Het laatste nieuws van Mr. - 17 april 2018

VERDIENMODEL REGIONALE KANTOREN ONDER DRUK

Veel regionale advocatenkantoren worstelen met hun concurrerend vermogen. Ook is lang niet altijd duidelijk waarin ze precies onderscheidend zijn. Daarmee staat hun verdienmodel steeds verder onder druk. Dit blijkt uit een analyse van Venturis Consulting Group, die vandaag is verschenen.

Lees meer

DEKKER LEGT DIGITALISERING RECHTSPRAAK STIL

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de digitalisering van de rechtspraak tot nader order stilgelegd.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: JELLE KLAAS

Mr van de Week is Jelle Klaas (1980), jurist bij mensenrechtenorganisatie Public Interest Litigation Project (PILP). Met een groep maatschappelijke organisaties dagvaardde op 27 maart de Nederlandse staat om het Systeem Risico Indicatie, kortweg SyRI, van tafel te krijgen.

Lees meer

MOOIE VACATURES BIJ LEGADEX: DE NUMMER EEN LEGAL SERVICE PROVIDER

Ingezonden Mededeling
Met ons jonge en enthousiaste team van legal professionals werken we (vanuit ons kantoor in Amsterdam én op locatie) voor vooraanstaande internationale bedrijven in verschillende sectoren. De nadruk ligt op corporate juridisch werk en M&A-transacties. Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Legadex? We maken graag kennis met je!

Bekijk onze huidige vacatures hier.

RECHTBANK WIL UITBREIDING PROEF SPREEKUURRECHTER

De proef met de spreekuurrechter in Noord-Nederland loopt na anderhalf jaar ten einde. De rechtbank spreekt van een succes en pleit voor doorontwikkeling van het project elders in Nederland.

Lees meer

DE REM ZIT ER DUIDELIJK OP

Strafpleiter Gerard Spong en misdaadverslaggever Peter R. de Vries bundelden hun mail-correspondentie in het boek PS: dit is vertrouwelijk. Strafrechtadvocaat Thomas Felix las het op verzoek van Mr., en trof weinig spannende geheimen aan.

Lees meer

RAAD VAN STATE: BURGER MOET FOUTEN KUNNEN MAKEN

Net als in Frankrijk zou ons parlement moeten overwegen een wet in te voeren die burgers het recht geeft fouten te maken ‘zonder dat dit onmiddellijk als overtreding of fraude wordt gezien.’

Lees meer

ADVOCATENKANTOOR SPECIAAL VOOR KINDEREN GEOPEND

Het Kinderrechtkantoor in Arnhem opende vorige week de deuren. Het is het eerste kantoor in Nederland dat uitsluitend minderjarige cliënten bijstaat

Lees meer

KABINET WIL UITBREIDING JEUGDHULP

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) willen een brede aanpak om de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering te verbeteren. Dat is is te lezen in het programma ‘Zorg voor de Jeugd’ dat de ministers maandag naar de Tweede Kamer stuurden.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Interim Junior Legal Counsel

Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring en je wilt zo veel mogelijk ervaring en kennis op doen in de juridische wereld. Daarnaast lijkt het jou een mooie uitdaging om als interim bedrijfsjurist een stijle leercurve door te maken en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken bij verschillende opdrachtgevers uit de top 500 van het bedrijfsleven. Aan de slag gaan als Young Legal Interim Professional is de kickstart van jouw juridische carrière.

Functionaris gegevensbescherming

Vergunningverlener APV (Zuid-Nederland)

Als Vergunningverlener APV houd je je bezig met: Begeleiden van (complexe) vergunningaanvragen APV, Evenementen en Bijzondere Wetten Opstellen verordening op grond van APV, Evenementenbeleid en Bijzondere Wetten Je bent het aanspreekpunt voor medewerkers,

BLOGS

Kansen en bedreigingen van informatietechnologie | van Bangalore naar Wenen

SNELRECHT

Het zwaard van Damocles boven de NAM

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.