Het laatste nieuws van Mr. - 8 mei 2018

BEDRIJFSJURISTEN KLAAR VOOR DE AVG?

Lang niet alle bedrijven zijn klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die 25 mei in werking treedt. Hoewel zij twee jaar de tijd hebben gehad om zich voor te bereiden op de nieuwe privacyregels, ziet het ernaar uit dat veel bedrijven de deadline niet gaan halen. Bedrijfsjuristen hebben hun handen vol aan de AVG. In een artikel in het nieuwe nummer van Mr., dat afgelopen vrijdag verscheen, vertellen enkele bedrijfsjuristen over hun AVG-aanpak.

Lees meer

NEDERLAND ZET RELATIEF WEINIG KROONGETUIGEN IN

Vergeleken met andere landen zijn de barrières in Nederland om tot inzet van kroongetuigen te komen hoog. Dat concluderen Leidse rechtsgeleerden in het vandaag verschenen onderzoeksrapport Collaboration with Justice in the Netherlands, Germany, Italy and Canada. Het rapport laat zien hoe kroongetuigen in deze vier landen worden geworven en de eisen die aan hun inzet worden gesteld.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: JESSE VAN MUYLWIJCK

Mr. van de week is Jesse van Muylwijck. Hij is de tekenaar van De Rechter, de strip die zijn 25-jarig jubileum viert.

Lees meer

INTEGRITEITSDAG OP 25 MEI: HOE VOORKÓMT U ONETHISCH GEDRAG

Ingezonden Mededeling
Onder druk van samenleving, incentives en hoge werkdruk overschrijden we grenzen, maar ook regels en juridische constructies kunnen goed gedrag juist tegenwerken. Dit congres focust op hoe u onethisch gedrag en handelen voorkomt! Met topadvocaat Jonathan Soeharno, Jeroen Smit, Kees Vendrik, Margriet Sitskoorn en acteur Gijs Scholten van Aschat. Kom 25 mei naar de integriteitsdag Leiding & Verleiding!

Bekijk programma

RSJ ONTVANGT STEEDS MEER SPOEDZAKEN

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming heeft in 2017 fors meer ‘schorsingszaken’ afgehandeld dan voorgaande jaren. Dit betreft zaken waarin van de RSJ met spoed een reactie wordt gevraagd. In 2017 waren dat er 1358, vier jaar geleden nog maar 1058.

Lees meer

ACHT STARTUPS IN HALVE FINALE LEGAL TECH AWARDS

De acht halve finalisten, die meedingen naar de Legal Tech Startup Awards 2018 zijn bekend. Op 24 mei 2018 proberen zij in het gebouw van de Raad van State een finaleplek te bemachtigen.

Lees meer

12 MAANDEN ONBEPERKT CURSUSSEN VOLGEN VOOR EEN VAST BEDRAG!

Ingezonden Mededeling
“Ik heb keuze uit een ruim aanbod op prettige locaties. Dan is de keuze voor de PO Deal snel gemaakt.” Amanda de Waal, Advocatenkantoor De Brabantse Wal. Ruim 600 klanten gingen haar voor, bekijk de voordelen!

Lees meer

NOTARIAAT WIL OOK MEDIATION VÓÓR HET HUWELIJK

In een brief aan de Commissie Justitie & Veiligheid van de Tweede Kamer heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gewezen op de mogelijkheden van premarital mediation. Om deze vorm van mediation aantrekkelijk en toegankelijk te maken, zouden de kosten fiscaal aftrekbaar moeten worden gemaakt.

Lees meer

MINISTER DEKKER OVERWEEGT INZET ‘MKB’-RECHTER

Er is behoefte aan een ‘MKB-rechter’ die in samenspraak met partijen probeert een geschil zo goed mogelijk en finaal op te lossen. Dat is een van de experimenten die minister Dekker (Rechtsbescherming) wil opzetten. De procedure voor de MKB-rechter brengt de voordelen van het kort geding en de bodemprocedure samen.

Lees meer

PLEIT2018 LAAT ‘KANTOOR VAN DE TOEKOMST’ ZIEN

Met en cybersecurity wake-up call zal PLEIT2018 op 5 juni van start gaan. De zesde editie van dit evenement biedt juridische professionals de mogelijkheid om op één dag op de hoogte te worden gebracht van relevante ICT-ontwikkelingen.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Stage Online Marketing bij DPA Group N.V.

Wil jij ervaring opdoen in de wereld van Digitale Strategieën, Online Marketing en Communicatie? DPA Professionals biedt een leerzame stage op het gebied van Online Marketing en Sociale media. (vanaf september 2018) Het bericht Stage Online Marketing bij DPA Group N.V. verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Stage Online Marketing bij DPA Group N.V.

Wil jij ervaring opdoen in de wereld van Digitale Strategieën, Online Marketing en Communicatie? DPA Professionals biedt een leerzame stage op het gebied van Online Marketing en Sociale media. (vanaf september 2018) Het bericht Stage Online Marketing bij DPA Group N.V. verscheen eerst op Jbmatch.nl.

DPA’s Interim Legal Counsel

Heb jij werkervaring als advocaat en ben je op zoek naar een volgende stap in je carrière? Kom dan werken bij DPA Legal als Interim Legal Counsel! Het bericht DPA’s Interim Legal Counsel verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Fraude van materieel belang

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.