen bjöd på tillräckligt mycket grönt pynt.

GL Maskin & Verktyg AB

Telefon: 08-731 52 80

E-post: info@glmaskin.se

Hemsida: www.glmaskin.se

Du får det här nyhetsbrevet därför att du har registrerat dig på vår hemsida och/eller därför att ditt företag gjort inköp från oss.

Avsluta prenumerationen